vijesti

Rukometašica tetovaža Anna Sen

Tetovaže olimpijske tematike u posljednje vrijeme dobivaju sve veću popularnost. Ruski sportaši nisu bili iznimka. Tako je Anna Sen, izvanredna rukometašica ruske reprezentacije, prva u timu koja je zabilježila sjećanje na Olimpijske igre 2016. tetovirajući olimpijske prstenove na ključnoj kosti. Prema samoj Ani, uskoro će joj se pridružiti i drugi članovi njezinog tima. Rukometašica je također natuknula da razmišlja o novoj tetovaži na ruci nakon Olimpijskih igara 2020. godine, što će to biti, sama Anna još ne zna..

Rukometašica tetovaža Anna Sen - fotografija 4

Značenje tetovaže olimpijskih prstenova

Tetovaža olimpijskog prstena simbolizira ujedinjenje (sjedinjenje) pet dijelova svijeta. Prikazano kao okovano prstenje slovom W, gdje svaka karika predstavlja kontinent. Prema Anninoj zamisli, natpis Rio2016 nalazi se iznad olimpijskog prstena. U gotovoj verziji natpis će biti zlatne boje, ali dosad je primijenjen samo obris..

Prema nepotvrđenim izvješćima, boja svakog prstena odgovara određenim dijelovima svijeta:

  • Sjeverna i Južna Amerika su crvene boje;
  • Australija je prikazana zelenom bojom;
  • crna izražava Afriku;
  • Azija je predstavljena žutom bojom;
  • Europa je prikazana plavom bojom;

Rukometašica tetovaža Anna Sen - fotografija 3

Zanimljiva činjenica o tetovaži olimpijskog prstena

Uoči Olimpijskih igara održanih u Rio de Janeiru, Joseph Craig (britanski paraolimpijski prvak u plivanju 2012.) diskvalificiran je zbog tetovaže olimpijskog prstena koji se nalazi otprilike na istom mjestu kao i Anna Senj. Za razliku od Josipa, Anna nije riskirala ništa, budući da je zahvaljujući sportskom obliku rukometašica mjesto tetoviranja sigurno skriveno. Njezini prijatelji iz reprezentacije, koji u bliskoj budućnosti planiraju slične tetovaže, također su mogli izbjeći takav rizik..

Rukometašica tetovaža Anna Sen - fotografija 1

Kako su smatrali organizatori Igara, tetovaža ovog simbola predstavlja kršenje pravila koja zabranjuju svako oglašavanje, uključujući i na tijelu. U svjetlu ovog incidenta, paraolimpijski i olimpijski odbor odlučili su uvesti niz izmjena u propise – od sada pa nadalje svatko može slobodno pokazati tetovažu sa simbolima olimpijskih igara.

Pripremili: pazyzy1991 (Rybalko Kristina Vladimirovna)