Tetoválás

A testművészet nagyszerű hobbi és jól eltöltött idő. Mindent hobbiról.

Testművészet

Az angolból a body art – “a test művészete”, vagy “a test, mint a kreativitás tárgya”. Ön is műalkotássá válhat, vagy segíthet valakinek..

Testkép fotó 31

Ajánlott

Kreatív emberek, nem szokványos nézetekkel.

Szükséges tulajdonságok

Képzelet, az emberi test képességeinek megfelelő felmérésének képessége. Célszerű rendelkezni kezdeti művészi készségekkel, és extrém típusú testművészet esetén – orvosi oktatással.

A képzés ideje

A konkrét iránytól függ. Ha megvan a készsége a festékekkel való munkához, akkor azonnal elkezdheti a rendszeres testfestést (testfestés). Ha rajzot vagy tetoválást kell tanulnia, akkor egy hónaptól egy évig vagy két évig tart..

Mi az a body art?

Ez egy avantgárd mozgalom, amely a viharos 1960-as években alakult ki. A testművészet képviselői a kreativitás tárgyaként használták testüket, néha nagyon megdöbbentő módon: tetoválásokat, bemetszéseket készítettek a bőrön, a végtagokat vakolattal borították. Akkor ez elsősorban az akcionizmus megnyilvánulása volt. A testművészet csak a testfestés művészetének megértése nem teljesen helyes. Manapság a body art egyértelműbben típusokra és irányzatokra oszlik..

 • Testfestés – az arc és a test festése, közel a látás művészetéhez. A célok eltérőek lehetnek, például egy avantgárd produkcióban való részvétel vagy egy kiállítás “újjáélesztése”.

 • Test ékszer.

 • Tetoválás (tartós smink). A tetoválások néhány példája néha még a művészet ellenzői körében is csodálatot vált ki..

 • Scarification (scarification) – “dekoratív” hegek vagy égési sebek alkalmazása (branding vagy branding), a legradikálisabb testművészet.

 • Mehndi – henna testfestés.

 • Néha a “testmódosítást” különleges típusként különböztetik meg – implantátumok, a szem alakjának megváltozása, a fülek élesítése stb. Egyébként a körömhosszabbítás és az úgynevezett köröm is “ebből az operából”.

Testkép 1 fotó Testkép 2 Testkép 3

Body art fotó 4 Testkép 5 Body art fotó 6

Body art fotó 7 Body art fotó 8 Testkép fotó 9

Testkép 10 Testkép 11. fotó Testkép 12

Egy kis történelem

Az ember festeni kezdte a testét, mielőtt először ruhát készített. Manapság már kevesen emlékeznek arra, hogy kezdetben a testre rajzolt rajzok, fülbevalók, hegek és tetoválások mesélhettek hordozójuk törzsi hovatartozásáról, hitéről, a klán tagjai közötti helyzetről. A gonosz szellemektől, betegségektől védett rajzok kommunikációs eszközként működtek. A rituális táncban a színezés kiegészítette a „testtörténetet”. A primitív szinten élő népek, mindezek a jelentések a mai napig fennmaradtak..

Kinek való ez a hobbi?

A legegyszerűbb módja a testfestés mindenkinek, kivétel nélkül, a festékekkel szembeni allergia hiányában. Ne feledje továbbá, hogy a rajzolás részleges vagy akár teljes test expozíciót igényel. Minden más – tetoválás, hegesedés – az izgalmat keresőknek. (Szerelmeseknek nevezhetjük őket, hogy kitűnjenek a tömegből, de ma aligha lep meg senkit piercingekkel vagy tetoválásokkal.)

Hol kezdjem

Egy döntéssel, hogy mi a megfelelő számodra. És ami a legfontosabb, milyen minőségben akar cselekedni – modell (tárgy) vagy alkotó. Ezt követően irodalmat vehet fel, és virtuális fórumokra, nem virtuális kiállításokra és rendezvényekre látogathat.

Szükséged van

A body art minden típusának megvan a maga eszközkészlete. Például a testfestésben a rajzok általában gouache vagy akril festékekkel készülnek ecsetek segítségével. A gouache megfizethetőbb, de rosszabb ideig tart. Az akrilfestékek jobban lerakódnak, tovább tartanak, de nehezebben moshatók le. Különleges adalékanyagok segítségével plasztikusabbá és biztonságosabbá teheti a festékeket. A testfestés az alkotói feladattól függően kiegészíthető szirmokkal, gallyakkal, rátétekkel és egyéb elemekkel.

Mennyibe kerül

Ha először egy közeli barátot vagy barátnőt szeretne festeni, akkor körülbelül 1000 rubelre lesz szüksége a szükséges anyagok megvásárlásához. Ha tetováló mester szeretne lenni, vagy csak tetoválást szeretne magának, akkor … 5000 -től a végtelenig. (Felhívjuk figyelmét, hogy nem nevezünk árakat a földalatti szalonokban – ezt a lehetőséget nem is vesszük figyelembe.)

Tanulási hely

A témával foglalkozó fórumokon megtalálja a kiállítások és egyéb rendezvények címeit és telefonszámait az Önt érdeklő testművészetről. Az ilyen eseményeken gyakran tartanak mesterkurzusokat, valamint csoportokat toboroznak azoknak, akik csatlakozni szeretnének ehhez a művészethez..

Hol találhat hasonló gondolkodású embereket

bodyart-da.ru – átfogó információ a body art típusairól, kommunikáció, tanácsadás.

Korlátozások!

Allergia festékekre, bőrbetegségekre. A fő korlátozás: soha ne végezzen piercinget és ne tetováljon vagy hegesedjen “a legközelebbi pincében” – ez nemcsak az egészségre, hanem az életre is veszélyes! És még valami: tudja, hogyan kell időben megállni. Az interneten hűvös fotókat találhat azokról az emberekről, akik egy időben túl messzire mentek a testmódosítással..

 • Dribnohod Y. “Body art in Russian” (Phoenix, 2009) – jó informatív kiadvány hatalmas számú kiváló minőségű fotóval.

 • Egorov R. “Testfestés és graffiti” (RIPOL classic, 2004) – két népszerű művészettípus érdekes kombinációja.

 • bodyartfoto.ru – sok fotó, köztük nagyon kreatív is.

 • basik.ru – ötletek, kommunikáció, tapasztalatcsere.

 • rosdesign.com – Egy kiterjedt forrás, ahol a body art -ot tekintik az egyik témának.

Testkép 13. fotó Body art fotó 14 Testkép 15. fotó

Testkép 16. fotó Testkép 17. fotó Testkép 18

Testkép 19. fotó Testkép 20 Testkép 21. fotó

Testképes fotó 22 Testkép 23. fotó Body art fotó 24

Testkép 25 Testkép 26 Testkép 27. fotó

Testkép 28 Testkép 29. fotó Testkép 30

Testkép fotó 31 Body art fotó 32 Body art fotó 33

Body art fotó 34 35. testkép Body art fotó 36

Body art fotó 37 38. testkép 39. testkép

Body art fotó 40 Body art fotó 41 Body art fotó 42

Body art fotó 43 Body art fotó 44 Body art fotó 45

Body art fotó 46 Body art fotó 47 Body art fotó 48

Body art fotó 49 Testkép 50 51. oldal

51. oldal