Татуировка

Развитието на татуировката: от Средновековието до наши дни. Изкуство на татуировки.

С разпространението на християнството златният век на татуирането приключи. В резултат на това татуировката е обявена извън закона и започва да се счита за атрибут на варварството и езичеството. Естествено, такава древна традиция не може да бъде спряна за една нощ..

В началото на 13 -ти век татуировките са направени от щанд и циркови артисти, шутове, показващи боядисани части от тялото и радващи прилична публика.

Развитието на татуировката - примери на снимката

Развитието на татуировката – примери на снимката

Религиозната забрана на татуировките не беше ужасна за представителите на тази професия, тъй като самото действие се смяташе за дяволски занаят..

По време на ерата на кръстоносните походи рицарите се убождат с кръст в извивката на ръката или дори по челото, подчертавайки тяхната принадлежност към християнската вяра.

Светата инквизиция обаче бързо прекрати тази порочна практика на обезобразяване на човешкото тяло – създаването на Господ.

Религията даде на поклонниците още една вратичка за татуировки.

Развитието на татуировката: от Средновековието до наши дни – всичко най -важно

През Средновековието поклонниците не са имали друг начин да докажат, че наистина са посещавали свети места, освен като показват татуировка, направена там. Най -често срещаната беше татуировката на кръста, но имаше и по -оригинални рисунки – Свети Георги побеждава дракона, Богородица и Младенеца Исус, Свети Петър.

И накрая, естествено е използвана „варварска“ татуировка за заклеймяване на престъпниците. Ако в древността брандирането е било крайна мярка, жестоко и срамно наказание, то през Средновековието, когато Инквизицията измисля много много по -тежки изтезания, татуировката започва да служи просто за идентифициране на престъпника. Измамниците на карти бяха маркирани с шестоъгълник, избягалите моряци бяха убодени с кука, а бракониерите – рога.

Развитие на татуировката - примери на снимка 8Развитие на татуировката – примери на снимка 8Развитието на татуировката - примери на снимка 7Развитието на татуировката – примери на снимка 7Развитие на татуировката - примери на снимка 6Развитие на татуировката – примери на снимка 6Развитие на татуировката - примери на снимка 5Развитие на татуировката – примери на снимка 5Развитието на татуировката - примери на снимка 4Развитието на татуировката – примери на снимка 4Развитието на татуировката - примери на снимка 3Развитието на татуировката – примери на снимка 3Развитие на татуировката - примери на снимка 2Развитие на татуировката – примери на снимка 2Развитието на татуировката - примери на снимка 1Развитието на татуировката – примери на снимка 1Развитието на арт татуировка 5Развитието на арт татуировка 5Развитието на арт татуировка 4Развитието на арт татуировка 4Развитието на татуировката - примери на снимкатаРазвитието на татуировката – примери на снимкатаРазвитието на арт татуировка 2Развитието на арт татуировка 2Развитието на арт татуировка 1Развитието на арт татуировка 1

В края на 18 век буквално се наблюдава експлозия в популярността на татуировките в Европа. Факт е, че през 1771 г. капитан Джеймс Кук се завръща от първото си пътуване до Австралия и Нова Зеландия, вземайки със себе си „сувенир“ – Големия Омай, абориген, покрит от главата до петите с татуировки.

Влиянието на църквата в онази епоха вече не е толкова голямо и всеобхватно, както през Средновековието, а екстравагантният роден просто не може да не привлече вниманието на жадната за татуировки европейска общественост..