vijesti

Riješenje tetovaže u čast “bivše” dovelo je do ozbiljnih posljedica

Evo razloga da nikada ne tetovirate ime svog partnera.

Britanac 32 godine, Andrew Milne želio se riješiti tetovaže u čast svoje bivše supruge u obliku njezinih inicijala na trećem prstu lijeve ruke.

Gospodin Milne već je imao tetovažu ruže preko inicijala svoje bivše supruge, no nedavno se odlučio riješiti oba posla..

No, probudio se dan nakon druge laserske sesije i pronašao ogroman tumor ispunjen gnojem veličine 2,5 cm..

Riješiti se tetovaže u čast bivše slike

Milne, voditeljica računa modne industrije u Corbyju, Northamptonshire, Engleska, rekla je: „Bilo je prilično uznemirujuće. U petak navečer, kad sam se spremao na počinak, primijetio sam tek blago podizanje kože, što je sasvim normalno nakon nekoliko laserskih tretmana. Međutim, kad sam se sljedećeg jutra probudio, vidio sam da se pojavio tumor. Duga je oko 2,5 cm i visoka više od 1 cm, a čini se da je prilično žilava. “.

Može li šminka tinte za tetovažu biti uzrok??

Lasersko uklanjanje je postupak tijekom kojeg se pigmenti i druge tvari razgrađuju na mnoge sitne čestice koje sadrže štetne kemikalije koje kasnije mogu lako cirkulirati u tijelu..

Tinta sadrži različite sastojke, a kemijski se dobiva od jednog dobavljača za miješanje i prodaju distributeru, a zatim i salonu za tetoviranje. Iako svaki sastojak mora biti pažljivo označen, posebno ako je opasan, u EU ne postoje standardizirani zahtjevi..

Dva glavna pitanja koja izazivaju zabrinutost su kako kemikalije djeluju kada se ubrizgaju u dermis – ispod dubokog sloja kože, te dugoročni učinak koji nastaje kad se pigmenti razgrade.

Studija iz 2017. objavljena u Scientific Reports pokazala je da limfni čvorovi pacijenata sadrže čestice pigmenta iz tetovaže..

Pregled iz 2012. godine iz medicinskog časopisa Lancet Oncology otkrio je da postoji relativno malo karcinoma kože koji bi mogli uzrokovati tintu za tetoviranje. Autori su nakon opsežnog proučavanja medicinske literature uspjeli pronaći 50 primjera karcinoma kože od tetovaža..

Iako postoje primjeri izvješća ECHA -e (Europska agencija za kemikalije) u kojima su tinte dodane kancerogene kemikalije, trenutno nema izravnih dokaza o raku zbog tetovaža..

Pojava tumora također može potaknuti uklanjanje tetovaže jer oštećuje kožu, a tumor koristi imunološki sustav za sprječavanje infekcije.

Milne je dodao: „Bol nije jako jaka, ali tumor izgleda iznimno ružno. To traje već dva dana, a tumor raste “..

“Spomenuo sam to ženi koja je obavila lasersku seansu i čini se da je pomalo zabrinuta. Rekla mi je da učinim sve da ne oštetim tumor, jer bi mogao predstavljati prijetnju infekcijom ako bakterija uđe u otvorenu ranu. S vremena na vrijeme iz nje teče gnoj “.

Lasersko uklanjanje tetovaže provodi se na način da se tinta za tetoviranje razbije na male komadiće, koji se na kraju upiju u krv..

“Mislim da to nema veze s mjestom uklanjanja tetovaže, siguran sam da sam samo imao lošu reakciju na laser.”.

Milne je i dalje plaćao 45 dolara za svaku od dvije laserske sesije koje mu je dao, a rečeno mu je da će za potpuno uklanjanje tetovaže biti potrebno četiri do devet sesija..

Ali rekao je: “Nisam baš siguran hoću li nastaviti uklanjati tetovažu.”.

Pripremili: viduf (Krasilnikov Stanislav Innokentyevich)