Новини

Обвиненията на Дисни за расизъм

Тук можете да разберете за обвинения “Дисни “в расизма поради продажбата на костюм с татуировки, можете да разберете подробностите за тази новина и да видите примери за снимки.

photo Обвинения Дисни за расизъм от 21.12.2017 г. No 002 - Дисни обвинения -

Дисни обвинения в расизъм – костюм с татуировки

Disney е едно от най -популярните анимационни студия, познати по целия свят. Познаваме я от такива сладки карикатури като Рапунцел, Снежанка и седемте джуджета, Смели и др. И съвременното поколение, и предишното поколение прекараха детството си с тези карикатури. Детската мечта на всяко дете е да посети Дисниленд. Някой успя да го посети, някой не, а някой друг има всичко пред себе си. Има огромен брой магазини с продукти, един от които пусна нова колекция костюми с татуировки. Това студио беше обвинено в расизъм заради тях. Можете да научите повече за тази новина в днешната статия..

photo Обвинения Disney за расизъм от 21.12.2017 г. No 001 - Дисни обвинения -

Моана: за какво е анимацията?

Наскоро студиото на Disny пусна нова карикатура „Моана“. Той разказва историята на пътуването на 14-годишно момиче, което живее на острова. Ние виждаме този герой за първи път, т.е. преди това не се бе появявал никъде. Помагат й семейството и приятелите: полубогът Мауи, станал жертва на расистки обвинения, Таматоа, Хей-Хей и др..

photo Обвинения Disney за расизъм от 21.12.2017 г. No 003 - Обвинения на Disney -

Обвинението на DISNEY в расизъм

Мауи изглежда като мъж със силна телосложение с тъмен цвят на кожата, черна коса и огромен брой татуировки, които покриват цялото му тяло, от краката до врата. За да популяризира карикатурата, студиото реши да пусне търговски продукти с тази марка. Можехме дори да намерим малки копия на героите в яйцата „Kinder“. В Дисниленд и на официалния уебсайт беше възможно да се купят костюми на герои, включително костюм на Мауи, който напълно повтаря самия герой. След пускането както на костюма, така и на карикатурата, много хора не харесаха подигравките с полинезийската култура. Въпреки факта, че студиото всъщност не е виновно, те все пак се извиниха на онези, които по някакъв начин бяха обидени. Говореха за това как уважават своята култура и костюмите вече не могат да се купуват нито на уебсайта, нито в магазините..

Изявленията на хората от тази националност могат да се считат за уникални. Те вярват, че техните татуировки са толкова лични и скъпи, като например бенки или пръстови отпечатъци. Те олицетворяват техните личности, описват състоянието на душата им и напомнят за историческото си минало. Човек обаче може да се съгласи с това твърдение, тъй като татуировките са произведение на изкуството по свой собствен начин, въпреки че скиците могат да се повтарят за някои.

photo Обвинения Disney за расизъм от 21 декември 2017 г. No 006 - Обвинения на Disney -

Расизъм и татуировки

Ситуацията, която свързва татуировките и расизма, не е първата. През 2017 г. известната татуистка Бел Атрикс също беше обвинена, че е расистка поради татуировки. Момичето реши да направи всичките си татуировки в стил блекворк, т.е. те трябва да са изключително черни, като някои напълно покриват определени части на тялото. Например двата й крака и едната ръка са изцяло покрити с черна боя. Момичето публикува всички снимки в своя Instagram. Има и видео, показващо как тя ги пълни. В допълнение към обвиненията в расизъм, те се опитаха да обидят Бел по всякакъв възможен начин, казвайки, че тя не е наред с главата си. Въпреки това, повечето хора все още остават доволни от тези татуировки..