Татуировка

Практически съвети за грижа за „свежа татуировка“

* Материалът е само с информационна цел, не е инструкция за действие – само мнението на автора. Не забравяйте да се свържете с Вашия лекар, ако имате признаци на възпаление или други проблеми с татуировката..

Татуировката е желание да изразите своите емоции, предпочитания, мироглед, но се нуждае от специални грижи, особено през първите няколко дни след нанасянето. Най -важното правило тук е да поверите работата само на професионален майстор..

Практически съвети за грижа за свежи татуировки - Снимка 1

Практически съвети за грижа за „свежа татуировка“ – малко прости и важни

След като нанесе изображението, капитанът налага превръзка върху раната, за да се гарантира, че тя е защитена от микроби и замърсявания. Има два вида превръзки: плътни, тънки, като филм.

Дебели превръзки трябва да се носят без да се свалят поне 24 часа. Дебели превръзки, от които превръзката е направена, осигуряват пълен достъп на въздух до кожата и й позволяват да диша.

Тънка превръзка или филм трябва да се държат два до три часа, тъй като предотвратява преминаването на въздух и татуировката може да се “износва”.

Практически съвети за грижа за свежи татуировки - Снимка 2

В някои случаи се използва обикновена медицинска превръзка, продавана в аптека. Такава превръзка трябва да се отстрани веднага след пристигането у дома и в никакъв случай не трябва да се откъсва от кожата, ако е стегната и не може да бъде свалена. В противен случай ще получите размазана рисунка, която е загубила яркост..

Преди да премахнете абсолютно всяка превръзка, измийте добре ръцете си със сапун и вода, за да избегнете замърсяване на раната и по -лошо – инфекция. Нежелателно е да избършете повредената област на кожата, достатъчно е просто да я избършете с мека кърпа, докато водата не трябва да е студена или гореща, а леко топла.

Практически съвети за грижа за свежи татуировки - Снимка 3

Навлажнете татуировката с мехлем ежедневно. Най-добрият вариант е 2-3 пъти на ден, докато коричката изчезне от увредената зона. Получената кора не може да се среше и разтрие, шарката ще загуби яркостта си и може да се отдели на някои места. Използвайте мехлема, който майсторът ви е посъветвал, или друг овлажнител, който съдържа дезинфекциращи компоненти и се опитайте да го нанесете на тънък слой върху раната. Следвайте всички съвети и препоръки, които ви бяха дадени по време на процедурата, за да избегнете постоянни корекции в бъдеще..

Практически съвети за грижа за свежи татуировки - Снимка 4

Пазете татуировката от пряка слънчева светлина през първите три до четири седмици. На слънце той ще изгори и в бъдеще няма да изглежда толкова ярък, както в оригиналната версия. Използвайте слънцезащитен крем или крем, за да избегнете пряка слънчева светлина, ако носите дрехи, които не покриват татуираната част на тялото. Дрехите не трябва да са плътно прилепнали, не прилепват плътно към повредената зона.

След нанасяне на татуировка е нежелателно да посещавате банята и сауната, да плувате в басейна, да отидете в солариума, докато раната напълно заздравее. След периода на рехабилитация не е необходимо да започвате лечение, а продължете да овлажнявате кожата, без да я оставяте да изсъхне.

Практически съвети за грижа за свежи татуировки - Снимка 5

Много е важно да се въздържате от пиене на алкохол един ден преди да си направите татуировка и ден след това. Алкохолните напитки разреждат кръвта и кръвта може да изтече по време на нанасяне, в резултат на което боята няма да залепне по кожата. Болкоуспокояващите имат същия ефект..

В някои случаи се налага корекция на татуировката, това зависи главно от типа кожа. Тогава времето за рехабилитация ще се увеличи значително. Ако забележите зачервяване или възпаление на мястото на татуиране, трябва да се консултирате с лекар..

Подготвено от: ДЖИДЖИ (Правопис)