Tatovering

Henna tatoveringer – naturlig hudforskønnelse eller sundhedsfare?

Henna -tatoveringer – naturlig hudforskønnelse eller sundhedsfare? Sådan får du en midlertidig tatovering på dine hænder, og hvilken henna er sikker?

Fra materialet lærer du alt om funktionerne ved at anvende henna-tegninger på kroppen, få råd og lære om reglerne, du kan se fotoeksempler på færdige henna-tegninger.

Henna tatoveringer - en naturlig dekoration af huden eller en sundhedsfare - fotoeksempler

Henna tatoveringer – naturlig hudforskønnelse eller sundhedsfare?

En henna -tatovering er en festlig kropsdekoration fremstillet ved at påføre bizarre mønstre på huden med vegetabilsk farvestof. Skikken med at lave sådanne midlertidige tatoveringer på arme og ben, kaldet mehendi, var populær i Afrika og Asien i oldtiden, da en pasta fremstillet af den tørrede urt af forsvarsløs lawsonia blev brugt til dette formål. Det er dog værd at vide, at i øjeblikket anvendte henna -tatoveringsblandinger kan forårsage meget alvorlige allergiske reaktioner. Så hvad er værd at vide, så en sådan kosmetisk procedure er sikker?

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №376 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №375 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №374 -henna tatovering-

Hvad er henna -tatoveringer?

Traditionen med at udføre midlertidige henna -tatoveringer, kaldet mehendi, lever stadig i mange dele af verden, hvor det har været praktiseret i århundreder. Det er fra bladene af henna (Lawsonia inermis), at en bestemt farve fremstilles.

Mønsteret, der opnås, når en naturlig pasta af tørret henna og vand påføres hudens overflade, kan have en farve fra orange til mørkebrun.

Henna pletter således huden, mens pastaen, der bruges til dette formål, forbliver på huden og danner en konveks struktur. Denne praksis har intet at gøre med processen med at skabe en ægte tatovering, som består i konstant påføring af det passende farvestof under huden..

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №449 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №448 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №447 -henna tatovering-

Er henna -tatoveringer sikre??

Henna -tatoveringer er generelt sikre for huden, men som alle naturlægemidler kan de forårsage en allergisk reaktion, hvis de er overfølsomme. Når du laver en tatovering uden for hjemmet, er det værd at kontrollere sammensætningen af ​​det anvendte farvestof..

Henna til en tatovering bør aldrig være sort. Et sådant produkt er en blanding, der indeholder syntetiske farvestoffer, normalt ikke relateret til urter..

Denne type stof har en bestemt kemisk lugt, i modsætning til den meget aromatiske urtehenna. Hvordan er det, at syntetiske farver sælges under et vildledende mærke? Dette skyldes manglen på relevante lovbestemmelser vedrørende import af kosmetik af orientalsk oprindelse, hvor der ikke er lov, der kræver oplysninger om produktets sammensætning på emballagen..

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №437 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №436 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №435 -henna tatovering-

Den sorte hennas aggressivitet fremgår af tidspunktet for dets anvendelse, hvilket kun er et par minutter. I mellemtiden kan farvning af huden med naturlig henna tage op til 12 timer..

Henna til tatoveringer bør ikke forveksles med øjenvipper og øjenbrynfarvningsprodukter, også kaldet henna. Deres sammensætning er baseret på stærke syntetiske farvestoffer. Når de påføres store områder af huden, kan de forårsage en farlig reaktion i kroppen, endda føre til døden på grund af anafylaktisk chok..

Selvom naturlig henna også kan forårsage allergiske reaktioner, er de aldrig så alvorlige som ved brug af produkter, der indeholder PPD (p-phenylendiamin er et sort farvestof, der blandt andet bruges til fremstilling af hårfarver, stoffarver, trykfarver) og andre syntetiske farvestoffer.

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №430 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №429 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №428 -henna tatovering-

Midlertidig henna -tatovering – hvordan man gør det derhjemme?

Det er kun værd at vælge en henna -tatovering, når du bruger tørret urt af Lawsonia mærket BAQ – en kvalitet af kropskunst, der er velegnet til at farve kroppen. Den nemmeste måde at købe dem på er online..

Henna tatovering kan udføres i hånden derhjemme. Urtepulveret blandes med vand for at danne en tyk pasta. Hvis det ønskes, kan sukker indgå i blandingen, hvilket vil gøre blandingen mere tyktflydende samt æterisk olie. En kontraindikation for brugen er en tendens til hudirritation og allergi..

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №427 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №426 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №425 -henna tatovering-

Den grundlæggende opskrift på tatoveringshenna er 50 g naturlig urtehenna kombineret med 1 glas vand (250 ml) og 2 spiseskefulde sukker eller 10 dråber lavendelolie.

Henna maleri kræver lidt øvelse. Hjemmemetoden til henna-tatoveringer er at pakke pastaen ind i en cellofankegle, som derefter bruges som en tusch, og tegne mønsteret med sin krøllede spids. Individuel praksis tillader over tid at bestemme pastaens ideelle konsistens, ifølge hvilken det er let at tegne skitser.

På grund af muligheden for en allergisk reaktion, bør en allergitest udføres 24 timer før tatovering ved at påføre en dråbe pasta på huden og lade den ligge der i mindst et par timer. Derefter vaskes pastaen af ​​eller skrabes af, og stedet undersøges. Hvis der ikke sker noget frygteligt på en dag, kan du få en midlertidig henna -tatovering. Den naturlige farveblanding kan opbevares i køleskabet i cirka en uge..

Foto af et interessant henna mønster på kroppen 13/11/2020 №422 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №421 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №420 -henna tatovering-

Hvor lang tid varer en henna -tatovering, og hvordan skal man passe på det, efter det er gjort?

En tegning lavet med naturlig henna pasta skal beskyttes mod sollys og spredes i flere timer – for dette, efter at dannelsen af ​​en tørret skorpe over pastaen, er tatoveringen pakket ind med film eller malertape. I løbet af de næste timer trænger det naturlige farvestof i græsset gradvist over i epidermis og skaber et semi-permanent mønster. Derefter fjernes den tørrede pasta med vand.

Ægte henna -tatoveringer mørkere med tiden, oxiderer. Den mest intense farve kommer om 12 timer efter påføring af pastaen, og holdbarheden er cirka en måned.

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №410 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №408 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №407 -henna tatovering-

Varigheden af ​​en midlertidig henna -tatovering afhænger af mange faktorer, herunder hvor ofte du bruser og hvor lang tid du tilbringer i solen..

I tilfælde af midlertidige tatoveringer, der er lavet med syntetiske farvestoffer, er mønsteret rettet efter et par minutter og får straks en intens sort farve, der varer cirka 6 uger.

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №404 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №403 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №402 -henna tatovering-

Sådan fjernes en henna -tatovering?

Fjernelse af midlertidige tatoveringer, der er lavet med både henna og henna-lignende stoffer, er ikke mulig med vand, sæbe eller andre stoffer, fordi det indebærer at fjerne et stort lag af epidermis, som farvestoffet er trængt ind i.

Skrubning og gnidning af hud, der er skadelig for huden for at slippe af med tatoveringer, frarådes kraftigt. Denne handling kan kun øge irritation og føre til udvikling af betændelse. Da disse tatoveringer er midlertidige, er alt du skal gøre at vente et par uger på, at farvestoffet fjernes sammen med epidermis som et resultat af den naturlige eksfolieringsproces..

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №390 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №389 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №388 -henna tatovering-

Henna -tatoveringer er ikke for alle og bestemt ikke for børn.

Henna -tatoveringer anbefales ikke til personer med eksem og atopisk dermatitis, psoriasis eller hudtilstand. Henna -tatoveringer er heller ikke egnede til børn, og spørgsmålet om dette er et relativt populært spørgsmål på internettet..

Blandt dem, for hvem sådanne smykker kan være forbundet med alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, er der mennesker med særlig sensitiv og lys hud samt gravide kvinder. Men hvis det anvendte farvestof er helt naturligt, og den gravide ikke har hudforandringer eller overfølsomhed, er det ikke nødvendigt at opgive den naturlige henna -tatovering. Det er dog værd at sikre sig, at pastaen ikke indeholder æteriske olier..

Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №366 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №365 -henna tatovering- Foto af et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №367 -henna tatovering-

Selvom der bruges naturlige ingredienser til den midlertidige tatovering, skal en allergitest bestås 24 timer før påføring af blækket på huden..

Og selvfølgelig et stort antal fotos af eksempler på henna -tatoveringer og en enorm mængde tematiske, nyttige oplysninger i afsnittet – henna -tatoveringer på vores websted .

Fotoeksempler på henna tegninger på kroppen fra 11/11/2020 (590 fotos)

Teksten er forfatterens mening, hævder ikke at være den ultimative sandhed.

Forberedt af: TXT-STAR (Gorin Miron Alexandrovich)