Tetovaža

Tetovaža

Negativni zdravstveni značaj tetovaža

Ovdje možete saznati mišljenje jednog od naših autora o negativan zdravstveni značaj tetovaža. Slažete li se s ovim podacima ili ne, trebali biste se upoznati s mogućim nepoželjnim aspektima tetovaže. A “Neslaganje”, naravno – čekamo u komentarima!

Negativne zdravstvene prednosti tetovaža – korisne informacije

Tetovaže na koži ne utječu na zdravlje osobe. Postupak tetoviranja nosi prijetnju. Pri tetoviranju ljudskog tijela postoje opasnosti.

Negativna vrijednost tetovaža za zdravlje - fotografija - slika 1

Sadržaj

– Osjećaj boli

– Opasnost od infekcije

– Proces ozdravljenja

– Alergijske reakcije

– Ograničenja tetoviranja

– Uklanjanje tetovaža

Postupak tetoviranja upozorava na neke opasnosti.

Prilikom nanošenja tetovaže bol se uopće ne može izbjeći. Stupanj boli ovisi o mjestu gdje se tetovaža nanosi. Blizu kostiju najviše boli. Za ublažavanje boli takvih postupaka postoje posebne masti i injekcije. No, kada ih koristite, umjetniku za tetovaže je teško raditi, koža postaje manje plastična. Kao rezultat toga, rezultat može biti drugačiji..

– Opasnost od infekcije

Prilikom nanošenja tetovaža uvijek postoji opasnost od zaraze bolestima – AIDS -om i hepatitisom. Takva prijetnja postoji ako se ne poštuju higijenska pravila. Kao što su – sterilizirati opremu, koristiti igle za jednokratnu upotrebu. Prije nanošenja tetovaže, morate se pobrinuti da je majstor sterilizirao stroj za tetoviranje, dobro oprao ruke. Pred klijentom je dužan otvoriti igle, rukavice. Odabir dobrog alata za tetoviranje također igra važnu ulogu. Stroj za punjenje visoke kvalitete ne oštećuje kapilare.

– Proces ozdravljenja.

Koža, nakon tetoviranja, dugo zarasta. Ovdje je važno slijediti sve savjete umjetnika tetovaža. U tom razdoblju morate biti vrlo oprezni, izbjegavati kontakt s bolesnim ljudima, zaštititi kožu od bilo kakvog oštećenja. Postoji veliki rizik od upale..

Negativna vrijednost tetovaža za zdravlje - fotografija - slika 2

– Alergijske reakcije

Saloni tetovaža koji cijene kupce i njihov ugled, koristiti visokokvalitetne boje. Postoje i drugi umjetnici tetovaža koji koriste tintu loše kvalitete. Ove boje mogu biti opasne po zdravlje jer sadrže štetne tvari. Mogu izazvati alergijske reakcije i kožne bolesti.

– Ograničenja tetoviranja

 Tetovaže mogu uzrokovati brojne bolesti:

– SIDA i HIV

– bolesnici sa šećernom bolešću

– osobe u alkoholiziranom stanju

– kožne bolesti

– respiratorne bolesti

– toplina

– nedovoljno zgrušavanja krvi

Negativna vrijednost tetovaža za zdravlje - fotografija - slika 2

– Uklanjanje tetovaža.

Prije nanošenja tetovaže, morate dobro razmisliti. Trenutno volim tetovaže i one su u modi, ali sutra im se možda neće svidjeti. Sam postupak nanošenja je bolan, a uklanjanje je još bolnije, osim toga nakon njega ostaju ožiljci i ožiljci. Postoji nekoliko metoda uklanjanja tetovaža. Laserski, mehanički i kemijski. Učinkovita metoda uklanjanja je laser. Pa čak ni to ne daje zajamčeno brisanje.

Pripremili: kerefovamar (Kerefova Marina)

Read more
Tetovaža

Tetovaža kao oblik umjetnosti

U drugoj polovici 20. stoljeća došlo je do naglih i radikalnih promjena u vizualnoj umjetnosti, koje su uzdrmale njene temelje i značajno dezorijentirale sve rasprave o ovoj temi..

Tetovaža kao umjetnička forma - zanimljive informacije i fotografije crteža tetovaža

Govoreći najopćenitije, može se reći da se, prije svega, proširio raspon veza između umjetnosti i drugih područja ljudskog djelovanja, postojala je želja da se umjetnost poistovjeti sa životom u njegovim najobičnijim oblicima, da se otrgne pokriće mitologije s njega, a također i izraziti demonstrativni protest protiv svakog estetizma, čak do granice poricanja oblika svojstvenih tradicionalnom konceptu likovne umjetnosti. “Prava umjetnost”, rekao je izvanredni francuski autor Jean Dubuffet, “uvijek je prisutna tamo gdje je nitko ne očekuje. Tamo gdje nitko ne misli na njega i ne zove ga imenom “.

Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №138 -crno -bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №126 -crno -bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №122 -crno -bijela tetovaža-

Takvo elastično razumijevanje umjetnosti upilo je naivnost dječje kreativnosti i izražavanje duševno bolesnih ljudi, slučajnost i matematičke proračune, svakodnevne stvari i otpadne proizvode naše civilizacije. Doslovno je sve postalo kreativna radnja, pod uvjetom da ju je umjetnik tako nazvao. Takvo uvjetovanje usmjerava pozornost na kreativne i interpretacijske sposobnosti ljudskog intelekta, jer o nama ovisi što postaje umjetničko djelo i kada. To treba zapamtiti kada se analizira povijest tako kontroverznog fenomena kao što je tetovaža, analiziraju se njezini različiti oblici, funkcije, veze sa sferom duhovnog života i društvom u različitim kulturama..

Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №110 -crno -bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №108 -crno -bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №106 -crno -bijela tetovaža-

Naravno, može se raspravljati koliko je razumno tetovažu sažeti pod definiciju “umjetnosti”, ali istodobno se pojavljuju mnoga druga pitanja. Što tjera osobu da unakaže ili ukrasi svoje tijelo, zauvijek odbijajući priliku da nekako promijeni ukrase ove vrste? Zašto je toliko spreman staviti na kožu određene znakove, simbole koji mu navodno popravljaju život mnogo jače od prolaznog jadnog sjećanja? usluga najma automobila dostupna je svima. Zašto se nastoji sakriti u ovaj poseban nakit ili demonstrirati svoje tijelo uz njihovu pomoć, znajući u isto vrijeme da će jednog dana šarm ove ljepote neizbježno proći, a istodobno će i najzanimljivija tjelesna slika izblijediti??

Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №100 -crno -bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №096 -crna i bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №095 -crno -bijela tetovaža-

U tetovaži postoji određena misterija, misterija poslušnosti i uspona, zagonetka. Poznato je da nas ono što je neshvatljivo privlači mnogo više od bilo kakvih dokaza; ono što je neizgovoreno zavodi svojom otvorenošću; na kraju, ono što se posluži žvakano izaziva samo neke koji uzmu ovu “kašu” ili je odbace.

Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №093 -crna i bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №089 -crno -bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №083 -crno -bijela tetovaža-

Tetoviranje nije igralo značajnu ulogu u razvoju moderne umjetnosti, ali je u mnogo čemu odgovaralo svojoj namjeni. Odgovorila je na eksperimente body arta ili umjetnosti općenito, s izuzetkom tradicionalnih disciplina, na sumnje u postojanje kruga usko specijaliziranih konzumenata umjetnosti, kao i na ulogu umjetničkih galerija; koncepti pretvaranja umjetnosti u nešto privatnije, intimnije; potraga za čarobnim i ritualnim podrijetlom umjetnosti uopće. Osuda tetovaža još je uvijek češća od divljenja ovom iznimno zanimljivom obliku vizualnog izražavanja. Razlog tome je što u njezinom modernom obliku i u skladu s modernom kulturom njeni tvorci nisu mogli (ili kritičari nisu mogli) otkriti povezanost tetovaže s tradicijom koju je nekoć izvodila u ljudskom životu..

Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №069 -crna i bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №065 -crno -bijela tetovaža- Primjer crno -bijelog crteža tetovaže 14.12.2020. №040 -crno -bijela tetovaža-

Pristupajući temi s druge strane, moglo bi se postaviti pitanje: što je tetovaža-umjetnost polusvjetla ili polusvjetla umjetnosti? Pa, umjetnost ima mnogo maski, ali ima mnogo lažnih putova. Neodvojiva s ljudskim tijelom, tetovaža je, poput ovog tijela, lijepa koliko i nesavršena..

Primjeri fotografija zanimljivih crteža tetovaža od 15.12.2020. (2460 fotografija)

Tekst je mišljenje autora, ne tvrdi da je krajnja istina.

Pripremili: ILTEM11 (## FIO ##)

Read more
Tetovaža

Razvoj umjetnosti tetoviranja: od srednjeg vijeka do danas. Umjetnost tetoviranja.

S širenjem kršćanstva, zlatnom dobu tetoviranja došao je kraj. Kao rezultat toga, tetovaža je stavljena izvan zakona i počela se smatrati atributom barbarstva i poganstva. Naravno, takva drevna tradicija nije se mogla prekinuti preko noći..

Početkom 13. stoljeća tetovaže su radili umjetnici štandova i cirkusa, šalu, pokazujući oslikane dijelove tijela i oduševljavajući pristojnu publiku.

Razvoj umjetnosti tetovaža - primjeri na fotografiji

Razvoj umjetnosti tetovaža – primjeri na fotografiji

Vjerska zabrana tetovaža nije bila strašna za predstavnike ove profesije, budući da se gluma sama po sebi smatrala đavolskim zanatom..

Tijekom ere križarskih ratova, vitezovi su si naboli križ na pregibu ruke ili čak na čelu, ističući svoju pripadnost kršćanskoj vjeri.

Međutim, Sveta inkvizicija brzo je okončala ovu opaku praksu unakazivanja ljudskog tijela – stvaranje Gospodina.

Religija je hodočasnicima dala još jednu rupu u tetoviranju.

Razvoj umjetnosti tetovaža: od srednjeg vijeka do danas – sve najvažnije

U srednjem vijeku hodočasnici nisu imali drugi način dokazati da su zaista posjetili sveta mjesta, osim pokazivanjem tetovaže napravljene na tom mjestu. Najčešća je bila tetovaža križa, ali bilo je i originalnijih crteža – sveti Juraj pobjeđuje zmaja, Djevica i dijete Isus, sveti Petar.

Konačno, “barbarska” tetovaža korištena je, naravno, za stigmatiziranje kriminalaca. Ako je u antici žigosanje bilo ekstremna mjera, okrutna i sramotna kazna, onda je u srednjem vijeku, kada je Inkvizicija smislila mnoga mnogo ozbiljnija mučenja, tetovaža je počela služiti jednostavno za identifikaciju zločinca. Varalice kartica žigosane su šesterokutom, odbjegli mornari ubodeni su udicom, a krivolovci – rogovima.

Razvoj umjetnosti tetoviranja - primjeri na fotografiji 8Razvoj umjetnosti tetoviranja – primjeri na fotografiji 8Razvoj umjetnosti tetovaža - primjeri na fotografiji 7Razvoj umjetnosti tetovaža – primjeri na fotografiji 7Razvoj umjetnosti tetoviranja - primjeri na fotografiji 6Razvoj umjetnosti tetoviranja – primjeri na fotografiji 6Razvoj umjetnosti tetoviranja - primjeri na fotografiji 5Razvoj umjetnosti tetoviranja – primjeri na fotografiji 5Razvoj umjetnosti tetovaža - primjeri na fotografiji 4Razvoj umjetnosti tetovaža – primjeri na fotografiji 4Razvoj umjetnosti tetoviranja - primjeri na fotografiji 3Razvoj umjetnosti tetovaža – primjeri na fotografiji 3Razvoj umjetnosti tetoviranja - primjeri na fotografiji 2Razvoj umjetnosti tetoviranja – primjeri na fotografiji 2Razvoj umjetnosti tetovaža - primjeri na fotografiji 1Razvoj umjetnosti tetoviranja – primjeri na fotografiji 1Razvoj umjetničke tetovaže 5Razvoj umjetničke tetovaže 5Razvoj umjetničke tetovaže 4Razvoj umjetničke tetovaže 4Razvoj umjetnosti tetovaža - primjeri na fotografijiRazvoj umjetnosti tetovaža – primjeri na fotografijiRazvoj umjetničke tetovaže 2Razvoj umjetničke tetovaže 2Razvoj umjetničke tetovaže 1Razvoj umjetničke tetovaže 1

Krajem 18. stoljeća doslovno je došlo do eksplozije popularnosti tetovaža u Europi. Činjenica je da se 1771. godine kapetan James Cook vratio sa svog prvog putovanja u Australiju i na Novi Zeland, ponijevši sa sobom “suvenir” – Veliki Omai, starosjedioc, prekriven od glave do pete tetovažama.

Utjecaj crkve u to doba nije više bio tako opsežan i sveobuhvatan kao u srednjem vijeku, a ekstravagantni domoroci jednostavno nisu mogli a da ne privuku pozornost europske javnosti željne tetovaža..

Read more
Tetovaža

Povijest nastanka mehendija

Što je Mehendi? Povijest nastanka mehendija.

Mehendi je danas popularna vrsta slikanja tijela koja je došla s istoka. U prijevodu s hindskog znači “kana”. Tehnika ukrašavanja dobila je ime po tome što se izvodi isključivo kanom i svojevrsni je ukras obdaren estetskim ili sakralnim značenjem..

Povijest mehendija - primjeri fotografija crteža kanom

Povijest mehendija – primjeri fotografija crteža kanom

Povijest mehendija

Općenito, povijest nanošenja različitih crteža, rana, tetovaža na tijelo prilično je prastara i bila je poznata u doba paleolitika, kada je bilo potrebno zaštititi se od utjecaja vanjskih sila, kao i pokazati svoju pripadnost određeno pleme..

Povijest nastanka mehendija stara je 5000 godina. Uzorak primijenjen na tijelu kanom bio je poznat u zemljama istoka, poput Egipta, Asirije, Babilona, ​​Indije i Arapskog poluotoka. Drevni ljudi su shvatili da je kana sposobna zaštititi od užarenog sunca, pa su razmazali izložene dijelove tijela kanom, pružajući tako njenu zaštitu. Također se u azijskim zemljama kana koristila kao antiseptik. U starom Egiptu kana se koristila tijekom života – žene plemenitog porijekla izrađivale su uzorke na rukama i noktima, prekrivale bradu i dio lica uzorkom. Muškarci su također koristili mehendi – nosili su sliku papaka u svojim hramovima – simbol čestite ljubavi. I kana se koristila u obredu mumificiranja, dlanovi i stopala faraona bili su umrljani njome. Crteži kane trebali su pomoći pokojnicima da uđu u zagrobni život. Tradicija Mehendija ili Mehndija došla je u staru Indiju u šestom stoljeću prije Krista i proširila se među plemićkim kastama. Indijke su prvo dlanove ukrasile kanom, a kasnije su je počele nanositi na cijelo tijelo, stvarajući složen i zamršen ukras.

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №010 - Povijest mehendija

Osim estetskih funkcija, crtanje kane bilo je element svetog obreda. Koristilo se pri obavljanju važnih ceremonija u životu osobe, na primjer, na vjenčanju. Vjerovalo se da što je crtež zanimljiviji i bogatiji, to će sretniji biti život mladencima. Također su razvijeni posebni stilovi i ukrasi sa specifičnim značenjem. Kana ima posebno omekšavajuće svojstvo koje dobro utječe na kožu ruku, osobito u vrućoj i suhoj klimi. Osim toga, crtež privlači pogled tijekom izvođenja plesa i može poslužiti kao njegov element. Uostalom, ples u Indiji je čitav jezični sustav. U plesu izvođač vodi priču, a svaki detalj je važan. U Indiji je mehendi također dio svadbene svečanosti. Štoviše, primjenjuje se i na mladenku i mladoženja. Vjeruje se da dok se crtež ne izbriše, mlada supruga ne može obavljati kućanske poslove, što je i razumljivo – u kulturi Indije, prve dane nakon vjenčanja, mlada žena bi trebala provesti vrijeme s muževom rodbinom kako bi bolje dobila upoznala posebnosti i tradiciju obitelji u koju je ušla.

Mehendi u Europi

Od devetnaestog stoljeća, mehendi je prodro u zemlje Europe, zahvaljujući britanskim kolonijama u Indiji. Tamo gdje se širi zajedno s drugim fenomenima kultura Istoka. No, zbog krhkosti crteža i složenosti njegove izvedbe, ova vrsta ukrasa nije stekla popularnost..

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №023 - Povijest mehendija

Mehendi danas

Devedesetih godina dvadesetog stoljeća povijest nastanka mehendija doživljava pravi vrhunac popularnosti, pojavljuju se saloni za izvođenje ovog uzorka, stvaraju se novi stilizirani ukrasi.

Danas je crtež mehendi popularan u Rusiji koja aktivno njeguje tradicije Indije, Arapskog poluotoka i, naravno, Europe. Nažalost, mehendi je u osnovi danak modi, gdje se stilske značajke i sveta značenja simbola ne uzimaju uvijek u obzir. No, s druge strane, posebna estetika crteža i ljekovitost kane doprinose učvršćivanju ove tradicije i potrebi njezina proučavanja..

Primjeri fotografija mehendija:

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №133 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №001 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №002 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №003 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №004 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №005 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №006 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №007 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №008 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №009 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №010 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №011 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №012 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №013 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №014 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №015 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №016 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №017 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №018 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №019 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №020 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №021 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №022 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №023 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №024 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №025 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №026 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №027 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №028 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №029 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №030 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №031 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №032 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №033 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №034 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №035 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №036 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №037 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №038 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №039 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №040 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №041 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №042 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №043 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №044 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №045 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №046 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №047 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №048 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №049 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №050 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. № 051 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 052 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 053 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №054 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 055 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №056 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №057 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №058 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №059 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №060 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №061 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №062 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №063 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №064 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №065 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №066 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №067 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №068 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №069 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №070 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 071 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №072 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №073 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №074 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №075 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №076 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №077 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №078 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №079 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №080 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №081 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №082 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №083 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №084 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №085 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №086 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №087 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №088 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №089 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №090 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №091 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 092 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №093 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №094 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №095 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №096 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №097 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №098 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 099 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 100 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 101 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 102 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 103 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 104 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №105 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 106 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 107 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №108 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №109 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №110 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №111 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №112 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №113 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 114 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №115 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 116 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. № 117 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 118 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 119 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №120 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №121 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №122 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №123 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №124 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №125 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №126 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №127 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №128 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. br. 129 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №130 - Povijest mehendija photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №131 - Povijest mehendija

photo Povijest mehendija od 15.08.2017. №132 - Povijest mehendija

Gledaj video:

Pripremili: lena1377 (Lena Blošenko)

Read more
Tetovaža

Tetovaža u davna vremena. Umjetnost tetoviranja.

Tetoviranje je nanošenje neizbrisivih crteža na tijelo unošenjem različitih boja ispod površine kože. Tradicionalni alati za tetoviranje su metalne, drvene ili koštane igle. Suvremeni umjetnici tetovaža koriste posebne električne strojeve.

Riječ “tetovaža” pojavila se u 17. -18. Stoljeću i dolazi od tahitijske riječi “tatau” – “rana, znak”. Međutim, umjetnost tetoviranja mnogo je starija od riječi za njezino označavanje – već primitivni ljudi ukrasili su svoje tijelo crtežima. Jedan od najranijih vlasnika tetovaže je čovjek iz brončanog doba po imenu arheologa Ozija.

Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji

Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji

Ideja crtanja na vašem tijelu ukorijenjena je u dubini vremena i nikada nećemo znati gdje i kada je tetovaža izmišljena. Najvjerojatnije je drevni čovjek bio inspiriran bizarnim uzorcima koji su dobiveni prirodnim ožiljcima, posjekotinama, mlazovima krvi koji su se učvrstili na ljudskoj koži u svojevrsnom ukrasu. Ovu hipotezu potvrđuje činjenica da je tetoviranje bilo rasprostranjeno u cijelom svijetu..

Tetovaže u davna vremena – sve što bi moglo biti zanimljivo

Plemena svijetle puti napravila su tetovaže koje nalikuju modernim, odnosno koristile su boje za nanošenje uzorka. Tamnoputi ljudi prakticirali su metodu ožiljka: boje koje su bile nevidljive na tamnoj koži zamijenile su uzorke svijetlih ožiljaka..

U početku su se naši preci jednostavno slikali prirodnim bojama, ali takvi crteži nisu bili izdržljivi. Metoda utrljavanja boje u oštećenu kožu pokazala se mnogo učinkovitijom – rezovi su zacijelili, a crtež je ostao.

U davna vremena tetovaže nisu samo ukrašavale tijelo njihova vlasnika, već su govorile i o njegovom društvenom statusu, kao i o klanskoj i plemenskoj pripadnosti. Međutim, slična funkcija ostala je s tetovažom kroz povijest njenog postojanja. Dakle, upotreba tetovaže kao “putovnice” opstala je do danas: u kriminalnom okruženju tetovaže služe kao svojevrsna osobna iskaznica prema kojoj upućeni mogu odrediti kriminalističku specijalizaciju, članak, termin, mjesto izdržavanja kazne i druge statusne karakteristike.

Što je primitivnom čovjeku bilo važnije: ukrasiti njegovo tijelo elegantnim uzorkom boja ili naznačiti njegov društveni status i plemensku pripadnost? Bez pretjerivanja, možemo reći da je ovo nerješivo pitanje iz kategorije: što se prvo pojavilo – kokoš ili jaje? Stoga je malo vjerojatno da ćemo ikada dobiti odgovor na to. I ima li smisla? U svakom slučaju, u daljnjoj povijesti čovječanstva tetovaža je obavljala obje funkcije. Ovisno o doba i konkretnim ljudima, služio je kao ukras, bio je pokazatelj društvenog statusa osobe, pa se čak koristio i za označavanje robova i zločinaca..

U V tisućljeću pr. NS. u Mezopotamiji su žene na svoja tijela nanosile takozvane vječne slike. Koža je parena, protrljana, prekrivena kanom, pepelom ili prirodnim bojama. Zatim je crtež izgreban kroz masu boje oštrim predmetom na koži. Ostatak boje je ispran vodom, a mjesto tetoviranja isprano je antiseptičkom otopinom.

Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 9Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 9Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 8Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 8Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 7Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 7Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 6Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 6Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 5Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 5Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 4Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 4Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 3Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 3Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 2Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 2Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 1Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografiji 1Lewin_MKaang04_07.jpgLewin_MKaang04_07.jpgTetovaže u davna vremena 9Tetovaže u davna vremena 9Primjeri tetovaža u davna vremena na fotografijiPrimjeri tetovaža u davna vremena na fotografijiTetovaže u davna vremena 7Tetovaže u davna vremena 7Tetovaže u davna vremena 6Tetovaže u davna vremena 6Tetovaže u davna vremena 5Tetovaže u davna vremena 5Tetovaže u davna vremena 4Tetovaže u davna vremena 4Tetovaže u davna vremena 3Tetovaže u davna vremena 3Tetovaže u davna vremena 2Tetovaže u davna vremena 2Tetovaže u davna vremena 1Tetovaže u davna vremena 1

U egipatskim ukopima koji datiraju iz 4. tisućljeća pr. e., pronađite mumije čija su tijela ukrašena tetovažama, koje se po raznolikosti i eleganciji izvedbe mogu odvažno natjecati s modernim. Na primjer, na rukama i bedrima svećenice boga Khet Amune, koja je živjela oko 2160.-1994. Kr., Tetovirane su paralelne crte, a ispod pupka – koncentrični krugovi.

Egipćani su vjerovali da je klasna hijerarhija koja postoji na ovom svijetu sačuvana u zagrobnom životu, pa su tetovaže osmišljene da bogovima kažu tko je tko među mrtvima. Možda su iz tog razloga kopije tetovaža stavljene na kapke sarkofaga..

U III tisućljeću pr. NS. u doba akadskog kraljevstva, žene su se uz pomoć tetovaža pokušale zaštititi od zla oka, a muškarci – naglasiti dostojanstvo ratnika, muža, zarađivača, prikazujući scene bacanja koplja, gađanja lukom, ubijanja neprijatelja ili životinje s desne strane.

Tetovaže su oduvijek bile raširene među divljim plemenima Euroazije, kao i među Indijancima Sjeverne i Južne Amerike i stanovnicima Oceanije. Dakle, novozelandska plemena Majori prekrila su cijelo lice tetovažom. Ova vrsta tetovaže naziva se “Moko maska”. Njihov crtež bio je toliko individualan da su aboridžini kopirali svoju masku na trgovce kada su prodavali zemlju Europljanima. Uzorak maske Moko svjedočio je o hrabrosti i zaslugama svog vlasnika. Ako je lice palog ratnika bila Maska Moko, glava mu je nužno odrezana i čuvana kao relikvija plemena, što se smatralo vrlo časnim. Tijela drugih ratnika ostavljena su da ih proždiru divlje životinje.

Žene indijanskih plemena na sjeveroistoku Amerike čak su i prekrile jezik tetovažama. Na atolu Nukuru postojao je brutalni običaj: djeca rođena od žene bez tetovaže su ubijena.

U Altajskim planinama otkriveni su ukopi iz 4. stoljeća prije Krista. e., u kojoj su počivali “vođa”, “ratnik” i “princeza”. Svako tijelo krasila je karakteristična tetovaža koja svjedoči o imanju pokojnika. Prilično realistična scena lova na jelene tetovirana je na desnom ramenu “ratnika”. Mnogo složeniji uzorak primijenjen je na leđima “vođe”. Znanstvenici ga još uvijek nisu uspjeli dešifrirati..

No, u staroj Grčkoj i Rimu tetovaža je imala potpuno suprotnu ulogu. Grci su tako “žigosali” neprijateljske špijune, a u Rimu su tetovažama označavali robove i zločince. Zloglasni car Kaligula volio je ovu sumnjivu šalu: tetovirao bi se na građanima s besprijekornom reputacijom..

Zanimljiv slučaj vezan uz tetoviranje opisuje starogrčki povjesničar Herodot. Gistia iz Suze htio je pozvati vladara Mileta Aristagore da se pobuni protiv kralja, ali su ceste bile prepune kraljevskih agenata – pismo se moglo presresti. Gistiae je pronašao pametan izlaz. Obrijao je kosu svom najvjernijem robu i istetovirao mu poruku na glavi. Kad je robovu kosa narasla, otišao je u Milet i slobodno dostavio Aristagori pismo od svog gospodara..

Tetovaža je bila poznata mnogim europskim plemenima – Galima, Britancima, Tračanima, Nijemcima. Nisu stajali po strani ni Slaveni, za koje je to imalo magijski značaj i bilo važno za kult plodnosti. Crtež je primijenjen glinenim pintaderom – analogima suvremenih preša i pečata.

Tetoviranje je također bilo uobičajeno na starom istoku, na primjer, žene iz japanskog plemena Ainu nanijele su jednostavne uzorke na usne, obraze i kapke. Od njih je bilo lako saznati je li udana i koliko djece ima..

Nije posve jasno jesu li Japanci umjetnost tetoviranja posudili od Kine ili je sama nastala na otocima, no u vještini tetoviranja (ili “irezumi”) predstavnici Zemlje izlazećeg sunca došli su do istine visine. Japanske tetovaže oduvijek su se odlikovale svijetlim bojama, integritetom kompozicije, dubokom simbolikom. Zanimljivo je da su gejše, kako bi zaobišle ​​zabranu prikazivanja golog tijela, u potpunosti prekrile tetovažu, ostavljajući samo lice, dlanove i stopala. Japanci su čak izumili posebnu vrstu ženske tetovaže – kakushi -boro, što u prijevodu znači “skrivena”. Takvu su tetovažu dobili utrljavanjem rižinog praha u posjekotine na tijelu, a na tijelu se pojavila tek u stanju uzbuđenja ili nakon kupanja..

U Japanu se tetovaža koristila i kao kazna. Za prvo kršenje zakona, kriminalcu je probušena vodoravna crta, za drugo – okomita lučna linija koja prelazi prvu u sredini, za treći zločin preslikana je druga lučna linija. Zajedno su ove linije formirale hijeroglif “INU”, što znači “pas”. Iste su oznake “dodijeljene” robovima i ratnim zarobljenicima.

Read more
Tetovaža

10 načina kako tetovaže učiniti poslovnom imovinom

Mreža je prepuna priča o ljudima koji se opijaju i tetoviraju vidljive dijelove tijela, a zatim mjesecima traže posao. Poslani su kući s intervjua, jedva su vidjeli svoje načine izražavanja..

10 načina da se tetovirate kao poslovno dobro - informacije i primjeri fotografija

10 načina da se tetovirate kao poslovno dobro – informacije i primjeri fotografija

10 načina da se tetovirate kao poslovnu prednost – zabava

Među nizom takvih otkrića spominju se kako je netko stavio tetovažu s logotipom tvrtke na kožu i zaradio nešto novca.

No, još su rjeđe priče o tome kako tetovaže postati važna poslovna prednost..

Primjer uspjeha

Poslovna žena iz Melbournea to je uspjela. Chirril-Lee Ryan voditelj je dizajna velike tvrtke. Prvu tetovažu napravila je sa 16 godina. Kad se približavala četrdesetom rođendanu, cijelo joj je tijelo bilo prekriveno crtežima, koje sada doživljava kao cjelinu..

10 načina da se tetovirate kao poslovnu imovinu - fotografija 1

Ryan uvjerava da nikada nije izgubila posao ili priliku da dobije poziciju zbog tetovaže. Oko 20 godina gradi karijeru dizajnerice. A tetovaže su joj u tome samo pomogle.

“Kad uđem u sobu, dijalog počinje prije nego što izgovorim prvu riječ”, priznaje ona. – Moj kreativni kredo uvijek je sa mnom. Ne vidim razlog zašto će moje tetovaže utjecati na moj rad u budućnosti..

Radi podrške ljudima sa sličnim interesima, Chirril-Lee je izdvojila desetak razloga zašto su njezine tetovaže postale važno poslovno dobro..

Razlozi za uspjeh

 1. Stalni podsjetnik na kreativni talent. Kad bi za svako pitanje o tome je li umjetnica ili dizajnerica dobila dolar, postala bi milijunašica..
 2. Udobnost od nelagode. Nakon što je sate proveo tetovirajući, Ryan je naučio podnositi nelagodu. To pomaže pokazati ustrajnost i otpornost u vrijeme vremenskih problema..
 3. Povjerenje u kreativni talent. Uspješno odabrane tetovaže za različite dijelove tijela podsjećaju djevojku da mora stalno rasti iznad sebe u smislu kreativnosti, vjeruje da se može nositi s tim zadatkom.
 4. Agent za promjenu. Ljudi se boje tetovirati jer se boje promjena. Pod mjesecom ništa ne traje vječno: što prije to uspijete shvatiti, lakše ćete se pomiriti s neizbježnim.
 5. Spremnost na predanost. Tetovaže se obično primjenjuju doživotno. Njihova prisutnost znači sposobnost postavljanja dugoročnih ciljeva, što cijene mnogi poslodavci..
 6. Poziv na dijalog. Mnogi ljudi godinama ostaju na jednoj poziciji jer im je neugodno promovirati se. Ali tetoviranje omogućuje ljudima da daju hranu za razgovor. Upoznavanje s njima postaje mnogo lakše..
 7. Rušenje stereotipa. Tetovaže su na lošem glasu. Vjeruje se da su ih nanijeli zločinci i otpadnici, loši ljudi koji čine podle stvari i vuku bijedno postojanje. No, ako dobra osoba koja poboljšava živote ljudi nosi tetovaže, to nekima pomaže prevladati uskogrudnost, naučiti gledati na svijet široko..
 8. Dugotrajan dojam. Teško je zaboraviti čovjeka prekrivenog od glave do pete zanimljivim, vrlo umjetničkim tetovažama..
 9. Nastojanje raditi bolje od drugih. Negativni mitovi i predrasude o ljudima s crtežima na tijelu neizbježna su činjenica. Ovaj stav motivira više raditi, raditi bolje projekte od drugih. U pokušaju da razbije smiješne stereotipe do temelja, Ryan ide na “dodatni korak” samo kako bi nekim ljudima dokazao koliko griješe..
 10. Podsjetnik na važnost razlika. Svaki pogled u ogledalo podsjeća Chirril-Lee da je odgovorna za ono što je učinila svom izgledu. Ali to je bio njezin izbor. A koliko ljudi koji postanu progonjeni ili ignorirani zbog svoje boje kože ili naglaska??

Hrabrost, želja da svijet učinimo boljim mjestom, kreativna sloboda, sposobnost življenja izvan okvira i stereotipi: ove se karakteristike čitaju od svake osobe koja koristi tetovažu. Shvatite li kome i zašto trebaju takve poslovne kvalitete, neće biti problema s poslom. A oni koji su to već shvatili mogu podijeliti svoje priče o uspjehu, poput Chirril-Lee Ryan.

Primjeri fotografija:

Gledaj video:

Pripremili: ivorontsova (Irina Vorontsova)

Read more
Tetovaža

Praktični savjeti za njegu “svježe tetovaže”

* Materijal je samo u informativne svrhe, nije naputak za djelovanje – samo je mišljenje autora. Obavezno se obratite svom liječniku ako imate bilo kakve znakove upale ili druge probleme s tetovažom..

Tetovaža je želja da izrazite svoje emocije, sklonosti, svjetonazor, ali zahtijeva posebnu njegu, osobito u prvih nekoliko dana nakon nanošenja. Ovdje je najvažnije pravilo povjeriti posao samo profesionalnom majstoru..

Praktični savjeti za njegu svježih tetovaža - Fotografija 1

Praktični savjeti za njegu “svježe tetovaže” – malo jednostavni i važni

Nakon nanošenja slike, majstor stavlja zavoj na ranu kako bi se osiguralo da je zaštićena od klica i prljavštine. Postoje dvije vrste obloga: guste, tanke, poput filma.

Debele zavoje morate nositi bez skidanja najmanje 24 sata. Debeli zavoji, od kojih je zavoj napravljen, omogućuju potpuni pristup zraku koži i omogućuju joj disanje.

Tanki zavoj ili film moraju se držati dva do tri sata jer sprječavaju prolaz zraka, a tetovaža se može “istrošiti”.

Praktični savjeti za njegu svježih tetovaža - Fotografija 2

U nekim slučajevima koristi se običan medicinski zavoj koji se prodaje u ljekarni. Takav zavoj morate ukloniti odmah po dolasku kući i ni u kojem slučaju ga ne smijete otkinuti s kože ako je čvrst i ne može se ukloniti. U suprotnom ćete dobiti mutni crtež koji je izgubio svjetlinu..

Prije uklanjanja apsolutno bilo kakvog zavoja, temeljito operite ruke sapunom i vodom kako biste izbjegli unošenje prljavštine u ranu, i još gore, infekcije. Oštećeno područje kože nepoželjno je obrisati, dovoljno ga je samo obrisati mekim ručnikom, dok voda ne smije biti hladna ili vruća, već blago topla.

Praktični savjeti za njegu svježih tetovaža - Fotografija 3

Svakodnevno navlažite tetovažu mašću. Najbolja opcija je 2-3 puta dnevno, sve dok kora ne nestane s oštećenog područja. Rezultirajuća kora ne može se češljati i trljati, uzorak će izgubiti svjetlinu i može se odvojiti na nekim mjestima. Upotrijebite mast koju vam je majstor savjetovao ili drugu hidratantnu kremu koja sadrži komponente za dezinfekciju i pokušajte je nanijeti u tankom sloju na ranu. Slijedite sve savjete i preporuke koji su vam dati tijekom postupka kako biste izbjegli stalna prilagođavanja u budućnosti..

Praktični savjeti za njegu svježih tetovaža - Fotografija 4

Prva tri do četiri tjedna držite tetovažu dalje od izravnog sunčevog svjetla. Na suncu će izgorjeti i u budućnosti neće izgledati tako svijetlo kao u izvornoj verziji. Koristite kremu za sunčanje ili kremu kako biste izbjegli izravnu sunčevu svjetlost ako nosite odjeću koja ne prekriva tetovirani dio tijela. Odjeća ne smije biti usko pripijena, ne prianjati čvrsto uz oštećeno područje.

Nakon nanošenja tetovaže nepoželjno je posjetiti kupalište i saunu, plivati ​​u bazenu, otići u solarij dok rana potpuno ne zacijeli. Nakon razdoblja rehabilitacije ne morate započeti liječenje, već nastavite vlažiti kožu ne dopuštajući joj da se osuši.

Praktični savjeti za njegu svježih tetovaža - Fotografija 5

Vrlo je važno suzdržati se od konzumiranja alkohola jedan dan prije tetoviranja i dan poslije. Alkoholna pića razrjeđuju krv i krv može iscuriti tijekom nanošenja, zbog čega se boja neće lijepiti za kožu. Isti učinak imaju i lijekovi protiv bolova..

U nekim slučajevima potrebna je korekcija tetovaže, uglavnom ovisi o tipu kože. Tada će se vrijeme za rehabilitaciju značajno povećati. Ako primijetite crvenilo ili upalu na mjestu tetoviranja, trebate se posavjetovati s liječnikom..

Pripremili: DZHIDZHI (Pravopis)

Read more
Tetovaža

Body art je izvrstan hobi i dobro provedeno vrijeme. Sve o hobiju.

Body art

Od engleskog body art – “umjetnost tijela”, ili “tijelo kao objekt kreativnosti”. Možete sami postati umjetničko djelo ili pomoći nekome da to postane..

Body art fotografija 31

Preporučeno

Kreativni ljudi s nestandardnim pogledima.

Potrebne kvalitete

Mašta, sposobnost primjerene procjene sposobnosti ljudskog tijela. Preporučljivo je imati početne umjetničke vještine, a u slučaju ekstremnih vrsta body arta – medicinsko obrazovanje.

Vrijeme za trening

Ovisi o konkretnom smjeru. Ako imate vještine rada s bojama, možete odmah početi s redovitim oslikavanjem tijela (oslikavanjem tijela). Ako trebate učiti crtanje ili izradu tetovaža, to će potrajati od mjesec dana do godinu ili dvije..

Što je body art?

To je avangardni pokret koji se pojavio tijekom burnih 1960-ih. Predstavnici body arta koristili su svoje tijelo kao predmet kreativnosti, ponekad vrlo šokantno: izrađivali su tetovaže, ureze na koži, prekrivali udove gipsom. Tada je to prvenstveno bila manifestacija akcionizma. Shvaćanje body arta samo kao umjetnosti slikanja tijela nije sasvim točno. U današnje vrijeme body art je jasnije podijeljen na vrste i trendove..

 • Slikanje tijela – slikanje lica i tijela, blisko umjetnosti vizualizacije. Ciljevi mogu biti različiti, na primjer, sudjelovanje u avangardnoj produkciji ili “oživljavanje” izložbe.

 • Pirsing na tijelu.

 • Tetovaža (trajna šminka). Neki primjeri tetovaža ponekad izazivaju divljenje čak i među protivnicima ove umjetnosti..

 • Skarifikacija (skarifikacija) – primjena “ukrasnih” ožiljaka ili ožiljaka od opeklina (žigosanje ili žigosanje), najradikalnija vrsta body arta.

 • Mehndi – slikanje tijela kanom.

 • Ponekad se “modifikacija tijela” razlikuje kao posebna vrsta – implantati, promjene u obliku očiju, izoštravanje ušiju itd. Inače, nadogradnja noktiju i takozvani nail art također su “iz ove opere”.

Body art 1 fotografija Body art fotografija 2 Body art fotografija 3

Body art fotografija 4 Body art fotografija 5 Body art fotografija 6

Body art fotografija 7 Body art fotografija 8 Body art fotografija 9

Body art fotografija 10 Body art fotografija 11 Body art fotografija 12

Malo povijesti

Čovjek je počeo slikati svoje tijelo prije nego što je prvi put napravio odjeću. Danas se malo ljudi sjeća da su početni crteži na tijelu, naušnice, ožiljci i tetovaže mogli govoriti o plemenskoj pripadnosti njihova nositelja, njegovoj vjeri, položaju među članovima klana. Crteži zaštićeni od zlih duhova, bolesti, djelovali su kao sredstvo komunikacije. U ritualnom plesu bojanje je nadopunjavalo “priču o tijelu”. Narodi koji žive na primitivnoj razini, sva su ta značenja preživjela do danas..

Kome je ovaj hobi?

Najlakši način, slikanje tijela, je za sve, bez iznimke, u odsustvu alergija na boje. Također zapamtite da crtanje zahtijeva djelomično ili čak izlaganje cijelom tijelu. Sve ostalo – tetovaže, ožiljci – za ljubitelje uzbuđenja. (Mogli biste ih nazvati ljubavnicima da se izdvoje iz gomile, ali danas teško da ćete nekoga iznenaditi pirsingom ili tetovažama.)

Gdje početi

S odlukom o tome što vama odgovara. I, važno, u kojem svojstvu želite djelovati – biti model (objekt) ili kreator. Nakon toga možete uzeti literaturu i otići na virtualne forume i ne-virtualne izložbe i događaje.

Trebaš

Svaka vrsta body arta ima svoj skup alata. Na primjer, u slikanju tijela crteži se obično rade gvašom ili akrilnim bojama pomoću kistova. Gvaš je pristupačniji, ali traje lošije. Akrilne boje bolje leže, duže traju, ali se teže ispiru. Boje možete učiniti plastičnijima i sigurnijima uz pomoć posebnih aditiva. Slikanje tijela može se nadopuniti laticama, grančicama, aplikacijama i drugim elementima, ovisno o kreativnom zadatku.

Koliko je to

Ako želite prvo slikati bliskog prijatelja ili djevojku, trebat će vam oko 1000 rubalja za kupnju potrebnih materijala. Ako želite postati majstor tetovaža ili se samo tetovirati, onda … od 5000 do beskonačnosti. (Imajte na umu da ne imenujemo cijene u podzemnim salonima – ova se opcija niti ne razmatra.)

Mjesto za učenje

Na forumima na tu temu pronaći ćete adrese i brojeve telefona izložbi i drugih događaja o vrsti body arta koji vas zanima. Na takvim se događajima često održavaju majstorske tečajeve, a grupe se okupljaju za one koji se žele pridružiti ovoj umjetnosti..

Gdje pronaći istomišljenike

bodyart-da.ru – opsežne informacije o vrstama body arta, komunikaciji, savjetima.

Ograničenja!

Alergija na boje, kožne bolesti. Glavno ograničenje: nikada nemojte raditi piercing i nemojte se tetovirati ili ožiljkati “u najbližem podrumu” – to je opasno ne samo za zdravlje, već i za život! I još nešto: znati stati na vrijeme. Na internetu možete pronaći jezive fotografije ljudi koji su u jednom trenutku otišli predaleko s preinakom tijela..

 • Dribnohod Y. “Body art na ruskom” (Phoenix, 2009) – dobra informativna publikacija s ogromnim brojem visokokvalitetnih fotografija.

 • Egorov R. “Bodypainting and graffiti” (RIPOL classic, 2004.) – zanimljiva kombinacija dvije popularne vrste umjetnosti.

 • bodyartfoto.ru – mnoge fotografije, uključujući i vrlo kreativne.

 • basik.ru – ideje, komunikacija, razmjena iskustava.

 • rosdesign.com – Opsežan resurs u kojem se body art smatra jednom od tema.

Body art fotografija 13 Body art fotografija 14 Body art fotografija 15

Body art fotografija 16 Body art fotografija 17 Body art fotografija 18

Body art fotografija 19 Body art fotografija 20 Body art fotografija 21

Body art fotografija 22 Body art fotografija 23 Body art fotografija 24

Body art fotografija 25 Body art fotografija 26 Body art fotografija 27

Body art fotografija 28 Body art fotografija 29 Body art fotografija 30

Body art fotografija 31 Body art fotografija 32 Body art fotografija 33

Body art fotografija 34 Body art fotografija 35 Body art fotografija 36

Body art fotografija 37 Body art fotografija 38 Body art fotografija 39

Body art fotografija 40 Body art fotografija 41 Body art fotografija 42

Body art fotografija 43 Body art fotografija 44 Body art fotografija 45

Body art fotografija 46 Body art fotografija 47 Body art fotografija 48

Body art fotografija 49 Body art fotografija 50 Body art fotografija 51

Body art fotografija 51

Read more
Tetovaža

Tetovaža – što je to i odakle dolazi?

Umjetnost tetoviranja ima korijene u davna vremena. Davno su se tetovaže nanosile na tijelo u određene svrhe. Na primjer, pokazati stav osobe prema bilo kojoj društvenoj skupini, kao dokaz hrabrosti i hrabrosti, kao svojevrsnu stigmu srama ili su bili od kultnog značaja (tetovaže šamana i svećenstva). U današnje vrijeme tetovaže se uglavnom stvaraju za samoizražavanje. Ovo je vrsta body arta, samo trajna.

Tetovaža - što je to i odakle - informacije o značajkama i fotografijama tetovaže

Koraci za ostvarenje sna o tetovažama: Vodič

Dakle, odlučili ste se za tetovažu. Ali vjerojatno imate više od jednog pitanja. Na primjer, koji salon odabrati? Kako se odlučiti za skicu?

Odabir crteža

Postupak odabira skice za željenu tetovažu može biti dug i bolan. Štoviše, trebali biste shvatiti da će se ista slika na papiru i na ljudskom tijelu značajno razlikovati: uostalom, postoje nepravilnosti na koži, a bilo koji dio tijela ima svoj reljef i oblik.

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09/03/2020 №108 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03.03.2020. №107 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №106 -zanimljiva tetovaža-

Obično oni koji se idu tetovirati žele ekskluzivnu skicu..

Svakako se morate odlučiti za sljedeće:

 • Gdje će se tetovaža nalaziti.
 • Koje će veličine biti (to uvelike utječe na cijenu).
 • Odlučite se za svoj stil tetoviranja. U nastavku ćemo o njima više govoriti..
 • Odlučite se o preferencijama za boju.

Preporučljivo je ako sa sobom ponesete neke primjere skica koje barem malo odražavaju ono što očekujete. Čarobnjak će ponuditi nekoliko opcija. Ako vam ništa od toga ne odgovara, onda će za vas smisliti originalnu tetovažu..

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03.03.2020. №101 -zanimljiva tetovaža-

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №096 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №095 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №094 -zanimljiva tetovaža-

Gdje pronaći primjere skica

Većina nas, kad imamo bilo kakvo pitanje, ide na internet radi odgovora. Isto je i s tetovažama. Ali tetovaža je umjetnost. I tu se posebno cijene individualnost i isključivost. Stoga se doista majstorski radovi umjetnika tetovaža koji ulaze na svjetsku mrežu kopiraju i kopiraju desetke i stotine puta. Gdje je izlaz? Jednostavno je. Najčešće, stalne neprekinute skice nailaze u specijaliziranim publikacijama posvećenim tetovažama..

I najbolja opcija! Naručite jedinstvenu skicu od umjetnika, prema vašim željama i zahtjevima.

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09/03/2020 №100 -zanimljiva tetovaža-

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №093 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09/03/2020 №090 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09/03/2020 №087 -zanimljiva tetovaža-

Kako razumjeti što vam treba?

Određivanje veličine i stila

Što se tiče boje, ovo je osobna stvar. Bit će tetovaža u boji ili jednobojna, glavna stvar je da vam se sviđa.

Ako se odlučujete za mjesto, zapamtite da će mala tetovaža na leđima vjerojatno biti izgubljena. Nasuprot tome, ako je skica koju ste odabrali bogata detaljima i namijenjena je zapešću, onda je malo vjerojatno da će se takva tetovaža pokazati spektakularnom..

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №099 -zanimljiva tetovaža-

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №080 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09.03.2020. №079 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №075 -zanimljiva tetovaža-

Umjetnici vam mogu izraditi dizajn tetovaža u različitim stilovima:

 • realizam),
 • višebojna),
 • stara škola),
 • nova skola),
 • dotwork),
 • ucjenjivanje),
 • linijski rad).

A kako bi vas majstor odmah ispravno razumio, trebali biste se barem malo voditi u tim smjerovima..

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09.03.2020. №091 -zanimljiva tetovaža-

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09.03.2020. №074 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09.03.2020. №073 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03.03.2020. №072 -zanimljiva tetovaža-

Realizam – izraz koji govori sam za sebe. Pretpostavlja najrealniju sliku, sličnu fotografiji.

Stara škola – potječe od tradicionalnih tetovaža koje nose američki pomorci. Takve tetovaže rade se s debelim obrisom, malo detalja. Najčešće sadrže slike noža, pištolja, ruža, lastavica, srca i slično..

Nova skola – predlaže apstraktne i fantazijske slike. Često se mogu pronaći tetovaže sa likovima iz stripova, pa čak i karikature..

Dotwork – složene kontrastne geometrijske slike.

Blackwork – slike na kojima veliko područje zauzima crna boja.

Linijski rad – doslovno, crtanje linijama. U ovom stilu vrlo jednostavne linije presavijene su u zapanjujuće autorske crteže..

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №069 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09.03.2020. №067 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №066 -zanimljiva tetovaža-

Kako pronaći dobrog majstora

Prije svega, trebali biste se upoznati s portfeljem majstora koje razmatrate. I zapamtite da svaki poznati salon za tetoviranje ne pruža kvalitetne usluge. Neće biti suvišno doći u ustanovu, vidjeti kako izgleda radno mjesto, oprema nadzornika. I ne treba se ničega bojati i stidjeti se. Pitajte, pojasnite. Ako je rad salona za tetoviranje ispravno postavljen, neće vam ništa pokušati sakriti..

Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09/03/2020 №065 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 09.03.2020. №064 -zanimljiva tetovaža- Fotografija zanimljivog dizajna tetovaža 03. 03. 2020. №063 -zanimljiva tetovaža-

Ili, pogledajte naš forum za tetovaže i ljubitelje tetovaža, gdje tattoo umjetnici predstavljaju svoje portfelje i komuniciraju s potencijalnim klijentima.!

Primjer fotografije zanimljivog dizajna tetovaža od 03. 03. 2020. (109 fotografija)

Read more