Tetoválás

Henna tetoválás – természetes bőrszépítés vagy egészségkárosító?

Henna tetoválás – természetes bőrszépítés vagy egészségkárosító? Hogyan készítsünk ideiglenes tetoválást a kezünkre, és melyik henna biztonságos?

Az anyagból mindent megtudhat a hennarajzok testre történő felvitelének jellemzőiről, tanácsokat kaphat és megismerheti a szabályokat, megtekintheti a kész hennarajzok fotó példáit.

Henna tetoválás - a bőr természetes díszítése vagy egészségkárosító - fényképes példák

Henna tetoválás – természetes bőrszépítés vagy egészségkárosító?

A henna tetoválás egy ünnepi testdísz, amelyet bizarr minták bőrre való felvitelével készítenek növényi festékkel. Az a szokás, hogy ilyen ideiglenes tetoválásokat készítenek a karokon és a lábakon, mehendinek, Afrikában és Ázsiában népszerű volt az ókorban, amikor a védtelen törvények szárított gyógynövényéből készült pasztát használtak erre a célra. Érdemes azonban tudni, hogy a jelenleg használt henna tetováló keverékek nagyon súlyos allergiás reakciókat okozhatnak. Tehát mit érdemes tudni, hogy egy ilyen kozmetikai eljárás biztonságos legyen?

Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13. №376 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №375 -henna tetoválás- Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13. №374 -henna tetoválás

Mik azok a henna tetoválások??

Az ideiglenes henna tetoválások hagyománya, a mehendi, még mindig él a világ számos részén, ahol évszázadok óta gyakorolják. A henna (Lawsonia inermis) leveleiből készítenek egy adott színt.

A minta, amelyet akkor kapunk, ha a szárított henna és víz természetes pasztáját a bőr felületére viszik, színe narancssárgától sötétbarnáig terjedhet.

A henna így festi a bőrt, míg az erre a célra használt paszta a bőrön marad, és domború szerkezetet képez. Ennek a gyakorlatnak semmi köze a valódi tetoválás létrehozásának folyamatához, amely a megfelelő festék bőr alatti alkalmazása..

Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №449 -henna tetoválás Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №448 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №447 -henna tetoválás

A henna tetoválás biztonságos??

A henna tetoválás általában biztonságos a bőr számára, de mint minden növényi termék, allergiás reakciót is okozhat, ha túlérzékeny. Amikor tetoválást végez otthonon kívül, érdemes ellenőrizni a használt színezőanyag összetételét..

A tetováláshoz használt henna soha nem lehet fekete. Az ilyen termék szintetikus festékeket tartalmazó keverék, amely általában nem kapcsolódik a gyógynövényekhez..

Ez az anyagfajta sajátos kémiai illattal rendelkezik, ellentétben az erősen aromás gyógynövény -hennával. Hogyan lehetséges, hogy a szintetikus színeket félrevezető márkanév alatt árulják? Ez annak köszönhető, hogy hiányoznak a keleti eredetű kozmetikumok behozatalára vonatkozó vonatkozó jogszabályok, ahol nincs olyan jogszabály, amely előírná a csomagolásán szereplő termék összetételére vonatkozó információkat..

Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №437 -henna tetoválás Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №436 -henna tetoválás Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №435 -henna tetoválás

A fekete henna agresszivitásáról tanúskodik az alkalmazása ideje, ami csak néhány perc. Eközben a bőr festése természetes hennával akár 12 órát is igénybe vehet..

A tetováláshoz használt hennát nem szabad összetéveszteni a szempilla- és szemöldökfestő termékekkel, más néven henna. Összetételük erős szintetikus festékeken alapul. Ha a bőr nagy területeire alkalmazzák, veszélyes reakciót okozhatnak a szervezetben, akár az anafilaxiás sokk halálához is vezethetnek..

Bár a természetes henna allergiás reakciókat is okozhat, ezek soha nem olyan súlyosak, mint a PPD-t tartalmazó termékek használatakor (a p-fenilén-diamin egy fekete festék, amelyet többek között hajfestékek, szövetfestékek, nyomdafestékek gyártásához használnak) és egyéb szintetikus anyagok színezékek.

Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №430 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 № 429 -henna tetoválás Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №428 -henna tetoválás

Ideiglenes henna tetoválás – hogyan kell csinálni otthon?

Henna tetoválást csak akkor érdemes választani, ha a Lawsonia BAQ jelzésű szárított gyógynövényét használja – ez a testművészet minősége, amely alkalmas a test színezésére. A legegyszerűbb módja az online vásárlás..

A henna tetoválás házilag is elvégezhető. A gyógynövényport vízzel összekeverve sűrű masszát kapunk. Kívánt esetben cukrot is hozzáadhat a keverékhez, ami viszkózusabbá teszi a keveréket, valamint illóolajat. Használatának ellenjavallata a bőrirritációra és allergiára való hajlam..

Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №427 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №426 -henna tetoválás Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №425 -henna tetoválás

A tetováló henna alapreceptje 50 g természetes gyógynövényes henna 1 pohár vízzel (250 ml) és 2 evőkanál cukorral vagy 10 csepp levendulaolajjal kombinálva.

A hennafestés némi gyakorlatot igényel. A hennatetoválás otthoni módszere az, hogy a pasztát celofán kúpba tekerjük, amelyet ezután filctollként használunk, és a hullámos hegyével megrajzoljuk a mintát. Az egyéni gyakorlat idővel lehetővé teszi a paszta ideális konzisztenciájának meghatározását, amely alapján könnyű vázlatokat készíteni.

Az allergiás reakció lehetősége miatt a tetoválás előtt 24 órával allergiavizsgálatot kell végezni úgy, hogy egy csepp pasztát visznek fel a bőrre, és ott hagyják legalább néhány órán keresztül. Ezután a pasztát le kell mosni vagy le kell kaparni, és meg kell vizsgálni a helyet. Ha egy nap alatt semmi szörnyű nem történik, akkor ideiglenes henna tetoválást készíthet. A természetes színkeverék körülbelül egy hétig tárolható a hűtőszekrényben..

Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №422 -henna tetoválás Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №421 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №420 -henna tetoválás

Mennyi ideig tart a henna tetoválás, és hogyan kell gondoskodni róla, miután elkészült?

A természetes henna pasztával készült rajzot több órán keresztül védeni kell a napfénytől és a terjedéstől – ehhez a paszta fölött szárított kéreg kialakulása után a tetoválást fóliával vagy maszkolószalaggal csomagolják. Az elkövetkező néhány órában a fűben lévő természetes festék fokozatosan behatol az epidermiszbe, és félig állandó mintázatot hoz létre. Ezután a szárított masszát vízzel eltávolítjuk.

A valódi henna tetoválások idővel elsötétülnek, oxidálódnak. A legintenzívebb szín 12 óra múlva jelentkezik a paszta felvitele után, a tartósság pedig körülbelül egy hónap.

Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №410 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №408 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №407 -henna tetoválás

Az ideiglenes henna tetoválás időtartama sok tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy milyen gyakran zuhanyozik, és mennyi ideig tartózkodik a napon..

Szintetikus festékek felhasználásával készült ideiglenes tetoválás esetén a minta néhány perc elteltével rögzül, és azonnal intenzív fekete színt kap, ami körülbelül 6 hétig tart.

Fénykép egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №404 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №403 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020/11/13 №402 -henna tetoválás

Hogyan lehet eltávolítani a henna tetoválást?

A hennával és a hennához hasonló anyagokkal készült ideiglenes tetoválások eltávolítása nem lehetséges vízzel, szappannal vagy más anyagokkal, mivel ez magában foglalja a bőr nagy rétegének eltávolítását, amelybe a festék behatolt.

A tetoválások megszüntetése érdekében erősen ellenjavallt a bőrt súroló és dörzsölő tetoválás megszüntetése. Ez a művelet csak fokozhatja az irritációt és gyulladás kialakulásához vezethet. Mivel ezek a tetoválások ideiglenesek, mindössze néhány hetet kell várnia, amíg a természetes hámlasztási folyamat eredményeként eltávolítják a festéket az epidermissel együtt..

Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №390 -henna tetoválás- Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №389 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №388 -henna tetoválás

A henna tetoválás nem mindenkinek való, és természetesen nem gyerekeknek.

A henna tetoválás nem ajánlott ekcémás és atópiás dermatitisben, pikkelysömörben vagy bármilyen bőrbetegségben szenvedőknek. A henna tetoválás szintén nem alkalmas gyerekeknek, és ennek kérdése viszonylag népszerű kérdés az interneten..

Azok között, akik számára az ilyen ékszerek súlyos egészségügyi következményekkel járhatnak, vannak különösen érzékeny és világos bőrű emberek, valamint terhes nők. Ha azonban a használt festék teljesen természetes, és a terhes nőnek nincsenek bőrváltozásai vagy túlérzékenysége, akkor nem kell lemondani a természetes henna tetoválásról. Érdemes azonban ügyelni arra, hogy a paszta ne tartalmazzon illóolajokat..

Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13 №366 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13. №365 -henna tetoválás Fotó egy érdekes henna mintáról a testen 2020.11.13. №367 -henna tetoválás

Még akkor is, ha természetes összetevőket használnak az ideiglenes tetováláshoz, a tinta bőrre történő felhordása előtt 24 órával allergiavizsgálatot kell végezni..

És természetesen rengeteg fotó a henna tetoválás rajzok példáiról és hatalmas mennyiségű tematikus, hasznos információ a rovatban – henna tetoválás honlapunkon .

Fotó példák a henna rajzokról a testen 2020.11.13 -án (590 fotó)

A szöveg a szerző véleménye, nem állítja, hogy a végső igazság.

Készítette: TXT-STAR (Gorin Miron Alexandrovich)