Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže morskog psa

Značenje, povijest, primjeri na fotografiji i značenje tetovaže morskog psa

U ovom ćemo članku govoriti o tetovažama, povijesti umjetnosti i tetovažama morskih pasa. Pokušajmo shvatiti značenje i saznati značenje tetovaže morskog psa. Upoznajmo se fotografije i Slike, što će pomoći u stvaranju jedinstvene i jedinstvene tetovaže, na čijem će crtežu biti prisutan morski pas.

Sada nikoga nećete iznenaditi tetovažom, mnogi ljudi koriste ovaj moderan i elegantan ukras za tijelo. Pa odakle je došao sam pojam “TATU”??

Značenje tetovaže morskog psa

Značenje tetovaže morskog psa

Prve tetovaže pojavile su se čak i među primitivnim ljudima. Oni nisu bili ukrasi, već su bili oznaka podataka o nekoj osobi. Tetovažom je bilo moguće utvrditi iz kojeg je plemena, saznati društveni status osobe, pa čak i najvažniji događaj u njegovu životu. Korijeni umjetnosti tetoviranja potječu iz južnih zemalja: Polinezije, Australije, Novog Zelanda. Po izgledu je bilo moguće odrediti status osobe, njezin položaj u društvu.

Poznati putnik James Cook sa svog je putovanja prvi put u Europu donio riječ “Tatu”. Na polinezijskom i tahitijskom dijalektu riječ “tatau” znači crtanje.

Sada je tetovaža više ukras, ali s njom možete naglasiti svoju individualnost, osobne karakterne crte i težnje. Razni crteži na tijelu, kao u antici, simboliziraju osobne kvalitete, a ponekad i status osobe..

Odabirom tetovaže za sebe, želimo pokazati neke svoje kvalitete, reći nešto o sebi. Jedna od popularnih tetovaža danas je morski pas. Pa što znači takva tetovaža??

Vrijednost tetovaže morskog psa 2 Vrijednost tetovaže morskog psa 3 Vrijednost tetovaže morskog psa 4

Morski psi. Najstariji stanovnici Zemlje, postoje oko 40 milijuna godina. Dinosauri i mamuti koji su tada nastanjivali Zemlju odavno su izumrli. A morski psi nastavljaju nastanjivati ​​mora i oceane svijeta.

Što znači tetovaža morskog psa??

U mitologiji mnogih naroda morski pas često djeluje kao božanstvo. Za mnoge narode brzi i spretni morski grabežljivac zaštitnica je, totem.

Za neka je plemena morski pas bio, iako osvetoljubiv, ali ipak božanstvo, za druga – podmukli zli duh. Stoga je simbol morskog psa u tetovažama ovih plemena služio kao zaštita od grabežljivaca i neprijatelja..

Postoji vrlo raširena legenda da je jednom morsku psinu donji dio noge uhvatio jednu od predaka kraljica havajskog plemena. Za čudo, uspjela je pobjeći. Od tada su havajske žene istisnule tetovaže morskih pasa na gležnjevima kao zaštitnu amajliju kako bi izbjegle takve susrete.

Mnoge moderne žene nose tetovaže morskih pasa. Takva tetovaža može govoriti o njezinom snažnom karakteru, postati simbol njene ljubavi prema slobodi i odlučnosti. Takva žena izaziva zadivljene poglede muškaraca i lako hoda kroz život..

Vrijednost tetovaže morskog psa 5 Vrijednost tetovaže morskog psa 6 Vrijednost tetovaže morskog psa 1

Na australskom kontinentu morski psi se tretiraju s posebnim pijetetom i poštovanjem – za njih je morski pas slika koja povezuje kopno i more. Kult svetih morskih pasa širi se iz Indonezije i Južne Kine, Vijetnama, Japana. Vijetnamski ribari kitovog morskog psa nazivaju Ka Ong, što znači “dama riba”. A za Indijance iz Srednje i Sjeverne Amerike morski psi su bili simbol preživljavanja i lova. Japanska kultura štovala je morskog psa kao glasnika morskih bogova: “Morski pas pomaže svima koji u to vjeruju!”

Morski pas jedan je od najopasnijih predatora na svijetu, stoga značenje takve tetovaže može značiti bijes i neustrašivost, moć i milost. Najprikladnija je za samouvjerene i motivirane ljude..

Ali tetovaže morskih pasa mogu biti različitih vrsta: morski pas koji mirno pliva, morski pas – grabežljivac u prijetećoj pozi, morski pas iz “crtića”. Za svaki uzorak – značenje tetovaže morskog psa bit će nešto drugačije.

Ako grabežljivac ima agresivan izgled na tetovaži, tada najvjerojatnije vlasnik takve tetovaže ima okrutnost i prevaru u karakteru.

Tetovaža morskog psa može značiti ustrajnost i razumijevanje, ozbiljnost i odlučnost. Takva tetovaža može se pojaviti za poslovnog čovjeka ili velikog vođu. Ona je simbol uspješnog poslovanja, odnosno nevjerojatnog uspjeha u kockanju. Takva tetovaža također je simbol moći i superiornosti nad protivnikom..

Pa, naravno, okrutnost i krvoločnost vjerojatno neće biti svojstveni bilo kojem smiješnom liku iz “crtića”.

Općenito, tetovaže morskih pasa često primjenjuju pomorci i ribari. Govore o mogućem susretu s opasnostima koje čekaju na putu, željom za povratkom kući, kao i spremnošću da se susretne sa smrću morskog psa, ili drugim nevoljama koje čekaju na moru. Takva tetovaža govorila je o neustrašivosti mornara, a smatrala se i moćnim talismanom..

Podmornice klase morski pas nedavno su se pojavile u ruskoj mornarici i to je dalo novo značenje slikama ovog podmuklog lovca na more. Na uniformama mornara pojavile su se pruge koje prikazuju morskog psa. I, naravno, tetovaže morskih pasa ponovno su popularne..

Jedan od najopasnijih morskih pasa za ljude je morski pas čekić. To je ogromno i žestoko stvorenje, spljoštene čeljusti, zuba oštrih kao britva i žestoke naravi. Morski pas čekić simbol je požude za moći, tvrdoglavosti i lukavosti. Takva tetovaža kaže da njezin vlasnik ili ima te kvalitete, ili ih nastoji razviti u sebi..

Morski psi … jedno od najstarijih stvorenja na zemlji, moćna, graciozna stvorenja, krvožedni grabežljivci, idealne ubojice. Dakle, što znače njihove slike na tijelu??

Moć, neustrašivost, snaga i energija. Svrhovitost, asertivnost, inteligencija, gracioznost i brzina. Ili samo talisman, vaš zaštitni amajlija koji donosi sreću, čuva vas od nevolja i daje vam samopouzdanje.

Možete gledati:

SKITKE TATTOO SHARK

FOTO TATTOO SHARK