hírek

Fesztivál Russian Tattoo Expo – 2018

2018 szeptemberében került sor Moszkvában az orosz tetoválási kiállításra. Ez egy éves fesztivál, ahol a világ legjobb szakemberei mutatják meg képességeiket. Az esemény mindenkit összehozott: tetováló mestereket, e kultúra szerelmeseit és egyszerűen azokat, akik meg akarták ismerni a mesterséget.

A fesztivál két napig tartott. A szórakoztató programban tetoválóművészek közötti különböző csaták szerepeltek, lépésről lépésre tetováló képzések jelenetei, világhírű sztárok fellépései. Azok, akik eljöttek, tetoválást készíthettek a legjobb szakemberektől, valamint megtekinthettek egy különleges kiállítást, ahol összegyűjtötték a művelethez szükséges összes pénzt.

Az akcióban mintegy 200 kézműves vett részt Oroszországból és külföldről. A program végén pedig a résztvevők méltó díjakat kaptak..

Nissaco - Orosz Tattoo Expo Fesztivál - 1. fotó

Az újságíróknak sikerült interjút készíteniük a legjobb szakemberekkel, és kideríteniük fő munkaelvüket. Milyen tetoválási jelenetek voltak a moszkvai fesztiválon?

Nissaco - Orosz Tattoo Expo Fesztivál - 2. fotó

Nissaco. A mester elismerte, hogy negatívan viszonyul az azonos típusú tetoválásokhoz, és megvan a sajátos munkastílusa. Emellett Nissaco úgy érezte, hogy a mainstream tetoválások teljesen megölik a személyiséget. Megszokta, hogy improvizáción dolgozik anélkül, hogy előre meghatározott vázlatot készítene. A fesztiválon a mester folytatta a megkezdett vázlatot, és vert egy tetoválást a hátán. Maga a fesztivál pedig kiváló lehetőségnek számított, hogy kipróbálhassa tapasztalatait és új emberekkel ismerkedhessen meg. A tetoválóművész azt is elmondta, hogy szeret élénk és rendkívüli színeket használni..

Gakkin - Orosz Tattoo Expo Fesztivál - 1. fotó

És itt a tetoválóművész Gakkin elmondta, hogy jobban kedveli a keleti stílusú tetoválásokat. Tevékenységében elsősorban a fekete és a vörös árnyalatokat részesíti előnyben. Gakkin elismerte, hogy munkájában nagyobb hangsúlyt fektet a minőségre, így magát a folyamatot is óvatosan kell elvégezni, és nem rohanni sehova. Rajzoláshoz nem használ előre előkészített sablonokat, hanem vázlatot készít közvetlenül a testre a foglalkozás kezdete előtt..

Gakkin - Orosz Tattoo Expo Fesztivál - 2. fotó

Továbbá a szakember az eredetiséget tekinti fő elvének munkájában, ezért szigorúan a vázlatok plágiumára hivatkozik. Gakkin lelkesen beszélt Moszkváról, és az oroszokat vendégszeretőnek és barátságosnak találta.

Nastya Strizh - Russian Tattoo Expo Festival - 1. fotó

Nastya Strizh szintén nagyszerű lehetőségnek tartotta ezt a műsort, hogy megvalósítsák potenciáljukat, és tehetségben versenyezzenek más tetoválókkal.

Nastya Strizh - Orosz Tattoo Expo Fesztivál - 2. fotó

A lány elmondta, hogy a fesztiválon úgy döntött, folytatja ötletét, amelyet korábban terveztek. Nastya a geometriai stílust részesíti előnyben munkáiban, és vázlatait nagyrészt abszolút improvizálja.

Jondix - Orosz Tattoo Expo Fesztivál - 1. fotó

Tetoválóművész Jondix újságíróknak elmondta, hogy általában a buddhizmus és a geometria stílusában dolgozik. Fokozatosan, hosszú próbák és kombinációk révén jutott el ehhez a stílushoz, és ez az út 18 év volt. Magán a fesztiválon a mester apró tetoválásokat vert, maga a műsor folyamán körülbelül 7 művet sikerült elkészítenie. Jondix elmondta, hogy a fesztiválon a szokásosnál nehezebb dolgozni, mert a környező tömegek és nem a legjobb világítás hátrányosan befolyásolják az eredményt. És a mester nem élte át az izgalmat, nem érdekelte a küzdelem, hanem csak az ügyfél hálája.

Kirill Varheit - Orosz Tattoo Expo Fesztivál - 1. fotó

Egy másik tetoválóművész Kirill Varheit megosztotta a munka finomságait, kiderült, hogy a mester a realizmus stílusában dolgozik más elemek kombinációjával. A fiatalembernek tetszett a tetoválóműsor, és sok pozitív benyomást hagyott maga után. Meglepte a híres emberek sokasága az eseményen, de a műsor körülményei között való munka folyamata Kirill szerint nem volt túl kényelmes: a hangos zene és a zaj folyamatosan elvonja a figyelmet az esetről.

Az esemény pozitív benyomást tett mind a mesterekre, mind az amatőrökre. Sok külföldi sztár, aki először járt Moszkvában, meglehetősen kedvezően reagált az orosz társadalomra..

Készítette: jane133 (## FIO ##)