Tetoválás

Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai

Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai – minden, amit tudnia kell

A tartós sminket leggyakrabban az ajkakra, a szemhéjra és a szemöldökre alkalmazzák. Népszerűek a mesterséges legyek és szeplők is. Ha tartós sminket végeznek az arc bármely területén (ajkakon, szemöldökön vagy szemhéjon), az eljárás körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. A tetováló smink alkalmazása az arc összes felsorolt ​​területére átlagosan 5-6 órát vesz igénybe órák..

Készítmény

Ne számíts arra, hogy kenyérért csak beugorhatsz a szalonba, amikor hirtelen a vágy leereszkedik rád. készíts magadnak tartós sminket. Ez komoly előkészítést igényel..

Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai - példák a 4. képen

Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai – példák a 4. képen

A tetoválás az arc finom bőrén komoly stressz a test számára. Segíteni kell az immunrendszert ennek a sokknak a kezelésében, ezért szedjen egy ideig immunstimuláló gyógyszereket, például C -vitamint vagy immunit. 2 nappal az eljárás előtt végezzen kezelést az acyclovir vírusellenes gyógyszerrel (1 tabletta naponta 4 -szer), amely kiváló herpesz megelőzésére szolgál.

Ne igyon alkoholt 2-3 nappal a szalonba lépés előtt, valamint vegyen be vérhígító gyógyszereket, például aszpirint. Kerülje a kávét az eljárás napján. Az a tény, hogy az alkohol, a kávé és az aszpirin rontja a véralvadást. Természetesen az eljárás során nem fog meghalni a vérveszteségtől, de rendkívül nehéz lesz megállítani a vérzést..

Az előzetes beszélgetés során a mesternek le kell írnia az állandó smink alkalmazásának eljárását, figyelmeztetnie kell az ellenjavallatokra, meg kell vitatnia a jövőbeli smink részleteit, és tanácsot kell adnia a műtét előkészítésére és a műtét utáni időszakra. Az előkészítésnek szükségszerűen a szerződés aláírásával kell véget érnie.

Érzéstelenítés

A szakértők nem javasolják az altatást, ha rendszeres tetoválást végeznek, mivel a “fagyott” bőr kevésbé rugalmas, és ez negatívan befolyásolja a végeredményt.

Ennek ellenére a karban, lábban, hátban és még a hasban végzett injekciók okozta fájdalom is elviselhető, de az arc túl érzékeny és érzékeny ahhoz, hogy ilyen súlyos tesztnek lehessen alávetni, ezért az állandó sminket helyi érzéstelenítésben végzik..

Az érzéstelenítés előtt azonban egy javasolt kontúrt rajzolnak az arcra vékony ecsettel, hogy az érzéstelenítés hatását követően ne legyen homályos..

Egyes szalonokban a lidokaint érzéstelenítésként injektálják, míg mások az érzéstelenítő krémet részesítik előnyben. Sajnos a krém nem tart sokáig, így lehetséges, hogy hatása el fog párologni a művelet közepette, és ez nem biztos, hogy a legjobb hatással lesz az eredményre. Ha a fájdalomcsillapító hatása nem kielégítő, akkor a műtét során felerősödik..

Pályázati folyamat

Az állandó smink alkalmazásának eljárása egyszerű – a mester egy speciális elektromos készülék segítségével festéket fecskendez a bőr alá. Először körvonalazzák a kontúrt, majd festik az egész felületet. A művelet során a mester rendszeresen letörli a kezelt területet egy zöld szappanos oldatba mártott tamponnal. Az eljárás befejezése után a tetováló smink felhelyezésének helyét fertőtlenítőszerrel fertőtlenítik..

Ritkán lehet először egyenletes festést elérni, de ez nem a mester hibája. A testünk nem üres edény, amelybe könnyedén önthet bármilyen folyadékot. A festéknek “áttörnie” a bőrsejteket, kölcsönhatásba kell lépnie a zsírokkal, és el kell taszítania a fagociták támadásait. Ezért egy hónappal az eljárás után a rajzot retusálják, vagyis növelik a színek fényerejét és kitöltik a festetlen területeket. Néha 2-3 vagy még több ilyen ülést kell végrehajtani, amíg a pigment egyenletes eloszlását nem lehet elérni..

A retusálást azonban nem szabad összetéveszteni a javítással. Ha a retusálás az állandó sminkelés egyik természetes szakasza, akkor a korrekció a mester javítása a hibáin, és ezt ingyenesen kell elvégezni..

Az eljárás utáni időszak

A sikertelen tartós smink nem mindig a mester hibájának eredménye. Ez lehet az ügyfél hibája. Tehát ahhoz, hogy a tetováló smink sokáig tetszeni tudjon, megfelelően meg kell gyógyítani..

Ha gyermekkorában eltörte a térdét, akkor emlékeznie kell arra, hogy mennyi ideig gyógyulnak a horzsolások. Az állandó smink, bármennyire is vicces, ezekre a gyermekkori traumákra emlékeztet. A műtét után szinte azonnal vékony kéreg jelenik meg a festék befecskendezésének helyén. Semmilyen esetben sem szabad letépni vagy fésülni, különben a festék egy része a fájással együtt leesik. A 3-5. Napon magától elmúlik, utána megjelenik egy átlátszó pikkelyes film, amelyet másodlagos kéregnek neveznek. Körülbelül 2 hét után eltűnik. A kéreg mellett a műtét utáni első napon enyhe duzzanat jelentkezik, amely azonban általában másnap estére elmúlik..

Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai - példák a 4. képenAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai – példák a 4. képenAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai - példák a 3. fotónAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai – példák a 3. fotónAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai - példák a 2. képenAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai – példák a 2. képenAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai - példák az 1. képenAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai – példák az 1. képenAz állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 5Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 5Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 4Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 4Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 3Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 3Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 2Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 2Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 1Az állandó smink alkalmazásának fő szakaszai 1

A gyógyulási időszak alatt herpesz pattanhat ki az ajkakon, ezért a műtét után ajánlott néhány napig acyclovirt szedni.

A gyógyulási időszak alatt nem ajánlott arcát vízzel és szappannal mosni. Jobb, ha kozmetikai tejet használ, majd az arcát tonikkal vagy forralt vízbe mártott tamponnal kezeli. Továbbá, a teljes gyógyulásig hagyja fel a dekoratív kozmetikumok használatát..

Csak azokat a gyógyítószereket használja, amelyeket a mestere javasol, és ne a kezével, hanem vattapálcikával vigye fel a szakember által ajánlott krémeket vagy kenőcsöket, különben megfertőzheti a sebet..

A krém vagy kenőcs rétege nem lehet nagyon vastag, mivel alatta a bőr “nedves lesz”. Ha túl sok krémet visz fel, óvatosan törölje le a felesleget egy tiszta törlőkendővel.

Soha ne próbálja felgyorsítani a gyógyulási folyamatot hidrogén-peroxiddal, antibiotikus kenőccsel vagy alkohol alapú készítményekkel! Ezek a gyógyszerek nemcsak megváltoztatják a tetoválás smink színét, hanem el is égetik a sérült bőrt. Nem alkalmas gyógyításra és különféle gélekre.

Kerülje a hosszan tartó közvetlen napfénynek való kitettséget, különben a festék fénytelenné válik, és az arc nagyon megduzzad..

Ha ezekben a napokban kellemetlen érzést tapasztal, keresse fel orvosát a lehető leghamarabb..