Tatovering

Hemmeligheder ved at motivere mennesker til at ændre kroppen

Fra tid til anden blusser skandaler op i pressen relateret til folks ønske om at ændre deres krop. Fyre i dyre dragter og slickede forlommer fordømmer dem, der beslutter at ændre deres udseende på denne måde. Ændring af ørernes form, skæring af tunger i halve og endda en simpel piercing i navlen kaldes barbari..

Nogle gange fører sådanne skandaler til, at landets myndigheder lukker værksteder, der kan implantere genstande, der ligner horn under hovedbunden, gøre ører som en nisse.

Hvad motiverer folk til at beslutte sig om sådanne procedurer?

Hemmeligheder ved at motivere mennesker til kropsmodificering - foto 2

Særlig subkultur

Nogle mennesker går igennem kropsmodifikationsprocedurer snesevis af gange og har over hundrede tatoveringer på deres kroppe. For dem er den konstante transformation af deres udseende en måde at udtrykke sig på. Ligner den metode, der bruges af modekvinder, der ikke kan rive sig væk fra blanke blade.

Den mest aktive body modifiers blog, hvor de har titusinder af fans. Og de deler alle forfatterens værdier, måske er det ikke alle, der kan beslutte sådanne eksperimenter..

Hvad siger forskere

Forskere refererer undertiden til overforbrug af tatoveringer og andre kropsændringer som kropsdysmorfi eller kropsdysmorfisk lidelse. Denne psykiske lidelse er kendetegnet ved en besættelse af bestemte kropsdele. Afvisning af dem tvinger en person til at lave endeløs plastikkirurgi eller maskere imaginære fejl med en tatovering..

Hemmeligheder ved at motivere mennesker til kropsmodificering - Foto 3

Men der er mange flere mennesker, der bestiller kropsændringer eller tatoveringer end mennesker med psykiske lidelser. Det har længe været en del af populærkulturen..

Forskere ved universitetet i Göttingen i Tyskland har fundet ud af, at disse mennesker har 10 almindelige psykologiske årsager til kropstransformation. Blandt dem er flere muligheder nysgerrige..

  • Åndelig forandring. Oplysning, oprør, oprør mod samfundet.
  • Forøgelse af smertetærskler, fordi procedurerne ofte udføres uden bedøvelse.
  • Selvudfoldelse (viser kærlighed til kunst, understreger seksualitet).

Mange kropsmodifikatorer finder ud af, at det at gå med innovation er iøjnefaldende. Desuden viser de foragt, mistillid, afvisning. Nogle mennesker kan lide denne form for provokation. Og den ændrede krop giver dig mulighed for ikke at bruge specielle smykker eller tøj til dette. Hvert offentligt udseende bliver en lille fornemmelse.

Hemmeligheder ved at motivere mennesker til kropsmodificering - Foto 4

Komplet modsat

Udtalelsen fra forskere, samfundet og modifikatorerne selv er forståelig. Nogle er indignerede, andre leder efter rationelle årsager, andre har det bare sjovt. Og hvad siger arbejderne på tatoveringsstederne selv??

De hævder, at der kommer mange flere almindelige, almindelige, iøjnefaldende borgere til dem, end de ser ud til. De kan være gudfrygtige mødre til en familie, ældre herrer eller mænd, der sidder i grå, ubeskrivelige dragter på kontorer fra ni til fem..

Tilsyneladende udtømmer behovet for at leve inden for rammerne af strenge forskrifter en persons sjæl. Og han er tiltrukket af i det mindste en form for protest. Også selvom det ikke er synligt under anstændigt og solidt tøj.

Hvordan branchen vil udvikle sig

Skandaler i pressen hjælper ikke med at ræsonnere med mennesker. Et stigende antal af dem, der ønsker at prøve at lave sig selv fashionable horn eller minivinger under skulderbladene. Menneskelig fantasi kender ingen grænser.

Hemmeligheder ved at motivere mennesker til kropsmodificering - Foto 5

Syning af genstande under huden, klipning af ører, tunger, fjernelse af navler er mini-operationer af kirurgisk type. De kræver forsigtighed og overholdelse af de foranstaltninger, der er foreskrevet af medicinske institutioner..

Parlamentsmedlemmer, der ikke ved, hvordan de skal stoppe modifikationsdåsen, begyndte at tænke på andre spørgsmål. De presser på for virksomheder, der har licens til at bruge anæstesi til at udføre små operationer i rene rum for at foretage ændringen..

Verden af ​​kropsmodifikatorer ophører med at være helt under jorden, sort, dyster. Han bevæger sig ind i en gråzone, hvorfra der åbner en vej for ham til de almindeligt accepterede tendenser inden for massekultur..

Forberedt af: ivorontsova (Irina Vorontsova)