Tetovaža

Čuvanje kane za mehendi

Prikladan i najčešće korišten materijal za crtanje privremenih tetovaža – mehendi – je tekuća kana u češerima. Prirodna kana je mješavina suhe kane u prahu, eteričnih ulja i drugih prirodnih materijala, ne sadrži umjetne komponente. Unatoč činjenici da tekuća kana dolazi u mnogo različitih nijansi, jedina prirodna nijansa je smeđa. S tim u vezi, karakteristična značajka uzorka nanesenog prirodnom kanom je da odmah nakon nanošenja ima narančastu boju, tijekom dana uzorak postaje smeđi.

Kako čuvati kanu za mehendi crteže - Kako čuvati kanu za mehendi crteže - fotografija 6

Kako čuvati kanu za mehendi crteže?

Tekuća kana za mehendi nalazi se u ergonomskoj cijevi sa šiljatim vrhom, što crtež čini zgodnim i urednim. Konzistencija kane se ne širi, dok se lako razmazuje i nos cijevi se ne začepljuje. Međutim, za početnike u umjetnosti crtanja, bolje je vježbati pritiskanje konusa tako da se crtež pokaže ujednačenim..

Kako čuvati kanu za mehendi crteže - Kako čuvati kanu za mehendi crteže - fotografija 1

Prisutnost poklopca za zatvaranje omogućuje da se kana za slikanje mehendija dugo skladišti bez gubitka svojstava. Uzorak nanesen prirodnom kanom traje od 7 do 14 dana, ovisno o površini na koju se nanosi i dostupnosti njege. Prednosti privremene tetovaže su odsutnost kože, budući da kana ne sadrži umjetne komponente, mogu je koristiti čak i trudnice i osobe s nježnom kožom. Osim toga, mehendi omogućuje često mijenjanje uzoraka i slika, za razliku od konvencionalnih tetovaža..

Kako čuvati kanu za mehendi crteže - Kako čuvati kanu za mehendi crteže - fotografija 3

Prilikom nanošenja uzorka s kanom druge boje, na primjer, crnom, trebali biste biti oprezniji, jer kana sadrži umjetna bojila, pa se preporučuje provjeriti ima li mogućih alergijskih reakcija.

Kako bi uzorak kane zadržao svjetlinu dulje vrijeme, preporučuje se redovito podmazivanje hidratantnim uljem – kokosovim ili maslinovim uljem – ali nikako mineralnim uljem. Nepoželjno je koristiti piling i piling, posjećivati ​​kupke, bazene i saune. Ako se crtež nanosi na ruke ili dlanove, posuđe se mora prati rukavicama..

Kako čuvati kanu za mehendi crteže - Kako čuvati kanu za mehendi crteže - fotografija 2 Kako čuvati kanu za mehendi crteže - Kako čuvati kanu za mehendi crteže - fotografija 4 Kako čuvati kanu za mehendi crteže - Kako čuvati kanu za mehendi crteže - fotografija 5

Svjetlina mehendi uzorka osigurava sušenje paste u prirodnim uvjetima, razdoblje je od 3 sata. Osušeni sloj morate pažljivo ukloniti noktom ili čačkalicom, ne morate ispirati vodom. U roku od nekoliko sati nakon nanošenja mora se zapamtiti da kada crtež dođe u dodir s drugim dijelovima tijela ili predmetima, ima svoj vlastiti otisak. Ako crtež mehendija nije uredan ili želite nešto drugo, lako ga je izbrisati alkoholom ili sokom od limuna.

Budući da se tekuća kana pakira u cijev s čepom, nema posebnih uvjeta za njezino skladištenje: može se ostaviti u hladnjaku ili na drugom suhom mjestu. Prah kane čuva se dvije do tri godine, neotvorena tuba – u roku od 12 mjeseci, preporučuje se upotreba otvorene cijevi kane u roku od dva tjedna.

Pripremili: login1504 (Tiunova Yana)