Tetoválás

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon

Fontos!

Az anyag csak tájékoztató jellegű. A tetoválás eltávolításához – feltétlenül forduljon szakemberhez, aki speciális felszereléssel és megfelelő feltételekkel rendelkezik az eljárás befejezéséhez. Ne távolítsa el saját maga a tetoválást. Bármilyen kellemetlenség esetén – azonnal forduljon orvoshoz.

Sok ember számára a tetoválás több, mint egy rajz. A testen lévő kép az önkifejezés módja, az ember belső világának tükröződése. Mivel a tetoválást gyakran egy életen át végzik, érdemes elgondolkodni a jelentésén..

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - információ - tippek - fotóeljárások

Hogyan készítsünk tetoválást a szalonban és otthon: tippek, tények, leírás, fotók

A városok tele vannak számos szalonnal, amelyek a modern technológiák segítségével gyorsan és fájdalommentesen díszítik testét tetszőleges mintával. Vannak ideiglenes tetoválások, amelyek egy bizonyos idő után elhalványulnak a bőrről..

Előfordul, hogy a régi rajz egyszerűen unalmas, és le akarja cserélni valamivel. Ebben az esetben átfedést készíthet a régi tetoválásról (más néven “fedél”). De a kiváló minőségű átfedéshez bizonyított mesterre van szükség. De előfordul, hogy a körülményekre való tekintettel szükségessé válik a tetoválás teljes megszabadulása. Hogyan lehet ezt megtenni?

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fotó - 1

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fotók - Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 2 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 19 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 18

Lézerterápia

A szalonokban létezik olyan szolgáltatás, mint a tetoválás lézeres eltávolítása. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy a lézersugár szelektíven befolyásolja azokat a bőrrészeket, amelyeken a minta található. A pigmentált festékrészecskék lézersugár hatására elpárolognak a bőr felszínéről. Több eljárás után egy kis heg marad a tetoválásból, amely végül teljesen láthatatlanná válik..

De szem előtt kell tartani, hogy a színes tetoválásokat sokkal hosszabb ideig távolítják el, mint a fekete -fehér. Az elvonási időt befolyásolja a festék minősége és az alkalmazás mélysége. Jelenleg ez a legbiztonságosabb és fájdalommentes módszer. De vannak ellenjavallatok is: a lézerterápiát nem szabad terhes nőkön, „friss barnulás” után, gyulladásos bőrbetegségben szenvedőkön végezni..

További információ a tetoválás lézeres eltávolításáról itt: https://slim.ua/udalenie-tatu-lazerom. Az árinformáció 2021 -nek felel meg.

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 3

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 17 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 16 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 15

Mechanikus módszer

A mechanikus módszer a mintás bőr felső rétegének eltávolítása helyi érzéstelenítés alkalmazása közben. De a műtét után heg marad. Ez a módszer sok időt és gondosságot igényel, mivel a seb begyógyulásáig biztosítani kell a sérült terület sterilitását és békéjét, különben fertőzés jelenhet meg..

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 4

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 14 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 13 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 12

Otthoni módszerek a tetoválás eltávolítására

Mielőtt elkezdené eltávolítani a tetoválást, gondolnia kell a lehetséges következményekre. Ezek a módszerek nem nevezhetők másnak, mint barbárnak. A házi módszerek gyakran hegeket és hegeket hagynak a tetoválás helyén, és ha nem tartja be a szabályokat, akkor akár fertőzést is kaphat..

A legnépszerűbb házi módszer a hőégetési módszer. Ezt magas koncentrációjú kálium -permanganát -oldattal érik el. Néha mosószappant adnak a kálium -permanganát oldatához a nagyobb hatás érdekében..

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 5

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 11 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 10 Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 9

A tetoválás eltávolítására is van mód – folyékony nitrogénnel elégetve. A kauterizációt legalább tízszer kell elvégezni..

Valaki azt tanácsolja, hogy távolítsa el a tetoválást úgy, hogy fecskendővel fecskendezi a tejet a bőr alatti rétegbe, ami miatt a rajz fokozatosan elhalványul.

A jód segítségével egy hónapon belül megszabadulhat a mintától. Ez egy nagyon hatékony, de időigényes módszer. A bőrfelületet naponta háromszor 5% -os oldattal kell kenni (nem vehet be 8% és 10% -ot, különben könnyen megégetheti a bőrt). De nem kenheti a tiszta bőrt és nem köthet kötést, különben égés vagy heg keletkezik. Néhány nap múlva észreveheti a bőr hámlását – ez normális. Néhány hét múlva tiszta bőr marad a tetoválás helyén..

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 6

Eltávolítás tengeri sóval. Szükséges a bőrfelületet szappannal lemosni és hidrogén -peroxiddal kezelni. A tengeri sót vízzel hígítjuk, amíg zabkását nem kapunk. Ezt a keveréket legalább 20 percig be kell dörzsölni a tetoválásba. A módszer meglehetősen fájdalmas, de hatékony. Az eljárás után öblítse le a területet hideg vízzel, és alkalmazzon steril kötést. Pár hét múlva észrevehető lesz, hogy a rajz sápadt lett a só maró tulajdonságai miatt..

A tetoválást celandin infúzióval is eltávolíthatja (minden gyógyszertárban kapható). Úgy hat, hogy fokozatosan kiégeti a bőr felső rétegét. Meg kell nedvesíteni egy vattapálcát az oldatban, és kezelni kell a területet a tetoválással. A kezelés után enyhe égési sérülés léphet fel, ezért minden eljárás után szükséges a sérült bőrt hidrogén -peroxiddal leöblíteni és steril kötést alkalmazni. A kép eltávolításának időtartama – 2-3 hónap.

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 7

A legkegyetlenebb módszerek a tetoválás eltávolítására:

  • forrasztópáka;

    • daráló gép;

    • csiszolópapír;

    • égés a napon nagyítóval.

Hogyan távolítsuk el a tetoválást a szalonban és otthon - 10022021 fénykép - 8

Az otthoni módszerek a legveszélyesebbek, ezért ha szükség van a tetoválás eltávolítására, akkor jobb, ha kapcsolatba lép egy speciális szalonnal. Hatékonyabb lesz és minőségbiztosítással.

A szöveg a szerző véleménye, nem állítja, hogy a végső igazság.

A cikk szerzője: ALENA-VESNA (Alena Vesna)