Снимка на татуировки

Значението на татуировката кобра

Значението на татуировката кобра за всички, които мислят за такава татуировка. В материала ще анализираме историята на рисунката и възможните варианти за значението на татуировката кобра. Също така ще ви предложим за преглед:

  • Снимки татуировка кобра
  • Скици за татуировка на кобра

Какво е значението, историята и значението на татуировката кобра днес

Значението на татуировка на кобра - готови снимки

В много култури кобрата е почитана като най -свещената и опасна отровна змия. Смята се, че кобрата олицетворява следните качества: мъдрост и прераждане, опасност и подлост, сила, плодородие и свободна сексуалност..

В древен Египет кобрата се е смятала за свещено животно, което пази спокойствието на починалите фараони. Доказателство за това е кобрата, намерена при разкопките на гробницата на Тутанкамон, която служи като символ на закрилата на великия владетел. Също така, не по -малко известната кралица Клеопатра използвала отровата си, за да убива и лекува, защото тя има както смъртоносни за хората, така и лечебни свойства. Най -ужасяващият и опасен от всички видове кобри – кралската кобра, винаги е бил изобразяван върху короните на фараоните. Освен това тя беше свързана със самия бог на слънцето Ра, под формата на неговото всевиждащо и винаги горящо око. Хората от онова време винаги са се отнасяли към нея с опасения, защото са вярвали, че тя е способна да отнеме и запази живота, което очевидно е било причинено от двойните свойства на нейната отрова. Тя е изобразена и по стените на храмове и гробници, като символ на знак и сила, което за пореден път доказва уважението, с което кобрата е била третирана в Древен Египет..

В Индия от незапомнени времена кобрата също се смята за свещено животно, където символизира суверенна власт. В индийската митология има дори магическо божество кобра – Нага, който пазел несметни съкровища в древен храм. Тъй като тези змии са отличен унищожител на гризачи, в Индия се счита за добър знак да видите кобра отблизо. В будизма, както и в Древен Египет, тази змия е почитана като пазител и закрилник. Има мит, който описва кобра, която е предпазила спящия Буда от яркото слънце с качулката си. В културата на Камбоджа е позната седемглавата кобра, която се идентифицира с дъгата, като символ на обединението на земята и небето..

Какво означава татуировка на кобра??

Кобрата на татуировката често се изобразява в ярки цветове, с качулката нагоре, излъчваща опасност и безмилостност, готова да вкопае отровните си зъби в жертвата. Тя показва, че нейният носител е пълен с енергия и жизненост и е готов да предприеме решителни действия. Следователно скица на кобра най-често се избира от млади хора с ясно определена житейска позиция и нестандартни възгледи за живота. Тъй като отровата на кобрата има както смъртоносен ефект, така и лечебни свойства, самата змия символизира както положителни, така и отрицателни значения. От отрицателните стойности трябва да се разграничат опасността и подлостта, тъй като ухапването й е смъртоносно, а самата тя води таен начин на живот, очаквайки плячката си да загуби бдителност. От своя страна от положителните значения могат да се разграничат мъдростта, плодородието, силата и прераждането. Символът на прераждането се дължи на факта, че както при всички змии, кобрата има способността да сваля кожата си, като по този начин се възражда отново и отново. Силата е свързана с почитането на кобрата, в много култури, като свещено животно, което е описано по примера на Древен Египет, тъй като кобрата е била в непосредствена близост до фараоните и царете на древния свят и това е единственото змия, удостоена с кралската титла. Плодовитостта е по -скоро женското значение на татуировката, което е характерно за всички татуировки на змии, защото змията има женска грация и излъчва сексуалност, която изкушава хората и разкрива порочната им страна на душата. И накрая, мъдростта се дължи на факта, че една студена и безстрастна кобра е способна да предприема решителни и балансирани действия, независимо от емоциите, и да се ръководи само от здравия разум.

Значението на татуировка на кобра - готови снимкиЗначението на татуировка на кобра – готови снимкиЗначението на татуировката кобра 23453454567Значението на татуировката кобра 23453454567Значението на татуировката кобра 5464675678Значението на татуировката кобра 5464675678Значението на татуировката кобра 3425435647Значението на татуировката кобра 3425435647Значението на татуировката кобра 2343454567Значението на татуировката кобра 2343454567Значението на татуировката кобра 345467567Значението на татуировката кобра 345467567Значението на татуировката кобра 234234234Значението на татуировката кобра 234234234Значението на татуировката кобра 123245346Значението на татуировката кобра 123245346Значението на татуировката кобра 12342556Значението на татуировката кобра 12342556Значението на татуировката кобра 6756345Значението на татуировката кобра 6756345Значението на татуировката кобра 3464754Значението на татуировката кобра 3464754

Можете да гледате:

СКИЦИ КОБРА ТАТУ

СНИМКОВА ТАТУАЦИЯ С КОБРА