Tetoválás

A tetoválóművészet fejlődése: a középkortól napjainkig. Tetoválásművészet.

A kereszténység terjedésével véget ért a tetoválás aranykora. Ennek eredményeként a tetoválás törvényen kívül volt, és a barbárság és a pogányság attribútumának tekintették. Természetesen egy ilyen ősi hagyományt nem lehetett egyik napról a másikra megállítani..

A 13. század elején tetoválásokat készítettek stand- és cirkuszművészek, tréfálkozók, festett testrészeket mutatva és tisztességes közönséget gyönyörködve..

A tetoválás művészetének fejlődése - példák a fotón

A tetoválás művészetének fejlődése – példák a fotón

A tetoválás vallási tilalma nem volt szörnyű e szakma képviselői számára, mivel a színészet önmagában ördögi mesterségnek számított..

A keresztes háborúk korszakában a lovagok keresztet szúrtak maguknak a kar hajlításában vagy akár a homlokán, hangsúlyozva, hogy tartoznak a keresztény hithez..

A Szent Inkvizíció azonban gyorsan véget vetett ennek az ördögi gyakorlatnak, amely az emberi test megcsonkítását jelenti – az Úr teremtését..

A vallás újabb kiskaput adott a zarándokoknak a tetováláshoz.

A tetoválás művészetének fejlődése: a középkortól napjainkig – mindez a legfontosabb

A középkorban a zarándokoknak nem volt más módja annak bizonyítására, hogy valóban meglátogattak szent helyeket, kivéve az ott készült tetoválás bemutatásával. A leggyakoribb a kereszt tetoválása volt, de voltak eredeti rajzok is – Szent György legyőzte a sárkányt, Szűz és Gyermek Jézus, Szent Péter.

Végül egy “barbár” tetoválást használtak természetesen a bűnözők megbélyegzésére. Ha az ókorban a branding extrém intézkedés volt, kegyetlen és szégyenletes büntetés, akkor a középkorban, amikor az inkvizíció sok sokkal súlyosabb kínzással állt elő, a tetoválás egyszerűen a bűnöző azonosítására szolgált. A kártyacsalókat hatszöggel jelölték meg, a szökött tengerészeket horoggal, az orvvadászokat pedig kürtökkel.

A tetoválás művészetének fejlesztése - példák a 8. fotónA tetoválás művészetének fejlesztése – példák a 8. fotónA tetoválás művészetének fejlődése - példák a 7. fotónA tetoválóművészet fejlődése – példák a 7. fotónA tetoválás művészetének fejlesztése - példák a 6. fotónA tetoválás művészetének fejlesztése – példák a 6. fotónA tetoválás művészetének fejlesztése - példák az 5. képenA tetoválás művészetének fejlesztése – példák az 5. képenA tetoválóművészet fejlődése - példák a 4. képenA tetoválóművészet fejlődése – példák a 4. képenA tetoválóművészet fejlődése - példák a 3. fotónA tetoválóművészet fejlődése – példák a 3. fotónA tetoválás művészetének fejlesztése - példák a 2. fotónA tetoválás művészetének fejlesztése – példák a 2. fotónA tetoválóművészet fejlődése - példák az 1. fotónA tetoválóművészet fejlődése – példák az 1. fotónA művészi tetoválás fejlődése 5A művészi tetoválás fejlődése 5A művészi tetoválás fejlődése 4A művészi tetoválás fejlődése 4A tetoválás művészetének fejlődése - példák a fotónA tetoválás művészetének fejlődése – példák a fotónA művészi tetoválás fejlesztése 2A művészi tetoválás fejlesztése 2A művészi tetoválás fejlődése 1A művészi tetoválás fejlődése 1

A 18. század végén szó szerint robbanásszerű volt a tetoválások népszerűsége Európában. A tény az, hogy 1771 -ben James Cook kapitány visszatért első útjáról Ausztráliába és Új -Zélandra, és magával vitt egy “emléktárgyat” – a Nagy Omai őslakost, tetőtől talpig tetoválással borítva.

Az egyház hatása abban a korszakban már nem volt olyan nagy és átfogó, mint a középkorban, és az extravagáns bennszülött egyszerűen nem tehetett mást, mint felkelteni a tetoválásra éhes európai közvélemény figyelmét..