Tetoválás

Chavonna “Bang” Rhodes úttörő a tetoválóiparban, és aktualitása állandó (interjú)

Chavonna “Bang” Rhodes tele van vitákkal. 28 éves és csendes, de tagadhatatlanul bátor. Szavaiban töpreng, miközben természeténél fogva kissé lázadó. Az atlantai művész pedig fekete nő, aki tetovál. Ez az utolsó pont nem lehet ellentmondás egy tökéletes világban, de ellentmondás a mi világunkban. Végtére is, a tetoválóiparban ismert, hogy a világos bőrű férfiak uralják. De Bang eltökélt szándéka, hogy megváltoztassa a szabványokat, és teret teremtsen a szakmában élő fekete nőknek..

Chavonna Bang Rhodes a tetoválás úttörője - 1. fotó

Chavonna “Bang” Rhodes – interjú egy tetoválóművésszel

     Bang a középiskolában kapta a nevét. Igen, a filmekben látott tipikus iskola utáni verekedés miatt. Bang és unokatestvérei nyertek. De ezt elősegítette a rövid frufruja is, ami miatt nem annyira egy törekvő bokszolónak tűnt, hanem inkább egy tinédzsernek, amilyen volt..

A név Bangral és személyiségével nőtt egész felnőtt életében. Katie Dupere -vel beszélgetve egy ütéssel szétveri a legmagasabb elvárásokat. Magabiztossága rendíthetetlen, heves, és úgy vonzza a figyelmet, mint egy váratlan hangütközés. Dob néhány hírhedt (vagy tényleges) ütést, ha megpróbálja megfogni. Ő Bang, ő az ütés. És ő a legigazabb meghatározása a lázadó szabályszegőnek.

Katie Duper: Mit gondol, mitől lesz szabályszegő?

Chavonna Rhodes: Az a tény, hogy nem a szabályok szerint játszom – de ne csavarodj, nem csalok. Egyedülállónak tartom magam, és kitűnök a többi művész és általában más emberek közül. Áttörtem a fekete művész társadalmi megbélyegzését, és a magam hasznára fordítottam, ami egyedivé tesz, és fehéren uralkodó tetoválásokkal kiemelkedik a társadalom többi részéből..

“Nemcsak tudom, hogyan kell művészetet létrehozni, hanem egy állandó műalkotást is létrehozhatok, amely örökké tart, és sok ember láthatja.”

CJ: Mit szeretsz a legjobban a tetoválásban??

CR: Ez egy módja annak, hogy kifejezzem magam és kreatív legyek. Nem csak tudom, hogyan kell művészetet létrehozni, hanem egy állandó műalkotást is létrehozhatok, amely örökké tart, és sok ember láthatja. Milyen jó, hogy a munkája önálló életet él?

Chavonna Bang Rhodes a tetoválás úttörője - 2. fotó

CJ: A tetoválás nagyon világos bőrű és nagyon férfias szakma. Hogyan dolgozott azon, hogy teret szerezzen magának ebben az iparágban??

CR: A személyiségemet használom fel. Feketének lenni és nőnek lenni egyedülálló ebben a játékban. De tudtam, hogy kétszer olyan jót kell tennem, hogy kivívjam a közösség tiszteletét. Keményebben dolgoztam, egyre okosabban és okosabban dolgoztam, saját utat kovácsoltam és hírnevet szereztem magamnak.

CJ: Emlékszel egy különösen leleplező időszakra, amikor alábecsülték, mert fekete nő vagy az iparban?

Imposztor szindróma? Soha. Tudom, ki vagyok emberként és tetoválóművészként. Soha nem kételkedtem abban, hogy képes vagyok -e azt tenni, amit szándékoztam. “

David Lasso

CR: Egy nap egy szép bőrű férfi jött a szalonba, ahol dolgoztam, és tetoválást kért. Szabad voltam, és az ott dolgozók tudták, hogy én vagyok a legjobb a tetoválás elkészítésében, ezért megadták nekem. Amikor kijöttem a hátsó szobából, azt mondta: – Ó, csinál nekem tetoválást? Nyilvánvalóan nem tetszett neki, hogy sötét bőrű nő vagyok. Mondtam:

– Igen, ezzel bajod van. Végül hagyta, hogy tetováljak, és baromi jó lett..

CJ: Volt már valaha csaló szindrómája? Ha igen, hogyan jutott túl ezen??

CR: Imposztor szindróma? Soha. Tudom, ki vagyok emberként és tetoválóművészként. Soha nem kételkedtem abban, hogy képes vagyok -e azt tenni, amire gondolok. Nem csüggedek más, nálam tehetségesebb művészek. Motivációnak és barátságos versenynek tekintem, hogy még jobb művész legyek..

CJ: Sok tetoválóművész van, aki nem akar sötét bőrre tetoválni. Mit mondana azoknak a művészeknek, akik visszautasítják a fekete ügyfeleket??

CR: Azok a művészek, akik feladják a sötét bőrt, mindannyian rohadt lúzerek vagytok, akikből hiányoznak a készségek és a tudás, és általában félni fognak a kihívástól, és időt szánnak arra, hogy megértsék a sötét bőrön végzett tetoválás technikáját. Tökéletesítse mesterségét azzal, hogy minden bőrtípust tetoválhat. Semmi sem jobb, mint egy sokoldalú művész, sokoldalú portfólióval.

CJ: Mi volt a leghasznosabb és leghasznosabb, hogy fekete nő vagy a tetoválóiparban??

Chavonna Bang Rhodes a tetoválás úttörője - 3. fotó

– Ne féljen vállalni ezt a karriert. Több fekete nőre van szükségünk ebben a közösségben. “

CR: A leghálásabb dolog, ami egy fekete nőtől származik ebben az iparágban, az a lehetőség, hogy elmondjam a történetemet, és másokat hallgassak, kreatívan kifejezhessem magam, és természetesen azok az emberek, akik minden lépésben támogatnak. Az a legnagyobb jutalom, ha magabiztosan talpon tud maradni – mindössze hat év ezen a területen, és hírnevet szerez magának -.

CJ: Mit mondana más fekete nőknek, akik a tetoválóiparban szeretnének dolgozni??

CR: Ne féljen vállalni ezt a terhet. Több fekete nőre van szükségünk ezen a területen. Legyen okos és kemény az elejétől fogva. Kezdje a tanítványsággal, és a többi magától jön.

CJ: Melyik felnőttkori szabályt sérti meg a leggyakrabban??

CR: A legjobb abban, hogy felnőtt, hogy nincsenek szabályok. Jobb?

 

Ezt az interjút szerkesztettük és rövidítettük a kifejezés egyértelműsége érdekében..

Nézd meg a videót:

Készítette: ALINACHALAYA (Chalaya Alina Alexandrovna)