Новини

Ново устройство за 3D татуиране в медицината

От материала ще научите за медицинско изделие за 3D татуиране, с което можете да симулирате реалистичен модел на зърното по време на хирургично моделиране и реконструкция на гърдата.

Ново устройство за 3D татуиране в медицината - 3D татуировки на зърната като част от реконструкция на гърдите - снимка

Нов 3D апарат за татуировка в медицината – факти

“HealthDay” е името на ново устройство, което позволява на пластичните хирурзи да прилагат “особени” дизайни на татуировки, което ви позволява да създадете 3D модел на зърното на гърдата, по време на операцията за реконструкция на женска гърда по хирургичен метод..

Устройството направи възможно постигането на почти неразличим резултат при оформяне по време на операцията, медицинските работници, използващи устройство за 3D татуиране, успяха многократно да създадат персонализирани, уникални и реалистични зърна с ареоли.

Според разработчиците на устройството, само 23% от институциите в САЩ, които се занимават с реконструкция на гърдата, предлагат услуги за корекция и възстановяване на зърното и неговия ореол, което кара клиентите впоследствие да кандидатстват отново за тази услуга вече при тях , да получат тази услуга отделно, въпреки че тази процедура можеше да се извърши първоначално. Разработчиците твърдят, че са в състояние да възстановят външния вид на зърното и ореола почти идентични с оригинала, дори от снимката..

Можете да научите повече за това тук: https://medicalxpress.com/news/2020-01-d-tattoo-device-aids-nipple.html.