Новини

Свалете кожата на любим човек за спомен – нова услуга от погребалните агенции

Тук ще научите за авангардна иновация в западната погребална индустрия, където погребалните агенции започнаха да предлагат услуга за премахване на участък от кожата на починалия за последващо прехвърляне на роднини или близки, за да се запази паметта на починалия..

Свалете кожата на любим човек за спомен - нова услуга от погребални агенции - снимка 1

Облекването на любим човек за спомен – авангардни решения в погребалната индустрия

Ако преувеличите ситуацията и я стиснете максимално във формулировката, се оказва, че погребалните директори буквално ви предлагат да премахнете кожата на любим човек, да направите килим от нея, да я набутате в рамка и да я закачите на стена..

Звучи някак лудо, но днес се практикува, макар и в чужбина..

Между другото, и щяхте да премахнете кожата на любимия човек, да го окачите на стената, да се забавлявате или да носталгирате, като го съзерцавате в рамка на стената?

Както беше казано на страниците на изданието Mirror, рисунките на татуировки от тялото на любим човек могат да бъдат много значими, да носят сантиментален компонент или да имат висока художествена стойност, което също играе в полза на запазването на такава зона от Кожа..

Къде е?!

Кливланд, САЩ, Майкъл Шерууд и децата му, които са собственици на погребалната агенция, след като в личен разговор повдигнаха темата за значението на татуировките в съвременното общество и за всеки човек поотделно, решиха, че такава услуга има място в техния бизнес. По -скоро те реализираха идеята и започнаха да предоставят подобна услуга за всички..

Предприемачите нарекоха услугата си „Запази мастилото ми завинаги“ и я добавиха в ценоразписа на своята погребална агенция..

Първоначално вълна от възмущение се надигна сред местните жители, но по -скоро се оказа, че тази практика е търсена и услугата се поръчва (периодично), а не просто „мъртъв елемент в менюто“.

Собствениците на погребалния дом, които са и негови служители, казват, че процедурата за запазване на зоната на кожата с татуировка на починалия не е лесна процедура и пълен цикъл на създаване на фрагмент от кожа с татуировка под стъкло в рамка може да отнеме 2-4 месеца и трябва да започне в рамките на първите 72 часа след смъртта на човек.

Свалете кожата на любим човек за спомен - нова услуга от погребални агенции - снимка 2

Самата процедура, според гробарите, се извършва със запазване на подходящо уважение и чест към починалия, не засяга последващото погребение на тялото или кремацията му.

Единственото табу е запазването на татуировки по този начин, които са били нанесени върху лицето или гениталиите, но това се дължи на личните убеждения на персонала на погребалния дом..

Реакция в социалните мрежи

Въпреки факта, че няма особен шум по местоживеенето на „предприемчивите гробокопачи“, тази тема получи изключително негативен отзвук в социалните мрежи..

Услугата „Спести ми мастило завинаги“ и семейството на Шерууд в коментарите започнаха да се сравняват с Ед Гейн, сериен убиец, който след извършване на убийства свали кожата на жертвите си и направи маски и дрехи от нея..

Какво мислиш за това? Пишете в коментарите.