Tetovaža

Kako se brinuti za tetovažu?

Iz materijala o kojem ćete učiti, kako se brinuti za tetovažu. Dobijte savjet o ponašanju odmah nakon nanošenja i savjet što učiniti kako bi vaša tetovaža dugoročno izgledala dobro.

Kako se brinuti za tetovažu - savjeti i fotografije

Kako se brinuti za tetovažu – savjeti i fotografije

Sve najvažnije o tome kako se brinuti za tetovažu

Odlazak u salon za tetoviranje i vrijeme provedeno na tetoviranju nije dovoljno. Briga o tetovaži u prvim danima trebala bi biti posebno skrupulozna. Njegova kvaliteta i dobro raspoloženje vlasnika ovise o dužnoj pažnji u ovom vremenskom razdoblju..

Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 001 Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 002 Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 003

Metode njege

Preporučeno

Apsolutno zabranjeno

Prvi dan

Oblog ili zavoj Uklonite tri sata nakon nanošenja. Ako je suh, samo ga navlažite vodom. Nemojte ponovno tetovirati “disati”. Čuvati duže od propisanog vremena, jer zavoj se može jako osušiti.
Pranje Isperite tetovažu vodom na sobnoj temperaturi oko 4-5 puta dnevno antibakterijskim sapunom. Pjena i oprati vrhovima prstiju kružnim pokretima. Koristite toplu ili hladnu vodu; operite sapunom s bojama, s mirisima, s bilo kojim dodacima; koristite bilo kakve krpe za pranje, komade tkanine, spužve (još će više ozlijediti kožu); strugati i iščupati krv ili krv.
Natapanje Mjesto za tetoviranje obrišite mekim papirnatim ručnikom, po mogućnosti dječjim ručnikom. Bolje ih nabavite u ljekarni. Preostala vlaga mora sama ispariti dok se potpuno ne osuši.. Utrljajte bilo kojim krpom ili toaletnim papirom. Prvo, oni sadrže puno štetnih mikroba i mogu uzrokovati infekciju. Drugo, donose bolne senzacije.
Vrste masti ili krema Kozmetički vazelin, “Bepanten”, “D-pantenol”, kao i proizvodi koji sadrže vitamine A, D, C, E, F. Koristite proizvode koji uključuju alkohol, aloe veru, kortizon i anesteziju. Karakterizira ih duboki prodor u kožu, što može naštetiti sigurnosti tetovaže..
Nanošenje masti ili kreme Nanesite nakon svakog ispiranja, kao potiču brže ozdravljenje. Utrljajte laganim pokretima prstiju dok se potpuno ne upije od središta tetovaže do ruba. Nemojte nanositi proizvode koji će dovesti do nedovoljne hidratacije kože i do stvaranja tvrde limfne kore. Puca, može poremetiti crtež i nanijeti bol.

Sljedeća 2-3 tjedna

Pranje Postupak se ponavlja 2 puta dnevno, uzimajući u obzir gornja pravila ujutro i navečer.. Napustiti nakon prvog dana, jer može se pojaviti upala ili gnojenje.
Masti ili kreme Nanesite nekoliko puta dnevno, čak i ako nije vrijeme za ispiranje.

U području tetovaže postoji učinak zatezanja – razmaz.

Zanemari upotrebu jer razdoblje ozdravljenja trajat će zbog stvaranja pukotina i svrbeža.
odjeća Nosite široku pamučnu odjeću. Dobro upija znoj u području tetovaža, što je neugodno.. Nosite usku odjeću. Stalno trljanje tetovaže i odjeće uzrokovat će bol, svrbež i promjenu boje..
Sunčeve zrake, tamnjenje, solarij Isključite izravno izlaganje sunčevoj svjetlosti i postupke solarija, jer ranjena osjetljiva koža može se opeći, a tetovaža može izgorjeti.
Kupanje Kratko kupanje ili tuširanje, ne više od 10 minuta.

Uklonite plivanje u bazenu i svim prirodnim vodenim tijelima.

Dugo sjediti u kupaonici ili pod tušem, jer koža se nabora pod utjecajem vlage i može pokvariti jasnoću tetovaže.

Plivajte u bazenu i drugim vodenim tijelima. Voda u njima sadrži soli, klor i razne kemijske elemente koji utječu na kvalitetu slike..

Tjelesna aktivnost, sport U tom razdoblju trebate isključiti sport, tešku tjelesnu aktivnost i sve radnje povezane s oslobađanjem znoja.. Odlazak u teretanu, kupatilo, saunu. Prekomjerno znojenje kroz pore na koži može dovesti do bijega boje i tetovaža će izblijediti..

Briga o budućnosti

Ne zahtijeva naporno održavanje, ali će se morati posvetiti određena pozornost:

1. Nanesite kremu za sunčanje ili losion prije bilo kakve vrste tamnjenja.

2. Nosite odjeću koja dobro upija znoj.

Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 004 Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 005 Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 006

Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 007 Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 008 Fotografija Kako se brinuti za tetovažu (Tattoo) (značenje) - primjer crteža - 009

Nagrada za ispravno ponašanje u prvim danima i tjednima nakon tetoviranja je jasan, svijetao i bezbolan crtež..

Pripremili: mama1965vlad (Voilenko Olga Alexandrovna)