Tetoválás

Hogyan készítsünk mehendit (henna rajzok)

A Mehendi olyan rajzok alkalmazása a testen, amelyek a tetoválásokhoz képest rövid életűek és csak néhány hétig tartanak. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy végtelen számú alkalommal alkalmazzon különböző típusú mintákat. Ezenkívül, ugyanazokkal a tetoválásokkal ellentétben, a mehendi teljesen ártalmatlan a bőrre..

Nagyon nehéz nyomon követni ennek a művészetnek az eredetét. Sokan azzal érvelnek, hogy a mehendi Indiából származik, de ez messze nem így van. Még az ókori Egyiptomban is láthatja eredetét, ahol a hennarajzokat a társadalom felső rétegeiben élő nőkre alkalmazták. Most sokan társítják ezt a művészetet az indiai kultúrához és hagyományokhoz..

fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №005 - Hogyan készítsünk mehendit_

Az indiai mehendi valami elképzelhetetlen. Számtalan rajz, amelyek különböző szimbólumokat használnak. Példa a különböző állatok, fák, virágok stb. Képei. Indiában is a mehendit nemcsak a test díszítésére használják, hanem különféle rituálékra és hagyományos ünnepekre is..

Minden rajznak különleges jelentése van. Például az elefánt képe a legenda szerint szerencsét és sikert hoz a tulajdonosának..

Hogyan készítsünk mehendit (henna rajzok) – hogyan készítsünk és hogyan kell menteni?

A minta létrehozásához hennát használnak, amelyet a cinchona fából nyernek ki. Először levágják a leveleket a fákról, majd szárítják és törik, amíg por képződik. Ez a por körülbelül hat hónapig tárolható, ha a csomagolás szoros. Ő az, aki pasztát készít, amelyet végül a testre festenek..

fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №010 - Hogyan készítsünk mehendit_ 24234

A pasztához különféle összetevőket lehet hozzáadni. Ez szükséges ahhoz, hogy különleges színt kapjon. Az összetevők lehetnek hamu, kávé, citromlé stb..

A fa vagy fém bot, ecset vagy speciális cső kész henna segítségével szolgálhat a minták rajzolásához. A jelentkezési folyamat történhet kézzel és sablon használatával, amelyet előre elkészítenek..

A henna alkalmazása után 6-8 órát kell várni. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy a rajz megszáradjon. Nem kívánatos a festék nedvesítése, a kapott kéregnek magától le kell válnia. A végül megszáradt pasztát meglocsolhatjuk citromlével, vagy a rajzot nedvesíthetjük speciális olajjal. Így a mehendi tovább tart..

fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №002 - Hogyan készítsünk mehendit?

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a henna színe az alkalmazás után egy -két napon belül elsötétül. Ezért ne csodálkozzon azon, hogy a minták végül halványpiros színt kapnak..

Meddig tarthat a mehendi

Az idő, amíg a mehendi a bőrön tarthat, különböző tényezőktől függ: a paszta színétől, a rajz felhordásának helyétől, milyen gyakran került rá víz. Azt is feltételezik, hogy a fehér és fekete keverékek gyorsabban mosódnak le. Általában, ezen tényezőktől függően a rajz egy héttől egy hónapig tarthat..

fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №001 - Hogyan készítsünk mehendit_ fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №003 - Hogyan készítsünk mehendit_ fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №004 - Hogyan készítsünk mehendit_

fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №006 - Hogyan készítsünk mehendit_ fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №007 - Hogyan készítsünk mehendit_ fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №008 - Hogyan készítsünk mehendit_

fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №009 - Hogyan készítsünk mehendit_ fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №010 - Hogyan készítsünk mehendit_ fotó Hogyan készítsünk mehendit 2017.08.01 -től №012 - Hogyan készítsünk mehendit_

Sokak számára a mehendi hagyomány, mások számára az önkifejezés módja és egyfajta tisztelgés a divat előtt. De egy biztos, hogy nem vet fel kétségeket, a mehendi egy igazi művészet, amely kétségtelenül csodálatot érdemel..

Nézd meg a videót:

Készítette: serjfl (Zagidullin Sergey Vladlenovich)