Новини

Затворник от колонията Ивдел е глобен с хиляда рубли за фашистка татуировка по тялото

Затворник от колонията Ивдел е глобен с хиляда рубли за фашистка татуировка по тялото си, според служители на GUFSIN в района на Свердловск.

Затворник от колония Ивдел е глобен с хиляда рубли за фашистка татуировка по тялото - снимка

Затворник от колония Ивдел е глобен с хиляда рубли за фашистка татуировка по тялото – снимка

При следващата проверка в затвора на рамото на затворника е открита фашистка свастика. Мъжът също имаше двойни SS руни отстрани на средния си пръст. В тази връзка осъденият беше попитан „дали смята, че нацистките знаци, изобразени на тялото му, могат да обидят ветераните и техните спомени от Втората световна война 1939-1945 г.“. На въпроса беше отговорено, че ветераните и тяхната памет по никакъв начин не притесняват осъдения..

            Значението на татуировката свастика в затвора

Много често тази татуировка няма нищо общо с нацизма и фашизма, но изразява негативното отношение на осъдения към администрацията на затвора..

Въпреки това мъжът проявява желание да премахне нацистките знаци. „Въпреки че, ако не направи това, глобата не може да му бъде наложена отново“ – обясниха служителите на прокуратурата в Свердловска област.

Затворникът на колонията Ивдел е глобен за нацистката татуировка по право и заслужено, според това всички служители на колонията са съгласни.

Подготвено от: versal1955 (Новиков Николай Николаевич)