Новини

Временната татуировка ще следи здравето

В момента услугите на татуировките са много популярни. Много млади хора мечтаят да закачат на тялото си някакъв вид рисунка, която да има дълбок смисъл. Малко от тях обаче осъзнават, че татуировките могат да се използват за диагностика и лечение..

Временна татуировка ще следи здравето - снимка

Временна татуировка ще следи здравето – снимка

Съвсем наскоро израелски учени развълнуваха целия свят с идеята, че временните татуировки ще наблюдават човешкото здраве. Предполага се, че това откритие ще се намери в много други приложения в областта на медицината..

Иновативното изобретение на специалисти се състои от няколко взаимосвързани елемента. Един от тях е въглероден електрод, който приема и предава електрически импулси. Електродът е свързан към полимерното покритие посредством специален адхезивен слой. Чрез полимерния слой импулсите от тялото преминават директно към електрода.

Тази посока е много обещаваща в медицината и науката. С помощта на създадената временна татуировка е възможно да се регистрират сигналите, които идват от мускулните влакна и въз основа на получените данни да се оцени степента на активност и работа на човешката мускулна система. Това може да бъде полезно за проследяване и наблюдение на ефективността на терапията при пациенти с невродегенеративни заболявания, едно от които е болестта на Паркинсон. Освен това с помощта на електрод ще бъде възможно да се запише напрежението на малките лицеви мускули на лицето, въз основа на регистрираните резултати, да се изготви карта на емоциите.

Учените преди това са използвали татуировки в медицината и науката. Първата, която беше създадена, беше татуировката на термометъра. Това позволи на изследователите не само да измерват температурата, но и да оценят психическото състояние на човек..

Подготвено от: Волынкина Анна Александровна