nyheder

EU søger at begrænse brugen af ​​kemikalier i tatoveringsfarver

Som reaktion på den udbredte eksplosion i kropskunstens popularitet sigter Bruxelles mod at begrænse rækkevidden af ​​kemikalier, der bruges i tatoveringsfarver over bekymringer for, at nogle af dem kan forårsage kræft, ændre DNA eller skade menneskelig reproduktiv funktion..

EU søger at begrænse brugen af ​​kemikalier i tatoveringsfarver - foto 1

EU -restriktioner for sammensætning af tatoveringsfarver

Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) har rapporteret, at tatoveringsblæk kan og kan indeholde opmærksomhedsfremkaldende stoffer, såsom identificerede kræftfremkaldende stoffer og hudsensibilisatorer. Den seneste Public Health England -retningslinje siger, at selvom der er rigelig dokumentation for, at nogle stoffer, der bruges i tatoveringsfarver, kan indeholde potentielt farlige mikroorganismer og metaller, er der stadig ingen generelle standarder for at begrænse dem ud over, at det krævede, at det anvendte blæk skal være sterilt og ikke reaktivt med kroppen.

Tatovering indebærer indsprøjtning af blæk i det andet hudlag, kendt som dermis, hvor det forbliver permanent og kun kan fjernes med laserteknologi. Som et resultat udsættes mennesker, der får tatoveringer, for langvarig eksponering for injicerbare kemikalier, herunder biprodukter fra deres ødelæggelse. De mest alvorlige problemer er allergi forårsaget af kemikalier i blækket. En rapport fra European Chemicals Agency (ECHA) fandt en sammenhæng mellem rødt blæk og dermatitis på grund af det høje indhold af kviksølvsulfid i produktet. Rød, blå, grøn og magenta blæk siges at være mere tilbøjelige til at forårsage granulomer på huden, som er fokale tilvækster af bindevævsceller forårsaget af betændelse..

EU søger at begrænse brugen af ​​kemikalier i tatoveringsfarver - Billede 2

Nogle af de pigmenter importeret fra USA, der bruges i tatoveringsstuer, er ikke specifikt fremstillet til dette formål. Politico -nyhedswebstedet rapporterede, at nogle tatoveringssaloner køber blæk fra store kemiske producenter, selvom de ikke anbefaler at bruge det i kropskunst..

I 2013 støttede EU -medlemsstaterne en resolution, der opfordrer de nationale regeringer til at kontrollere deres kemikalier i tatoveringsstuer tæt..

Processen kompliceres af, at Europa ikke har en harmoniseret procedure til vurdering af tatoveringsfarver, selvom nogle stater har deres egen nationale lovgivning. Det Europæiske Kemikalieagentur har således fået til opgave at vurdere risiciene, de tilhørende socioøkonomiske virkninger og behovet for inddæmning i hele EU. Det forventes, at forslagene om at indføre strenge restriktioner for brugen af ​​omkring 4.000 kemikalier vil blive sat til afstemning i EU -landene i midten af ​​næste år, og alle medlemsstater undtagen Storbritannien har stemmeret om forslag, da den planlægger at trække sig fra foreningen i marts..

Ikke desto mindre vil loven gælde for Storbritannien i en overgangsperiode på 21 måneder, da dette problem er meget relevant her – nylige undersøgelser har vist, at en tredjedel af britiske teenagere mellem 25 og 39 år har tatoveringer..

Den britiske politiker Gareth Thomas sagde, at han forventer, at national lovgivning vil tage hensyn til de foreslåede EU-regler og fastsætte klare standarder for at stoppe brugen af ​​kræftfremkaldende kemikalier i tatoveringsstationer på landsplan. Da tatoveringssaloner er i stigende efterspørgsel, bør britiske forbrugere ikke stole på, at EU sørger for beskyttelsesforanstaltninger, og deres egen regering bør yde den nødvendige beskyttelse til deres borgere..

Forberedt af: sv_stroyeva (Stolyarenko Svetlana Nikolaevna)