Tetoválás

Lézeres és kémiai tetováláseltávolítás – a legjobb eredményhez vezető út

Az anyagból megismerheti a tetoválás eltávolításának jellemzőit és különbségeit lézerrel és a tetoválás eltávolításának kémiai módszerével. Tippeket kaphat a legjobb eredmények eléréséhez a tetoválás eltávolítása után.

Lézeres és vegyi tetováláseltávolítás - a legjobb eredményhez vezető út - információk és fotók

Lézeres és kémiai tetováláseltávolítás – a legjobb eredményhez vezető út: tények és tanácsok

Több mint 3 milliárd embernek van legalább egy tetoválása, és 50% -uk szeretné egyszer eltávolítani. A lézeres vagy kémiai módszert a festék típusától és színétől, valamint elhelyezkedésének mélységétől függően választják ki. Néha mindkét módszer egyszerre használható a legjobb eredmény elérése érdekében..

lézeres tetoválás eltávolítás - 25012021 - 2. fotó

Lézerrel.

A tetoválásban használt pigment elnyeli a lézersugarakat, ezáltal elpusztítva azt. Miután a festék lebomlott, részben fémeződhet (az immunrendszer által), vagy leválasztható (a feldolgozás után kialakult kéreggel együtt). Az eljárás biztonságos a bőr számára, mivel a lézersugár csak sötét festéket vagy pigmentet érint. Ezalatt enyhe égő érzés jelentkezik.

A lézer kiválóan alkalmas professzionális és amatőr tetoválások eltávolítására, valamint az állandó smink eltávolítására. A kezelések száma függ a festék típusától és színétől, a pigmentációs technikától és a tetoválás méretétől..

lézeres tetoválás eltávolítás - 25012021 - 3. fotó

Ajánlások a lézerterápia után.

Az eljárás előtt legalább egy hónapig nem szabad barnulni vagy irritálni a bőrt. A kezelés után 5-10 napon belül a bőr enyhén kipirosodhat és irritálódhat, ezért intenzíven kell kenni. A hegesedés elkerülése érdekében ne karcolja meg a kéregeket. Szintén tilos napozni az eljárás utáni 6. hétig..

Kerülje az UV -fényt (használjon magas SPF szűrőket). A lézerterápia utáni első 2 napban kerülje a kezelt terület nedvesítését, egy hétig pedig kerülje a színes kozmetikumokat és a túlzott fizikai megterhelést. Másrészt 2-3 hétig nem használhatja a szaunát vagy a fürdőhelyeket..

lézeres tetoválás eltávolítás - 25012021 - 6. fotó

A lézeres módszer hátrányai.

A néhány évvel ezelőtt alkalmazott lézeres technikák gyakran hegeket hagytak, de a Q kapcsolt lézer jelentősen csökkenti a hegek kockázatát. Azonban gyakran csak világosítják a festéket anélkül, hogy teljesen eltávolítanák. Ezért a tetoválás lézeres eltávolítását (világosítását) elsősorban azoknak kell fontolóra venni, akik nem akarnak teljesen megszabadulni tőle, de szeretnének halványítani annak érdekében, hogy új mintával fedjék le..

lézeres tetoválás eltávolítás - 25012021 - 7. fotó

Egyes színek (pl. Zöld és sárga) nem érzékenyek a lézerfényre. Ezért a tetoválás gyakran csak világosodik, a 6-8 eljárás ellenére. A festékek nehézfémsókat is tartalmaznak. Miután a lézersugár megtörte őket, a nyirokcsomókban vagy a belső szervekben maradnak. Nehéz megmondani, hogy ez milyen hatással lesz egészségünkre a jövőben..

kémiai tetoválás eltávolítás - 25012021 - 2. fotó

A tetoválás eltávolításának kémiai módja.

Az eljárás hasonló a tetováláshoz, mert hasonló eszközt használnak tűmodullal. Kis mennyiségű folyadékot fecskendeznek be, amely főleg tejsavat tartalmaz. Ez egy nem mérgező anyag, amely a testünk része.

vegyi tetoválás eltávolítása - 25012021 - 5. fotó

Pikkelyes kéreg.

Festékkel keverve az immunrendszer aktiválódik, és a makrofágok aktiválódnak. Felszívják a festéket és felhalmozódnak a bőr felszínén. Néhány órával a beavatkozás után ropogás képződik, amely 3-4 hét elteltével eltűnik. A bőr ezen a ponton a kéreg után tipikus, azaz sötétvörös és vékony, de pigmentmentes. Néhány hónap alatt fokozatosan elhalványul, hogy visszanyerje természetes megjelenését..

vegyi tetoválás eltávolítása - 25012021 - 6. fotó

A betegek gyakran nem tudják, hogy mi a két módszer alapja, ezért ingyenes konzultációt kapnak a kezelés megkezdése előtt. Ennek során felmérik a tetoválás típusát és minőségét, majd a tervezett kezelést.

Jelenleg nincs olyan módszer, amely garantálja a tetoválás eltávolítását, amely nem hagy nyomot a bőrön. Nagyon jó eredmény az a helyzet, amikor a bőr egészségesnek tűnik 80-100 cm-ről nézve.

kémiai tetoválás eltávolítás - 25012021 - 1. fotó

A kezelési idő lerövidítése és a tetoválás eltávolításának összköltségének csökkentése érdekében érdemes mindkét módszert alkalmazni..

A cikk szövegét készítette: VOVA_SHANDRA (Vlagyimir)