Piercing

Svi tradicionalni piercingi: njega, značajke, korisne informacije

Svi tradicionalni proboji – vodoravni i okomiti labret – peru se svakodnevno kalijevim permanganatom (slaba otopina) ili Miramistinom.

tradicionalni piercing - fotografija 4

Piercing – njega, značajke, korisne informacije

Najprikladnije je koristiti sprej tako da se rupa opere izvana i iznutra, a tekućina za dezinfekciju uđe u ranu. S vremenom će se osušiti, stvarajući kore na površini. Strogo je zabranjeno njihovo čupanje. Dopušteno je samo navlažiti antibakterijskom otopinom kako bi se uklonila nelagoda i bol.

tradicionalni piercing - fotografija 2

Također je potrebno ubiti bakterije koje se nakupljaju na naušnici. Ne možete otkinuti ostatke ikore oslobođene iz rane (obično se osuše na ukrasu), samo navlažite otopinom i isperite. Istodobno, ruke moraju biti čiste, dezinficirane..

tradicionalni piercing - fotografija 6

Koliko često se brinuti za ubod?

Mnoge zanima pitanje – koliko često je potrebno liječiti ubode u donjoj usni? U prvom tjednu nakon operacije preporučuje se to raditi svaka 3-4 sata. Ubuduće će, kako kanal zaraste, biti dovoljno ujutro i prije spavanja. Labret u usni brže će se stegnuti ako 5-10 minuta nanesete sterilne maramice namočene u otopinu nevena. Uz pravilan tretman, probijanje donje usne i pupka može zacijeliti do kraja mjeseca..

tradicionalni piercing - fotografija 3

Koliko je vremena potrebno za promjenu naušnice?

S okomitim i vodoravnim ubodima, ostaci krvi i limfe mogu se nakupiti unutar rupe i dodatno izazvati gnojenje. Kako se to ne bi dogodilo, tijekom ispiranja rane, preporuča se vrlo nježno, pažljivo okretati šipku oko svoje osi. Ne preporučuje se vađenje nakita iz nezacijeljene rupe bez hitne potrebe. Još jedan savjet: čak i ako vam se čini da je lijep piercing dobro zacijelio, nemojte žuriti uvrnuti prvu naušnicu i promijeniti je u drugu.

tradicionalni piercing - fotografija 7

Stručnjaci savjetuju da pričekate najmanje tri mjeseca, jer se tkiva usana vrlo lako ozlijeđuju, osjetljiva su, prerana promjena naušnice može rezultirati gnojenjem i odbacivanjem piercinga.

* Materijal je samo u informativne svrhe, u svakom slučaju, bez greške, prije bilo kakvih manipulacija – posavjetujte se s profesionalnim liječnikom.