Татуировка

Боди артът е страхотно хоби и време, прекарано добре. Всичко за хоби.

Боди арт

От англичаните боди арт – „изкуство на тялото“, или „тяло като обект на творчество“. Можете сами да станете произведение на изкуството или да помогнете на някого да стане такова..

Боди арт снимка 31

Препоръчва се

Творчески хора с нестандартни възгледи.

Необходими качества

Въображение, способност за адекватна оценка на възможностите на човешкото тяло. Препоръчително е да имате първоначални артистични умения, а в случай на екстремни видове боди арт – медицинско образование.

Време за обучение

Зависи от конкретната посока. Ако имате умения да работите с бои, можете веднага да започнете с обикновена боядисване на тялото (боядисване на тялото). Ако трябва да изучавате рисуване или да направите татуировка, това ще отнеме от един месец до година или две..

Какво е боди арт?

Това е авангардно движение, възникнало през бурните 60-те години. Представители на боди арт използваха тялото си като обект на творчество, понякога много шокиращо: правеха татуировки, разрези по кожата, покриваха крайниците с гипс. Тогава това беше преди всичко проява на акционизъм. Разбирането на боди арт само като изкуството на рисуване на тялото не е напълно правилно. В днешно време боди артът е по -ясно разделен на видове и тенденции..

 • Боди рисуване – рисуване на лице и тяло, близко до изкуството на образа. Целите могат да бъдат различни, например участие в авангардна продукция или „съживяване“ на изложба.

 • Пиърсинг на тялото.

 • Татуировка (перманентен грим). Някои примери за татуировки понякога предизвикват възхищение дори сред противниците на това изкуство..

 • Скарификация (скарификация) – прилагането на “декоративни” белези или белези от изгаряне (брандиране или брандиране), най -радикалният вид боди арт.

 • Менди – рисуване на къна с тяло.

 • Понякога “модификация на тялото” се отличава като специален вид – импланти, промени във формата на очите, изостряне на ушите и т.н. Между другото, удължаването на ноктите и така нареченото изкуство за нокти също са “от тази опера”.

Боди арт 1 снимка Боди арт снимка 2 Боди арт снимка 3

Боди арт снимка 4 Боди арт снимка 5 Боди арт снимка 6

Боди арт снимка 7 Боди арт снимка 8 Боди арт снимка 9

Боди арт снимка 10 Боди арт снимка 11 Боди арт снимка 12

Малко история

Човекът започна да рисува тялото си, преди да направи дрехи за първи път. В днешно време малко хора си спомнят, че първоначално рисунките по тялото, обеци, белези и татуировки могат да разкажат за племенната принадлежност на техния носител, неговата вяра, положение сред членовете на клана. Рисунки, защитени от зли духове, болести, действаха като средство за комуникация. В ритуалния танц оцветяването допълва „историята на тялото“. Народите, живеещи на примитивно ниво, всички тези значения са оцелели до наши дни..

За кого е това хоби?

Най -лесният начин, боядисването на тялото, е за всички, без изключение, при липса на алергии към бои. Също така не забравяйте, че рисуването изисква частично или дори излагане на цялото тяло. Всичко останало – татуировки, белези – за търсачи на тръпки. (Можете да ги наречете любовници, за да се открояват от тълпата, но днес едва ли ще изненадате някого с пиърсинг или татуировки.)

Откъде да започна

С решение за това, което е подходящо за вас. И, важното, в какво качество искате да действате – да бъдете модел (обект) или създател. След това можете да вземете литература и да посетите виртуални форуми и не-виртуални изложби и събития.

Имате нужда

Всеки вид боди арт има собствен набор от инструменти. Например при рисуването на тялото рисунките обикновено се правят с гваш или акрилни бои с помощта на четки. Гуашът е по -достъпен, но издържа по -лошо. Акрилните бои лежат по -добре, издържат по -дълго, но се измиват по -трудно. Можете да направите боите по -пластични и безопасни с помощта на специални добавки. Боядисването на тялото може да бъде допълнено с венчелистчета, клонки, апликации и други елементи, в зависимост от творческата задача.

Колко струва

Ако искате първо да нарисувате близък приятел или приятелка, тогава ще ви трябват около 1000 рубли, за да закупите необходимите материали. Ако искате да станете майстор на татуировки или просто да си направите татуировка за себе си, тогава … от 5000 до безкрайност. (Моля, обърнете внимание, че не назоваваме цени в подземни салони – тази опция дори не се разглежда.)

Място за учене

Във форумите по темата ще намерите адресите и телефонните номера на изложби и други събития за вида боди арт, който ви интересува. На такива събития често се провеждат майсторски класове, както и се набират групи за желаещите да се присъединят към това изкуство..

Къде да намерим съмишленици

bodyart-da.ru – изчерпателна информация за видове боди арт, комуникация, съвети.

Ограничения!

Алергия към бои, кожни заболявания. Основното ограничение: никога не правете пиърсинг и не си правите татуировки или белези „в най -близкото мазе“ – това е опасно не само за здравето, но и за живота! И още нещо: знайте как да спрете навреме. В интернет можете да намерите смразяващи снимки на хора, които по едно време са прекалили с модификацията на тялото..

 • Дрибноход Ю. “Боди арт на руски” (Феникс, 2009) – добра информативна публикация с огромен брой висококачествени фотографии.

 • Егоров Р. “Боди рисуване и графити” (RIPOL classic, 2004) – интересна комбинация от два популярни вида изкуство.

 • bodyartfoto.ru – много снимки, включително много креативни.

 • basik.ru – идеи, комуникация, обмен на опит.

 • rosdesign.com – Обширен ресурс, където боди артът се разглежда като една от темите.

Боди арт снимка 13 Боди арт снимка 14 Боди арт снимка 15

Боди арт снимка 16 Боди арт снимка 17 Боди арт снимка 18

Боди арт снимка 19 Боди арт снимка 20 Боди арт снимка 21

Боди арт снимка 22 Боди арт снимка 23 Боди арт снимка 24

Боди арт снимка 25 Боди арт снимка 26 Боди арт снимка 27

Боди арт снимка 28 Боди арт снимка 29 Боди арт снимка 30

Боди арт снимка 31 Боди арт снимка 32 Боди арт снимка 33

Боди арт снимка 34 Боди арт снимка 35 Боди арт снимка 36

Боди арт снимка 37 Боди арт снимка 38 Боди арт снимка 39

Боди арт снимка 40 Боди арт снимка 41 Боди арт снимка 42

Боди арт снимка 43 Боди арт снимка 44 Боди арт снимка 45

Боди арт снимка 46 Боди арт снимка 47 Боди арт снимка 48

Боди арт снимка 49 Боди арт снимка 50 Боди арт снимка 51

Боди арт снимка 51