Снимка на татуировки

Значението на татуировка на щъркел

Какво означава татуировката на щъркел

Татуировки. Някога се е смятало, че татуировките се носят или от моряци, или от престъпници, често мотористи. Днес татуировките са се превърнали в популярна декорация на тялото за много, много. Сега татуировките изобразяват не само звезди, презрамки и котви, но и емблеми, йероглифи, символи, животни и птици. Мнозина биха искали да бъдат различни от другите с помощта на татуировка, сякаш да се отличават. Преди това татуировките се носеха главно от мъже. Сега много момичета искат да си направят татуировка. Красива, символична, стилна. Нека се опитаме да разберем татуировката на щъркела и какво значение на татуировка щъркел днес и в миналото. Нека се потопим малко в историята и символиката, за да проучим напълно дизайна на татуировката. Естествено, ще ви поканим да се запознаете скици и снимки на готови татуировки със щъркел.

Значението на татуировка на щъркел

Значението на татуировка на щъркел

И, разбира се, много е интересно да знаете какво означава тази или онази татуировка. Например щъркел. Какви асоциации имате с тази голяма, горда птица? Еха! Щъркелите пристигнаха! Пролет!

Хората гледат на щъркела като на ангел пазител на огнището. Щъркелът не се страхува от хората, изгражда гнезда на върховете на дърветата близо до човешкото обиталище, връща се от година на година на старото си място. Следователно той е символ на постоянство и благополучие. От древни времена изображението на щъркел се счита за талисман, положителен символ. Следователно щъркел в татуировка се прилага, за да има незаличим амулет и да се предпази от неприятности и нещастия..

Една древна легенда разказва, че веднъж Бог дал торба на сина на Ева и му заповядал да се удави в морето. Той обаче беше любопитен и отвори чантата. Змии, червеи и жаби изпълзяха от торбата. Те много бързо пълзяха по земята и я напълниха. Тогава Бог като наказание го превърна в щъркел и му заповяда да очисти земята до смъртта му..

Значението на татуировка на щъркел в различни култури

Щъркелът се храни със змии, жаби, мишки, унищожавайки злите духове и затова се смята за борец срещу злото, а образът на щъркел е символ на чистотата. Щъркелите често правят гнезда на покривите. Това е много символично: щъркелът на покрива на къщата символизира защита и покровителство. Тази къща ще бъде богата и просперираща. Домакинята обикновено е жена. В нейните сили е да създаде топлина и уют в къщата и разбира се, тя наистина се нуждае от ангел -пазител у дома, който ще донесе доброта и късмет в къщата. Щъркел, мистериозна и красива птица.

Стойността на татуировката щъркел 6 Стойността на татуировката щъркел 1 Значението на татуировката щъркел 2

В древногръцката и римската митология щъркелът се смята за свещена птица на богинята Хера (Юнона), покровителка на майчинството. Ето защо много легенди казват, че щъркелът носи бебе в къщата. „Мамо, мамо, как съм роден? Щъркелът те донесе, сине “, често чуваме. И наистина искам да повярвам, че това е вярно, че това наистина е истинският смисъл на татуировка на щъркел..

В християнската религия щъркелът е смятан за еталон на чистота. Православните, наблюдавайки как щъркелът често вдига клюна си към небето и издава тихи звуци, вярват, че издига молитви към Бога. Затова църковните отци смятали щъркела за символ на чистота и вяра. А в лагерите на Източна Европа щъркелът е символ на поклонение. Щъркелът, като крилат праведник, лети, за да посети Светата земя.

Даоистите възприемат способността на щъркела да стои неподвижно на един крак дълго време като благочестив символ на съзерцание и медитация. Затова сред даосите щъркелът е символ на безсмъртието, а в Китай – символ на проспериращ живот и щастлива старост..

татуировка на две птици на крака татуировка на две птици на крака Значението на татуировката щъркел 4 Стойността на татуировката щъркел 5

В древен Египет, Гърция и Рим щъркелът е символ на предаността на дъщерите и синовете. Древните легенди разказват, че щъркеловите деца помагат на възрастните си родители. Хранят ги заедно с техните пиленца, почистват им перата, грижат се за тях. В древен Рим „законът на щъркела“ се е наричал задължение да се грижи за възрастните родители.

Щъркелът е слънчев (слънчев) символ, но се свързва и с елемента вода. Смята се, че той намира бебета във водите на сътворението, когато лови риба..

И така, каква е тази татуировка на щъркел? Много женствена, красива татуировка. Тя символизира живота, раждането, майчинството. Тази птица носи щастие. Символ на пролетта, обновяването, времето на промяна. Това е защитен амулет, който носи здраве, дълголетие, богатство. Символ на благополучие и щастие.

Гледай видеото:

Можете да гледате:

СКИЦИ ЗА TATTOO STORK

ФОТО ТАТУИРАНЕ