Новини

Невидими „технически татуировки“ за идентифициране и записване на хора със и без ваксинации

Хората, които се занимават с инициативи в областта на медицината и ваксинацията, знаят, че процесът на проследяване и записване на информация за наличието на ваксини и датите на ваксинацията на хората се превръща в огромно предизвикателство..

Невидими технологични татуировки за идентификация и регистрация на хора със и без ваксинации - снимка

Невидими „технически татуировки“ за идентифициране и записване на хора със и без ваксинации – факти

Изследователи от Университета в Масачузетс имат възможно решение на проблема, което позволява по време на процеса на ваксинация да вгражда специални маркери за татуировки (мастило) в човешкото тяло, които ще съхраняват информация за ваксинацията, която се провежда, нейните характеристики и времето на процедурата..

С други думи, учените са успели да намерят начин за по -удобен начин за водене на записи на ваксинациите и техните характеристики, без използването на хартия или електронни носители, което ще направи по -удобно да се водят записи и записи на ваксинации на голям мащаб..

Разработчиците твърдят, че този метод за запазване на историята на ваксинацията на пациента ще бъде изключително удобен и практически незаменим за онези региони, където няма електронна счетоводна система или са загубени хартиени архиви с информация за ваксинациите..

Струва си да се отбележи, че инициативата за развитие в тази област първоначално беше спонсорирана от Фондация „Мелиса и Бил Гейтс“, която директно се занимаваше с проблемите на полиомиелит и морбили..

Подобна медицинска инокулация с татуировка се доставя под кожата на пациента точно по време на процедурата за ваксинация заедно с ваксинационното вещество, като се използват специални игли от полимер и захар, които могат да се разтварят независимо в тялото.

Самата система за етикетиране днес е само доказателство за концепция, но проучванията при плъхове показват, че следи от пигмента (маркер) могат да бъдат открити в тялото девет месеца след инжектирането. А в моделите на човешката кожа, маркерите могат да бъдат открити дори след пет години излагане на слънце..