Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže kornjače

Kornjača za običnog čovjeka na ulici ne simbolizira ništa više od sporosti, nespretnosti i letargije. Međutim, u drevnoj kulturi ova je životinja od velike važnosti i ispunjena je velikim duhovnim značajem u koji se upumpalo značenje tetovaža kornjače.

U mnogim mitovima različitih naroda kornjača je simbol svemira, personifikacija svemira. U davna vremena, kada se vjerovalo da je svijet ravni, postojala je presuda da počiva na leđima tri slona, ​​koji pak stoje na ogromnoj kornjači koja pluta svjetskim oceanom.

Prema grčko-rimskim zamislima, kornjača je poistovjećena s Venerom ili Afroditom. Životinja je utjelovila ženski princip i simbol plodnosti..

Primjer tetovaže s kornjačom na ramenu tipa

Fotografija prikazuje originalnu tetovažu s kornjačom na ramenu muškarca

Jedan od najznačajnijih simboličkih atributa kornjače kao životinje je njezina dugovječnost. Životni vijek ovih životinja može premašiti stotinu godina. Dugovječnost kornjače cijenjena je u Japanu, gdje se smatrala personifikacijom vladara mora..

U kineskoj kulturi kornjača se smatra simbolom snage i izdržljivosti, zbog čega je dobila nadimak Vjeran ratnik. Osim toga, u Kini je ova životinja vrlo poštovana jer se smatra jednom od četiri prosvijetljene i duhovno osvijetljene životinje. Ratnik carske vojske stavio je na tijelo sliku kornjače zajedno sa zmajem, koju su imali simbol nepobjedivosti.

Velika kornjača tetovirana po leđima

Na fotografiji je velika tetovaža s crtežom kornjače na leđima.

Koje je značenje i značenje tetovaže kornjače?

Tetovaža kornjače utjelovljenje je svemira, a njezina školjka nebeska kupola. Autohtono stanovništvo Amerike vjerovalo je da je svemir Veliko kozmičko stablo, koje raste s leđa kornjače..

Međutim, najmoćnije simboličko značenje kornjače, kao što je slika dobila od starih Polinežana, u kojima se tetovaža u obliku ove životinje smatrala moćnim talismanom. Osim toga, kornjača je igrala važnu ulogu u cijeloj polinezijskoj kulturi i nije mogla a da ne dobije simbolično značenje. Smatrali su je snažnom, mudrom i tajanstvenom životinjom..

Tetovaža keltske kornjače

Tetovaža keltske tematike s kornjačom na ramenu.

Na zapadu tetovaže kornjače imaju karakterističnije značenje, usporedivo sa samom životinjom – simboliziraju smirenost, stabilnost, suzdržanost, mudrost i veliko znanje. Zahvaljujući izdržljivoj ljusci, kornjača se često smatra simbolom zaštite koja štiti svog nositelja od opasnosti..

Možete gledati:

Skice za tetovaže

FOTO TATTOO KORNJAČA