Татуировка

Татуировките вече не са табу в Щатите

Например, на Лонг Айлънд вече можете да отидете на работа с видими татуировки и никой няма да каже нищо против.

Татуировката вече не е табу в Щатите - информация за ситуацията с отношението към татуировки и фотопримери

Татуировките вече не са табу в Щатите – информация за ситуацията с отношението към татуировки и фотопримери

Татуирането вече не е табу в Щатите: факти и свежа информация за отношението към татуировките сред служителите

Материалът е подготвен съгласно информацията, предоставена от – bolinni.in.ua/sumki-muzhskie, този ресурс продава висококачествени и евтини мъжки чанти онлайн.

Това се дължи на няколко фактора: включително нарастването на броя на технологичните фирми, техния нетрадиционен подход към корпоративната култура и липсата на работна ръка. Друг важен фактор е господството на милениалите – поколение, сред което изкуството на рисуване на тяло е широко разпространено – сред работещото население. Милениалите съставляват най -големия процент от работната сила през миналата година – 35%или 56 милиона, според изследователския център Pew. Милениалите в проучването са хора на възраст между 21 и 36 години.

„Категорията на разрешеното нараства и татуировките са един от елементите на тази категория“, казва Лили Кашенбъри, асистент по мениджмънт и ръководител на лабораторията за изследване на свободата и творчеството в университета „Стоуни Брук“. „Технологичният напредък и увеличаването на броя на свободомислещите организации правят подобни неща по-приемливи. Отстъпваме от традиционната култура, официалният дрескод вече не е задължителен “.

Трудната ситуация на пазара на труда с най -ниското равнище на безработица от много години в Америка и по света и произтичащият от това недостиг на работна сила принуждават някои работодатели да бъдат по -лоялни към татуировките. През октомври 2017 г. равнището на безработица в Остров е 3,1%. В цялата страна свободните работни места се покачиха на 7 милиона към септември от 6,1 милиона година по -рано, според последните доклади на Бюрото по трудова статистика на САЩ. Работодателите изразяват загриженост, че не могат да намерят достатъчно опитни служители.

Татуировките вече не са табу в Щатите - снимка 1

„Намирането на специалист става все по -трудно, татуировките са все по -популярни, така че има огромен натиск върху работодателите. Те трябва да игнорират наличието на татуировки, когато наемат хора “, казва Ричард Кас, адвокат, представляващ работодателите в Бонд, Шунек и Кинг в Манхатън. Бизнесът, чиято политика изключва търсещите работа с татуировки, трябва да преразгледат подхода си, каза експертът..

„Предвид предизвикателния пазар на труда и високата конкуренция за таланти, работодателите трябва да бъдат по -внимателни относно политиките за подбор, които могат ненужно да стеснят кръга от кандидати“, каза Джанет Ленеган, заместник -директор на Училището по бизнес Zarb и професор по мениджмънт и предприемачество в университета. Хофстра.

Милениалите, повече от всяка друга демографска група, са пуснали татуировки в живота си и това е в по -голямата си част причината татуировките да се сбогуват на работното място. Почти половината от хилядолетията (47%) имат поне една татуировка, според публичното проучване на Харис от 2015 г., най -новото проучване по темата..

Татуировките вече не са табу в Щатите - снимка 2

Който има татуировки?

Най-високият процент на татуирани хора е на възраст между 20 и 30 години. По-долу е процентът на шест възрастови групи между 2003 и 2015 г. За сравнение, предишната доминираща група, деца от следвоенното поколение, е 13%. Като цяло проучването установи, че 29% от всички американци са имали татуировка през 2015 г. и 21% през 2011 г. Нещо повече, милениалите са „изключително положителни“ относно татуираните служители в широк спектър от дейности. Например 50% от милениалите заявяват, че биха били „изключително положителни“ по отношение на татуиран банков служител, в сравнение с 23% в следвоенното поколение..

Имат ли лекарите право да си правят татуировки?

Проучването на Харис включва въпроси за това как хората се отнасят към професионалисти, чиито татуировки се виждат. По -долу са дадени отговори за 11 професии от населението на страната като цяло..

51% от американците са изключително положително настроени към спортистите с видими татуировки, но само 32% подкрепят подобно решение за учителите в началното училище. Милениалите са най -верни на това – 66% са съгласни с татуировките на спортисти, 39% – сред учителите в началните училища. Процентът на хората, които са съгласни, намалява сред представителите на поколение X – 63% са съгласни с татуировките сред спортистите и 39% – сред учителите в началните училища. Процентът сред следвоенното поколение обаче е още по -нисък – само 35% са съгласни да си направят татуировки, дори и за спортисти. Хората на 70 -те години са най -лоялни към татуирани професионалисти – още по -изненадващо е, че те са единствената група, готова за татуиран президент повече от татуиран учител в началното училище..

Татуировките вече не са табу в Щатите - снимка 3

„Преди беше табу, но сега не е“, казва 37 -годишният Стивън Пена, ръководител на проекти за Ivionics, IT консултантска компания в Хопаг. Едната ръка на Foam е почти изцяло покрита с татуировки – композиция, известна като „ръкав“, Пена иска да покрие напълно другата ръка. “Забавно е. Преди 10-20 години на татуировките се гледаше пренебрежително, но сега те са социално приемливи. ” Неговият колега, Хулио Педрейра, на 43 години, също ръководител на проекта, говори за няколко негови татуировки – включително две видими на предмишниците му. „Не се срамувам от това“, казва той. “Знам, че дори президентът на компанията подкрепя тази идея.” Говорим за 54 -годишния Пол Спери, който управлява компания, която е на пазара от 32 години. До преди 10 години политиката на Ivionics изискваше служителите да нямат видими татуировки. Спери обясни, че в онези времена татуировките му се струваха „твърде тесногръди: те нямаха капка професионализъм, чиято визия се опитваме да създадем като компания“. Нагласите на обществеността обаче се промениха и компанията осъзна, че такава политика е контрапродуктивна – и я актуализира, за да позволи на служителите да имат видими татуировки..

„Извадихме от екипа хора, които се справиха много добре“, казва Спери. „Има и недостатък: почувствахме, че клиентите започнаха да се отнасят по -добре към необходимостта да се справят с татуирани хора. Клиентите не се тревожеха как изглежда продавачът, а какво продава. “.

Друга местна компания, която е променила политиката си, е Bohlsen Restaurant Group, известна с ресторанти от висок клас като Prime в Хънтингтън и H2O в Източен Ислип. Кърт Болсен, съсобственик, каза, че преди 15 години татуировките предизвикват асоциации с моряци и мотористи. „Гледахме ги мрачно и им позволявахме да си правят татуировки само при условие, че са покрити.“ Преди около 10 години компанията промени подхода си.

Татуировките вече не са табу в Щатите - снимка 4

„Хората идват в нашия бизнес, за да поддържат социален контакт с приятели“, каза той. „Взехме решение: ако искаме да бъдем прогресивен бизнес, татуировките трябва да бъдат разрешени“.

Дори националните компании отменят забраната за видими татуировки. Още през 2014 г. Starbucks отмени продължителна забрана, която изискваше служителите да скриват татуировките си, след като служител на веригата събра повече от 25 000 подписа под онлайн петиция. Видимите татуировки вече са разрешени навсякъде, с изключение на лицето и гърлото. Те също не могат да съдържат омразни или вулгарни думи, според официалния устав на компанията..

Проучване на Университета в Маями миналото лято установи, че намаляването на заплатите и дискриминацията на работни места върху татуирани служители са намалели..

„Все повече хора си правят татуировки – в резултат на това мненията се променят“, казва Майкъл Френч, съавтор на изследването и професор по здравна икономика в Университета в Маями в интервю. „Все повече хора с татуировки сами заемат контролни позиции – едва ли ще дискриминират тези, които са подобни на тях.“.

Работодателите в малките градове обаче все още са недоволни от татуировките пред очите. Корпоративната етика в много отношения диктува колко отворени трябва да бъдат тези компании по отношение на бодиарта. Stew Leonard’s, специализирана верига за хранителни стоки с две места на Лонг Айлънд, продължава да изисква от служителите да прикриват татуировките си. „Ние просто се опитваме да поддържаме имиджа на магазина, продаващ пресни селскостопански продукти“, обяснява Карин Вота, ръководител на HR в магазина Farmyndale. „Искаме да се уверим, че всички в магазина се придържат към това изображение – без значение в кой отдел работите.“.

Татуировките вече не са табу в Щатите - снимка 5

Като цяло търсещите работа и особено временните работници все още трябва да се предпазят от показването на татуировки, ако не са запознати с културата на компанията. „Някои лоялни клиенти на марката в Лонг Айлънд не обичат да работят с татуирани служители“, казва Линда Лангер, вицепрезидент на Access Staffing, базирана в Мелвил компания. „Ще им напомним да се уверят, че татуировките им са скрити, преди да започнат да говорят с тези клиенти.“.

И все пак. Кристен Русо, специалист по човешки ресурси в Alcott HR, компания от Farmyndale HR, обслужваща сто клиенти, каза, че е срещнала много по -спокойно отношение към татуировките сред компаниите, дори в сферата на услугите. По -малко компании твърдят, че „това, че търсещият работа има татуировки, не означава, че няма да се придържат към нашите ценности“..

Някои шефове казват, че никога не са забранявали видими татуировки. „Не мисля, че това някога е било проблем за мен“, казва Дейвид Пастернак, главен изпълнителен директор и съосновател на Didit, маркетингова и комуникационна фирма, основана през 1995 г. Главната централа на компанията се премести от Минеола в Мелвил в края на ноември миналата година . „Винаги сме имали креативни хора, така че винаги е имало служители с татуировки. Никога не ни е хрумвало да установим някакви правила. ” А клиентите, каза той, нямат нищо против. „Със сигурност имахме клиенти, които влизат в магазина и изглеждат сякаш са излезли от магазина на Brooks Brothers. Винаги очакваме фанатизъм от тях, но изглежда не им пука “, каза Пастернак..

Northwell Health, новосъздадена организация, базирана в Хайд Парк, най-големият частен работодател в Ню Йорк с 68 000 служители, позволява видими татуировки, стига да са “скромни и да не получават много внимание”, каза говорителят на компанията Тери Линеам. “Ако някой получи работа с татуировка на челото, това е съвсем различен разговор.”.

MSC Undistrial Direct Co., една от най-големите известни компании в Лонг Айлънд, също позволява на всички служители да имат видими татуировки. „Надяваме се, че нашите служители мислят логично, тъй като представляват MSC пред клиенти, доставчици и техните колеги“, каза Пол Мейсън, служител на доставчика на професионално оборудване и материали.

Стефани Коен, собственик на Stephanie Cohen Home, магазин за мебели и интериорен дизайн на Farmyndale, вярва, че татуировките се вписват в творческия имидж на нейното предприятие като цяло. „Ние процъфтяваме в самоизразяването и творчеството“, казва тя, „а татуировките, доколкото знам, са едно и също изкуство.“.

Много работодатели поставят много тънка линия в дебата за допускане на татуировки на работното място. Политиките за ограничаване на татуировките могат да ги изложат на сериозен правен риск. Например, ако забраната за татуировки засяга служители, носещи дизайни по религиозни причини, това е нарушение на закона. „В Ню Йорк, както и в други щати, е законно да се прави дискриминация по външен вид, освен ако не се основава на раса, пол, етническа принадлежност, възраст, религия или друга защитена идентичност“, казва Кас, адвокат. Забраняването на татуировки е само законно, обяснява Кас, ако изображението е обидно за защитена категория хора. “Тогава работодателят има пряко право да нареди на служителя да прикрие тази татуировка.”.

Междувременно популярността на татуировките става почти вродена. „Това е част от нашата култура, особено сред младите хора“, отбелязва Болсен. “Не можете да ги избегнете, затова просто трябва да ги приемете.”.

Прясна селекция от татуировки от 16.06.2019 (475 снимки):

Гледай видеото:

Подготвено от: Стивигуст (Анастасия Гастин)