Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže mačke

Koje je značenje i značenje tetovaže mačke

Mačka je jedna od najmisterioznijih, tajanstvenih, najatraktivnijih i najkontroverznijih životinja koje su ušle u ljudski život od davnina i tu se čvrsto nastanile, u umjetnosti tetoviranja, značenje tetovaže mačke, također ima svoje posebno mjesto. Mačke su od davnina bile okružene raznim mitovima i legendama. Neki od njih su uzdignuti u rang božanstava, drugi su ih prokleli. Prikazani su na slikama, glazba i pjesme posvećene su im. Tetovaže s likom mačaka prilično su popularne među muškarcima i ženama. No, više takvih tetovaža odabiru mlade djevojke kako bi naglasile eleganciju. Mačja tetovaža znači mudrost, slobodu, neovisnost, ljepotu, okretnost, dugovječnost. Najčešće se tetovaža mačke nanosi na rame, nogu ili donji dio leđa..

Značenje tetovaže mačke 1

Osmijeh mačke u tetovaži

Povijest tetovaža mačaka

Za mnoge nacionalnosti mačka pripada najvišim stvorenjima, božanstvima. Na primjer, u starom Egiptu mačka je bila sveta životinja koja je simbolizirala plodnost i majčinstvo. I ovdje se mačka smatrala pobjednikom zla. Stoga su ove životinje pokopane poput ljudi, provodeći ceremoniju mumifikacije. Gotovo isti odnos prema mačkama bio je u skandinavskim zemljama. Vjerovalo se da mačke štite žito od glodavaca, što je imalo veliku vrijednost. U drevnom svijetu ove su ljupke životinje simbolizirale noć, mjesec, žensku privlačnost. U Japanu je dugo do danas mačka bila simbol sreće, prosperiteta, bogatstva. U arapskoj kulturi mačke su također bile štovane. U budizmu su mačke čuvale hramove. No, u srednjem vijeku u Europi, iz nekog razloga, mačke su smatrane vjesnicima nesreće, pomagačima vještica i istrebljivale su ih posvuda. To je dovelo do činjenice da je u gradovima uzgojeno mnogo štakora, što je donijelo kugu. Od tada su mačke prestale istrebljivati. No, često su u bajkama i legendama prikazivani pored čarobnjaka, vještica. Još uvijek postoji praznovjerje o crnim mačkama..

U današnje vrijeme mačke, kao kućni ljubimci, imaju poseban stav. Svi znaju da mačke mogu izliječiti ljude, ublažiti bol. Osim toga, ova ljupka životinja privlači svojom ljepotom, nježnošću, tajanstvenošću, neovisnošću, lukavošću i inteligencijom. Svaka mačka ima svoj jedinstveni karakter.

Značenje tetovaže mačke 2

Tetovaža mačka i cvijeće

Što znači tetovaža mačke?

Postoji mnogo značenja tetovaža koja prikazuje mačku. I svaka osoba bira ono što mu je bliže, što odgovara njegovu karakteru. Razmotrimo najčešća značenja tetovaža mačaka.

  • Crna mačka. Ovo je jedna od najpopularnijih tetovaža mačaka. Iako se crna mačka smatra simbolom loše sreće, ne razlikuje se od ostalih mačaka u boji. Stoga ga primjenjuju oni koji ne vjeruju raznim znakovima i praznovjerjima..
  • Egipatska mačka. Prikazan je kao crna silueta s izduženim tijelom i uvijenim repom. Ova slika prikazuje milost, ljepotu, misterij. Ova mačka simbolizira bogatstvo, sreću, moć..
  • Mačka koja skače. Znači milost, preciznost pokreta, dugovječnost. Vjeruje se da će osoba koja nosi takvu tetovažu moći pronaći izlaz iz bilo koje teške situacije..
  • Tetovažu u obliku mačića često biraju romantične nježne djevojke. Takve tetovaže daju dašak djetinjstva onima koji nose.
  • Slika siktave mačke sa zaobljenim leđima sugerira da se njezin vlasnik može zauzeti za sebe, unatoč činjenici da izgleda meko i krhko..
  • Mačje šape (mačji otisci) simboliziraju strast, snagu i samopouzdanje.

Ovo su samo neka od značenja tetovaža mačaka. Često takva tetovaža ima značenje razumljivo samo svom vlasniku i njegovim voljenima. Mačka, kao neovisna tajanstvena životinja, popularna je zbog svojih kvaliteta, poput oštrine sluha i vida, nedokučivosti, okretnosti, brzine, inteligencije, tajnovitosti. Zapamtite da je tetovaža samo sredstvo za izražavanje vaše osobnosti. Ne služi samo kao ukras za tijelo, već prikazuje i osobine čovjekova karaktera..

Značenje tetovaže mačke 3 Ogrlica mačka tetovaža Značenje tetovaže mačke 4 Tetovaža crne mačke s mašnom Značenje tetovaže mačke 5 Tetovaža crne mačke na vratu djevojke Značenje tetovaže mačke 6 Mačja tetovaža s tankim linijama

Značenje tetovaže mačke 7 Tetovaža mačka s krilima Značenje tetovaže mačke 8 Smiješna mačka u tetovaži Značenje tetovaže mačke 9 Ženska tetovaža s mačkom u donjem dijelu trbuha Tetovaža mačke znači 10 Mačka s tetovažom

Možete gledati:

SKITKE ZA TATTOO CAT

FOTO TATTOO MAČKA