Fénykép tetoválásról

A tetoválás hieroglifái és jelentésük

A tetoválás hieroglifái és jelentésük

A “tetoválás” kifejezést Cook kapitány hozta Európába. Mielőtt bemutatta a nyilvánosságnak az első “vadat”, sok tetoválással az arcán és a törzsén, a “rajzok a bőrön” nem volt túl gyakori Európa lakossága körében. Többnyire tengerészek és undorító személyiségek készítették őket az alvilágból..

Még a közelmúltban is Oroszországban az úgynevezett “szerencse urai” tetoválások hordozói voltak. A tetoválásokat (portakákat) a büntetés -végrehajtási intézetek fogvatartottjai nemcsak a szépség érdekében alkalmazzák. Van egy egész jelrendszer és azok elhelyezkedése a testen, amelyek segítségével sokat megtudhat a börtön tetoválás tulajdonosáról.

Most egyre gyakrabban tetoválással a testen megtalálható a média személyisége vagy a bohémia képviselője. Ezek a kis műalkotások (és a body art már kulturális státusszal rendelkezik, és rajongóit és mestereit az éves fesztiválokon gyűjti össze) egy háziasszony, üzletember vagy diák testén láthatók.

A tetoválás hieroglifái és jelentésük

Minták, portrék, valódi és mitológiai állatok képei, feliratok – mindez nemcsak díszíti az embert, egyediséget hozva képébe és arculatába, hanem információt hordoz a tulajdonosról a körülötte lévőknek..

Néha egy tetoválást emlékeztetőül készítenek magának valamilyen jelentős eseményről vagy személyről. Ilyen esetekben érthetetlen (a legtöbb ember számára) nyelvű feliratokat választanak – ezért olyan népszerűek tetoválás hieroglifák, jelentésük a tétlen szemlélő nem fogja megérteni, de emlékeztetik a tulajdonosot a fontosra.

A mesterek azt javasolják, hogy az orosz ajkú közönség mindenképpen tájékozódjon jelentése hieroglifák tetoválás oroszul, mielőtt folytatná az alkalmazást. Végül is az eredményt később nem lesz könnyű eltávolítani, és a hieroglifák nyelvének sajátosságai miatt zavarok léphetnek fel. Például valaki tenni akar tetoválás – jelentéssel bíró hieroglifák a neved. Kínai és japán nyelven minden karakter nem betű, hanem szó vagy akár kifejezés vagy mondat. Az európainak nagyon óvatosnak kell lennie, amikor nevét hieroglifákkal próbálja reprodukálni – a névvel egybehangzó hangok pártatlanokat jelenthetnek, vagy akár sértő jelentést is hordozhatnak.

A tetováló hieroglifák népszerűek a hazában?

Nagyon kevés hieroglifa tetováló szerelmes van a nyelv anyanyelvű – kínai és japán – körében. És ez érthető – számukra a hieroglifák nem szép és titokzatos képek, amelyek szent jelentést hordoznak, hanem csak szavak, szöveg. Számukra az anyanyelvükön lévő felirat ugyanolyan banálisnak és vulgárisnak tűnik, mint az oroszoknak: “Vaszja itt volt” vagy “a sír iránti szeretet”. Ezért a kínaiak, akik értik kínai karakterek jelentése, tetoválás gyakrabban választanak egzotikus növények és fantasztikus állatok – sárkányok, egyszarvúak, kétfejű kígyók – képével.

A tetoválás története Japánban az ókorban nyúlik vissza. A japán maffia – a yakuza – tagjai kitörölhetetlen rajzokat szereztek. A tetoválások információkat tartalmaztak a bűnöző klánhoz való tartozásról, státuszról, regáliákról, szerencséről. Most a tetoválás sikeres a tiszteletre méltó és törvénytisztelő japán állampolgárok körében. A japán szigetek lakói ritkán használják japán hieroglifák tetoválásban, inkább nem térnek el a hagyományoktól és jelentése tetoválások mitikus állatok – sárkányok, szirénák, tengeri szörnyek – képeinek közvetítésére.

Az európaiak körében a hieroglifák nemcsak esztétikájuk miatt népszerűek (egy orosz szemében ezek a “krakozyabry” nagyon szépnek tűnnek), hanem a titokzatosság pillanatát is vonzzák. Különösen jól néz ki tetováló hieroglifák a nyakon. Jelentése mások számára érthetetlenek, de a tulajdonos vagy birtokos számára szent jelentéssel bírnak.

Mindegy, hogy melyiket választották tetoválás: hieroglifa a szerelem jelentésével, hűség vagy erő, érdemes alaposan megfontolni a vázlatot a vizuális vonzerő érdekében. Nincs rohanás ilyen ügyben – elvégre csak egy szép és értelmes rajz soha nem hagyja abba a tetszést, de szerencsét hoz a tulajdonosnak. Legalább sok tetováló viselő (köztük olyan hírességek, mint Angelina Jolie) biztos abban, hogy szokatlan, egyedi és lenyűgöző tetoválásuk is hozzájárult a sikerhez..

tetoválás hieroglifákkal két kézen egy ember számára tetoválás hieroglifákkal két kézen egy ember számára Tetoválás hieroglifák 1 Tetoválás hieroglifák 1 Tetoválás hieroglifák 2 Tetoválás hieroglifák 2

Tetoválás hieroglifák 3 Tetoválás hieroglifák 3 Tetoválás hieroglifák 4 Tetoválás hieroglifák 4 Hieroglifa tetoválás a csuklón Hieroglifa tetoválás a csuklón

hieroglifák tetováláson az arcon hieroglifák tetováláson az arcon tetováló hieroglifák oszlopokkal a lány hátán tetováló hieroglifák oszlopokkal a lány hátán női tetoválás - hieroglifa a hát alsó részén női tetoválás – hieroglifa a hát alsó részén

nagy tetoválás a lapockán hieroglifával egy lány számára nagy tetoválás a lapockán hieroglifával egy lány számára sakura virág tetoválás és hieroglifák sakura virág tetoválás és hieroglifák lány hieroglifa tetoválással a bal vállán lány hieroglifa tetoválással a bal vállán

hieroglifa tetoválás a bicepszen az ember számára hieroglifa tetoválás a bicepszen az ember számára tetoválás hieroglifák egy férfi bordáin - függőleges felirat tetoválás hieroglifák egy férfi bordáin – függőleges felirat tetoválás nagybetűkkel a gerincen egy nő számára tetoválás nagybetűkkel a gerincen egy nő számára

Nézheted:

TETOVÁZÁSI HIEROGLYPH VÁZLATAI

FOTÓ Tetoválás HIEROGLYPH