Tatovering

Praktiske tips til pleje af en “frisk tatovering”

* Materialet er kun til informationsformål, er ikke en instruktion om handling – kun forfatterens mening. Sørg for at kontakte din læge, hvis du har tegn på betændelse eller andre problemer med tatoveringen..

En tatovering er et ønske om at udtrykke dine følelser, præferencer, verdensbillede, men den har brug for særlig pleje, især i de første dage efter ansøgning. Den vigtigste regel her er kun at overlade arbejdet til en professionel mester..

Praktiske tips til frisk tatoveringspleje - Foto 1

Praktiske tips til pleje af en “frisk tatovering” – lidt enkel og vigtig

Efter påføring af billedet påfører mesteren en bandage på såret for at sikre, at det er beskyttet mod bakterier og snavs. Der er to typer forbindinger: tæt, tynd, som en film.

Tykke bandager skal bæres uden at blive fjernet i mindst 24 timer. Tykke bandager, som bandagen er lavet af, giver fuld luftadgang til huden og lader den trække vejret.

En tynd bandage eller film skal opbevares i to til tre timer, da det forhindrer luftpassage, og tatoveringen kan “slides”.

Praktiske tips til frisk tatoveringspleje - Foto 2

I nogle tilfælde bruges en almindelig medicinsk bandage, der sælges på et apotek. En sådan bandage skal fjernes umiddelbart ved hjemkomsten og må under ingen omstændigheder rives af huden, hvis den er stram og ikke kan fjernes. Ellers får du en sløret tegning, der har mistet lysstyrken..

Inden du fjerner absolut bandage, skal du vaske dine hænder grundigt med sæbe og vand for at undgå at få snavs i såret og endnu værre infektion. Det er uønsket at tørre det beskadigede område af huden, det er nok bare at tørre det med et blødt håndklæde, mens vandet ikke bør være koldt eller varmt, men let varmt.

Praktiske tips til frisk tatoveringspleje - Foto 3

Fugt tatoveringen med salve dagligt. Den bedste løsning er 2-3 gange om dagen, indtil skorpen forsvinder fra det beskadigede område. Den resulterende skorpe kan ikke kæmmes og gnides, mønsteret mister sin lysstyrke og kan komme af nogle steder. Brug den salve, som mesteren rådgav dig eller en anden fugtighedscreme, der indeholder desinficerende komponenter, og prøv at påføre den i et tyndt lag på såret. Følg alle de råd og anbefalinger, der blev givet dig under proceduren for at undgå konstante justeringer i fremtiden..

Praktiske tips til frisk tatoveringspleje - Foto 4

Hold tatoveringen ude af direkte sollys i de første tre til fire uger. I solen vil det brænde ud og i fremtiden ikke se så lyst ud som i den originale version. Brug solcreme eller creme for at undgå direkte sollys, hvis du bærer tøj, der ikke dækker den tatoverede kropsdel. Tøj bør ikke være tætsiddende, må ikke klæbe tæt til det beskadigede område.

Efter påføring af en tatovering er det uønsket at besøge badehuset og saunaen, svømme i poolen, gå til solariet, indtil såret er helt helet. Efter genoptræningsperioden behøver du ikke starte behandlingen, men fortsætte med at fugte huden uden at lade den tørre ud.

Praktiske tips til frisk tatoveringspleje - Foto 5

Det er meget vigtigt at afstå fra at drikke alkohol en dag, før du tager en tatovering og dagen efter. Alkoholholdige drikkevarer har en tendens til at tynde blodet, og blod kan lække under påføring, hvilket resulterer i, at malingen ikke klæber til huden. Smertestillende midler har samme effekt..

I nogle tilfælde er tatoveringskorrektion påkrævet, det afhænger hovedsageligt af hudtypen. Så vil rehabiliteringstiden stige markant. Hvis du bemærker rødme eller betændelse på tatoveringsstedet, skal du kontakte en læge..

Forberedt af: DZHIDZHI (stavning)