Tetovaža

Kako napraviti mehendi (crteži kanom)

Mehendi je nanošenje crteža na tijelo koji su, u usporedbi s tetovažama, kratkotrajni i traju samo nekoliko tjedana. Ova vam značajka omogućuje primjenu različitih vrsta dizajna beskonačan broj puta. Osim toga, za razliku od istih tetovaža, mehendi je apsolutno bezopasan za kožu..

Podrijetlo ove umjetnosti vrlo je teško pratiti. Mnogi tvrde da je mehendi podrijetlom iz Indije, ali to daleko od toga. Čak i u starom Egiptu možete vidjeti njegovo podrijetlo, gdje su crteži kane primjenjivani na žene iz viših slojeva društva. Sada mnogi povezuju ovu umjetnost s indijskom kulturom i tradicijom..

fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №005 - Kako napraviti mehendi_

Indijski mehendi je nešto nezamislivo. Bezbroj crteža koji koriste različite simbole. Primjer su slike različitih životinja, drveća, cvijeća itd. Također u Indiji, mehendi se ne koristi samo kao sredstvo za ukrašavanje tijela, već i za razne vrste rituala i tradicionalnih blagdana..

Svaki crtež ima posebno značenje. Na primjer, slika slona, ​​prema legendi, donosi sreću i uspjeh svom vlasniku..

Kako napraviti mehendi (crteži kane) – kako napraviti i kako uštedjeti?

Za izradu uzorka koristi se kana koja se vadi iz stabla cinchona. Prvo se s drveća iščupa lišće, koje se zatim osuši i lomi dok se ne stvori prah. Ovaj se prah može čuvati oko šest mjeseci ako je pakiranje čvrsto. On se koristi za stvaranje paste koja se u konačnici koristi za slikanje po tijelu..

fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №010 - Kako napraviti mehendi_ 24234

U pastu se mogu dodati različiti sastojci. To joj je potrebno za formiranje posebne boje. Kao sastojci mogu biti pepeo, kava, limunov sok itd..

Drveni ili metalni štapić, četka ili posebna cijev s gotovom kanom mogu poslužiti kao alat za crtanje uzoraka. Postupak prijave može se odvijati ručno i pomoću matrice koja se priprema unaprijed..

Nakon nanošenja kane potrebno je pričekati 6 do 8 sati. Ovo vrijeme je potrebno da se crtež osuši. Neželjeno je navlažiti sliku, nastala kora trebala bi se sama skinuti. Konačno osušenu pastu možete poprskati limunovim sokom ili crtež namočiti posebnim uljem. Na ovaj način mehendi će trajati duže..

fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №002 - Kako napraviti mehendi_

Također je vrijedno uzeti u obzir da boja kane potamni dan ili dva nakon nanošenja. Stoga se nemojte čuditi što će uzorci s vremenom dobiti blijedocrvenu boju..

Koliko dugo može trajati mehendi

Vrijeme koje mehendi može izdržati na koži ovisi o različitim čimbenicima: boji paste, mjestu na koje je crtež nanesen, koliko često je voda na njega nalijetala. Također se vjeruje da se bijele i crne smjese brže ispiru. Općenito, ovisno o tim čimbenicima, crtež može trajati od tjedan dana do mjesec dana..

fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №001 - Kako napraviti mehendi_ fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №003 - Kako napraviti mehendi_ fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №004 - Kako napraviti mehendi_

fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №006 - Kako napraviti mehendi_ fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №007 - Kako napraviti mehendi_ fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №008 - Kako napraviti mehendi_

fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №009 - Kako napraviti mehendi_ fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №010 - Kako napraviti mehendi_ fotografija Kako napraviti mehendi od 01.08.2017. №012 - Kako napraviti mehendi_

Za mnoge je mehendi tradicija, drugima način samoizražavanja i svojevrsni danak modi. No jedno sigurno ne izaziva sumnje, mehendi je prava umjetnost koja nedvojbeno zaslužuje divljenje..

Gledaj video:

Pripremili: serjfl (Zagidullin Sergey Vladlenovich)