Tetoválás

Lehetséges tetoválás a terhesség alatt?

Itt megtudhatja a tetoválásról és a terhességről szóló legfontosabb és legérdekesebb dolgokat, érdekes tényeket, és megtekintheti a tetovált terhes nők fényképeit..

Az adminisztráció emlékeztet arra, hogy az információ csak a szerző véleménye, és minden egészségügyi kérdést meg kell beszélni egy képzett egészségügyi szakemberrel..

Lehetséges tetoválás a terhesség alatt - információk és fényképes példák

Lehetséges tetoválni a terhesség alatt: tények és fotók

A terhesség varázslatos időszak egy nő számára, miközben néhány ideiglenes tabuval társul. Egyes szakértők azzal érvelnek, hogy nincsenek szigorú korlátok a tetoválás terhesség alatti felvételére vonatkozóan. Ennek ellenére a legbiztonságosabb dolog a születésig várni, hogy tetoválást készítsen..

A fő kockázatok

A tetoválással általában számos speciális kockázat jár..

Fertőzésveszély

A tetoválás a terhes nőt fertőzésveszélynek teszi ki. Ismeretes, hogy nem minden tetoválószalon rendelkezik azonos higiéniai protokollokkal. Néhányan még a minimális biztonsági előírásoknak sem felelnek meg, amikor a berendezéseket és a tűket tisztán és sterilizálni kell. És ez tele van olyan súlyos betegségek terjedésével, mint a hepatitis B, a hepatitis C és a HIV..

Ha egy leendő anya véletlenül megfertőződik ezekkel a betegségekkel a terhesség alatt, akkor veszélyes fertőzést továbbíthat gyermekének..

Egy másik kellemetlen pillanat a hosszú gyógyulási folyamat. A fertőzés tünetei, amelyekre érdemes figyelni:

  • láz;
  • hidegrázás;
  • vörös elváltozások a tetováláson;
  • megnövekedett testhőmérséklet;
  • kellemetlen szagú váladék a tetovált területről;
  • fájdalom a tetoválás körül vagy közelében;
  • sötét foltok, amelyek túlmutatnak a tetoválás területén.

A terhes nő teste jelentősen megváltozik a terhesség alatt, mivel a bőr megnyúlik, és a hormonok befolyásolhatják a bőr megjelenését. A hason vagy a combon lévő tetoválások például a striák miatt átalakulhatnak.

A hiperpigmentáció hormonális változások eredménye lehet, amelyek a felismerhetetlenségig megváltoztathatják a tetoválás megjelenését. Ezenkívül a bőr bizonyos területei elsötétülhetnek a terhesség alatt, különösen a mellbimbók, a kezek, a has és az arc..

Fotó egy terhes nőről, tetoválással 2021.04.19. №019 - terhes tetoválás -

A terhes nők bőre érzékenyebb, és a fájdalomküszöb jelentősen megnő. Ezenkívül minden stresszes helyzet nagyon nem kívánatos. Mindez koraszüléshez vezethet. Fennáll annak a veszélye is, hogy a tetoválás elkészítéséhez használt tinta súlyos allergiás reakciót okozhat. És ez potenciális veszélyt jelent a magzatra..

Fotó egy terhes nőről, tetoválással 2021.04.19. №025 - terhes tetoválás -

A tetoválás kockázatának minimalizálása a terhesség alatt

Ha egy terhes nő úgy dönt, hogy tetoválást végez, néhány általános szabály segít minimalizálni az összes kockázatot. Az egyik legfontosabb egy tetoválószalon megtalálása, amely átfogó tisztítási módszerekkel és a szükséges tanúsításokkal rendelkezik..

Érdemes előnyben részesíteni a tetováló stúdiót, amelynek külön területei vannak a tetováláshoz és a piercinghez..

Fotó egy terhes nőről, tetoválással 2021/04/19/21 №061 - terhes tetoválás -

Fontos biztosítani, hogy a mester autoklávot használjon, amelyet a tűk és egyéb tetováló berendezések sterilizálására használnak..

Gondosan győződjön meg arról, hogy a tűket közvetlenül a tetoválás felvitele előtt kinyitják.

A technikusnak új latex kesztyűt kell viselnie a festék alkalmazása közben.

A tintát egyszer használatos steril tartályokban kell elhelyezni, és közvetlenül a munka megkezdése előtt fel kell nyitni.

Fotó egy terhes nőről, tetoválással 2021.04.19. №057 - terhes tetoválás -

Ne habozzon megkérdezni és tisztázni az érdeklődés részleteit. A hírnevét értékelő tetováló szalonnak képesnek kell lennie minden kérdésre őszintén válaszolni, és részletesen elmondani a szolgáltatásokat.

Nem titok, hogy a hormonális folyamatok nemcsak a nő testét változtatják meg a terhesség alatt, hanem az érzelmeit is. És előfordulhat, hogy az ebben az időszakban választott kép teljesen kiábrándító lehet közvetlenül a szülés után..

Fotó egy terhes nőről, tetoválással 2021.04.19. №056 - terhes tetoválás -

Az „érdekes helyzetet” semmi esetre sem szabad elrejteni a mester elől. És az eljárás után fontos, hogy kövesse az otthoni szakember összes ajánlását a bőr megfelelő gyógyulásának biztosítása érdekében..

Tetovált terhes nők fényképei 2021. 04. 19 -én (75 fotó)

A cikk szövegét készítette: RABOTA2019_ETXT (K.V.R.)