Новини

Татуираните военнослужещи се приемат в армията само с отделното разрешение на психиатър

Министерството на отбраната затегна позицията си по боди арт. По принцип татуировката не е пряко извинение за получаване на освобождаване от военна служба. Според условията на проекта е наложително да се премине медицински преглед и тогава се появява подводница. Медицинският съвет издава решение за годност за обслужване.

Татуираните военнослужещи се приемат в армията само с отделното разрешение на психиатър - снимка 1

Това включва:

  • Невропатолог;
  • Окулист;
  • Терапевт;
  • Хирург;
  • УНГ;
  • Психиатър;
  • Зъболекар.

Всеки поотделно дава своето заключение и на тяхна основа и определя категория на годност. Един от членовете на комисията е психиатър, именно той оценява рисунките по тялото и решава колко безопасни са те и дали са фар за някакъв вид психично разстройство. За подробен преглед призовникът може да бъде изпратен в невропсихиатричен диспансер, за да се постави окончателно диагноза. Татуировки, на които се обръща специално внимание:

– Ако призовник има татуировки, заемащи повече от 70% от тялото;

– Ако има татуировки по лицето;

– Ако чертежите съдържат расистко, окултно или неприлично съдържание.

Татуираните военнослужещи се приемат в армията само с отделното разрешение на психиатър - снимка 3 Татуирани военнослужещи се приемат в армията само с отделното разрешение на психиатър - снимка 2

Около 35% от процентите напускат диспансера със запис, че са здрави и нямат психични разстройства. Ако според заключенията на лекарите призовник се нуждае от лечение, той е регистриран и получава отсрочка. Но такава диагноза може значително да повлияе на бъдещата заетост. За такива хора е трудно да получат паспорт, шофьорска книжка. Тогава защо хората с татуировки се вземат в армията само с разрешение на психиатър? Армията е място, където физическият и психологически стрес е много по -висок, отколкото в обикновения живот. Следователно, за да се предотврати умствена недостатъчност с необратим резултат, психиатърът трябва внимателно да проучи естеството на татуировките. Тъй като призовната възраст започва от 18 години, малките отклонения не представляват опасност и с правилното управление можете да се отървете от тях и след няколко години при повторно въвеждане в експлоатация ще бъдете напълно здрави и ще влезете в армията . Има такива, които се опитват да излязат от услугата по този начин и да си направят голяма агресивна татуировка. Не трябва да правите това, защото по този начин можете само да усложните живота си. Диагнозата се поставя не само чрез разглеждане на вида на татуировката, но също така се провеждат интервюта с призования, за да се оцени неговата адекватност. Много рисунки не са нищо повече от почит към модата, а не изображение на скрита информация. Във военно -регистрационната служба татуировките се вписват в лично досие като специални марки, те се броят и описват. Само 1 случай от 100, това са очевидни аномалии, които изискват лечение. Останалите – не се нуждаят от забавяне и лечение.

Подготвено от: olabola (Олга Бондаренко)