Tetovaža

Krema i masti za ublažavanje boli tetovaža

Iz materijala ćete naučiti o mastima i sredstvima za ublažavanje boli i njegu tetovaža, upoznati se s njihovim svojstvima i svojstvima, dobiti savjet o odabiru, pročitati o najpopularnijim markama.

Krema i masti za ublažavanje boli tetovaža - informacije i savjeti o njezi tetovaža

Krema i masti za ublažavanje boli tetovaža: najvažniji podaci

Tetoviranje je bolan proces. Ljudi s različitim stupnjevima praga boli osjećaju osjećaje različitog intenziteta. Teško je pronaći osobu kojoj prije tetoviranja ne bi trebao anestetik..

Proces crtanja uzorka na koži možete anestezirati na nekoliko načina..

Njega tetovaža - kreme i masti - fotografija 5

Svi se dijele u dvije velike skupine:

  • vanjska uporaba – nanose se na površinu kože, blago upijaju i imaju privremeni površinski učinak;

  • sustavna primjena – uzimano oralno ili ubrizgano, apsorbirano u sustavnu cirkulaciju, ima učinak na cijelo tijelo.

Lijekovi protiv bolova za tetovaže potonjeg tipa ne preporučuju se iz razloga što mogu utjecati na pokazatelje kvalitete krvi. Zbog toga postoji opasnost od krvarenja, što je nepoželjno pri nanošenju pigmenta. U tom smislu, stručnjaci u svom području radije koriste lijekove za vanjsku uporabu: kreme, masti i gelove.

Njega tetovaža - kreme i masti - fotografija 3

Popularni lijekovi

Prilikom odabira anestetičke kreme za tetoviranje potrebno je procijeniti sljedeće karakteristike proizvoda:

  • ima li mast visok stupanj anestezije, budući da prilikom nanošenja pigmenta igla prodire u kožu na dubinu veću od 0,5 cm;

  • dolazi li do analgetskog učinka brzo, budući da je vrijeme majstora obično ograničeno i ne postoji način da se satima čeka na rezultat;

  • koliko dugo traje učinak nakon nanošenja kreme, ovisno o veličini i složenosti uzorka, tetovaža se može nanositi nekoliko sati i zahtijevati dodatne sesije;

  • Ima li proizvod kontraindikacije i nuspojave?.

Njega tetovaža - kreme i masti - fotografija 2

Suvremena kozmetologija nudi razne masti protiv bolova. Većina salona ima svoje omiljene proizvode, ali neki majstori nude da sami kupite kremu za tetovažu..

Razmotrimo najpopularnije:

Super otupio Je američki anestetik koji vam omogućuje da brzo umrtvite tetovažu. Sastav sadrži 5% otopinu lidokaina. Lijek se nanosi ispod filma 30 minuta prije postupka. Učinak traje 4 sata. Cijena varira od 500 do 700 rubalja.

Dr. Zanijemio – američka krema za anesteziju. Koristi se isključivo na netaknutim područjima epiderme. Sastav sadrži mješavinu lidokaina, benzokaina i prilokaina. Nakon izlaganja 30-60 minuta, učinak traje do 4 sata. Cijena proizvoda kreće se od 500 do 100 rubalja.

TKTH – krema za anesteziju koja sadrži lidokain, prilokain i epinefrin. Potrebno ga je držati na koži sat vremena, nakon čega ostaje djelotvoran 4-5 sati. Trošak proizvoda je oko 600 rubalja.

Duboko otupio – Kineski anestetik kratkog djelovanja. Praktički se ne apsorbira u dermis, ima blagi analgetski učinak. Pogodno za tetovaže male veličine. Prilikom uporabe mora se držati na koži 60 minuta, nakon čega lijek djeluje 3 sata. Cijena kreme nije veća od 500 rubalja.

SXYAN – lijek na bazi 5% -tne otopine lidokaina, proizveden u Koreji. Nakon nanošenja na kožu, mora se ostaviti stajati 30 minuta. Anestezija traje najmanje 3 sata. Cijena kreme je oko 400 rubalja.

Bezbolna Tatoos krema – jedinstvena krema za brzo djelovanje. Zahtijeva nanošenje na kožu ne više od 10 minuta. Nakon toga ostaje učinkovit nekoliko sati. Cijena kreme je 500 rubalja.

LUSHCOLOR – profesionalni proizvod za vanjsku uporabu. U svrhu anestezije, primjenjuje se 20 minuta, a traje nekoliko sati. Ovaj se alat često koristi u salonima ne samo za tetovaže, već i za piercing, trajnu šminku i druge bolne zahvate. Cijena boce je 1000 rubalja.

Super trio – snažna pasta za ublažavanje boli raznih kozmetičkih zahvata. Sastav sadrži trostruku anesteziju: lidokain, tetrakain i benzokain. Lijek se primjenjuje 10 minuta, nakon čega možete odmah početi primjenjivati ​​tetovažu. Cijena je oko 2500 rubalja.

Njega tetovaža - kreme i masti - fotografija 9

Lokalni lijekovi protiv boli mogu se koristiti samo ako nema dermatoloških bolesti. Može li se tetovaža anestezirati kod kuće kako bi se uštedjelo vrijeme u salonu? Zašto ne. Vi samo trebate saznati od majstora uvjete za korištenje ove ili one kreme, kao i vrijeme držanja proizvoda kako biste postigli najbolji učinak..

Tekst članka pripremili su: ILIJAKULOV (Akulov Ilja Jurijevič)