Tetoválás

Ingyenes tetoválás “a mellkas helyett”

Az áttétes emlődaganattal diagnosztizált anya ingyenes tetoválást kap a mastectomián átesett nők számára.

2005 óta egy 39 éves nő, Beth Fairchild, akinél 2014 májusában diagnosztizálták a 4. stádiumú emlőrákot vagy áttétes rákot, több száz nőt tetováltatott, akik mellkas helyett műtéteken estek át. Reméli, hogy ügyfelei képesek lesznek “úgy érezni magukat, mint korábban”..

Ezenkívül a tetoválóművész reális mellbimbó tetoválásokat készít. “Amikor az ügyfelek a tükörbe néznek, és valami olyat látnak, ami hasonlít a régi melleikre, érdemes” – teszi hozzá. “A nők, akikkel együtt dolgozom, általában sírni kezdenek, mert ez nagyon érzelmi élmény.”.

Ingyenes mellkasi tetoválás - tetoválás mellrákos betegek számára - 1. fotó

Fairchild 19 éves korában tetoválóművész lett, és egy évvel korábban, 18 éves korában megkapta első tetoválását, a japán kanji szimbólumot “anya” -ként..

Édesanyja mellrák túlélője, aki nem volt hajlandó felépülni egy mastectomiából. Valójában az anya történése inspirálta Beth -t, hogy elkezdjen mellbimbós tetoválásokat készíteni..

„Ránéztem anyámra, és azt mondtam magamban:„ Meg tudom oldani, hogy a mellei természetesek legyenek ”-mondja Fairchild, két 18 éves lány édesanyja. – Valóságos szükségét láttam ennek..

Ingyenes tetoválás a mellkas helyett - tetoválás mellrákos betegek számára - 2. fotó

Beth, az észak -karolinai Greensboro lakosa azóta öt tetoválószalonban találkozott több száz nővel szerte az országban, ahol művészetet alkotott a rendkívül reális mellbimbós tetoválás mellett..

„Az orvosok nem tetoválóművészek, de csak az az érzésem, hogy így minden reálisabbnak és jobbnak fog tűnni” – magyarázza. “Látni, hogy egy ügyfél reagál a tetoválására, annyira megható.”.

Ingyenes tetoválás a mellkas helyett - tetoválás mellrákos betegek számára - 3. fotó

2014 májusában azonban Fairchild fáradtnak és dagadtnak érezte magát – és tudta, hogy ez elkerülhetetlen (anyja és nagyanyja is mellrákos volt).

„Áttétes emlőrákot diagnosztizáltak nálam” – mondja Fairchild, aki a Story Half Told -nal (egy szervezet, amely az emlőrákos emberek támogatásával foglalkozik) dolgozik a betegség tudatosításában. “Anyám és nagymamám is túlélték a rákot, de az enyém nem élem túl”.

Ingyenes tetoválás a mellkas helyett - tetoválás mellrákos betegek számára - 4. fotó

Ezért úgy döntött, hogy maximálisan kihasználja idejét, és folytatta küldetését, hogy segítsen a nőknek jól érezni magukat a saját testükben. Fairchild, aki úgy döntött, hogy nem csinál mellbimbótetoválást, még a kemoterápia alatt is tetovált nőket.

Az egyik ilyen ügyfél a 48 éves Nancy Sklencar, a New Jersey -i Cherry Hill lakója..

Ingyenes tetoválás mellkas helyett - tetoválás mellrákos betegek számára - 5. fotó

2005 -ben Sklencar -nál mellrákot diagnosztizáltak, és teljes mastectomián esett át. A következő évben kapott kemoterápia után úgy döntött, hogy a másik mell eltávolításával csökkenti a kiújulás kockázatát. 2008 -ban mindkét melléhez állandó implantátumokat adott..

„Sosem volt mellbimbós tetoválásom, mert aggódtam, hogy nem leszek elégedett velük” – mondja Sklenkar. “Szeretem a tetoválásokat, de soha nem szerettem azt gondolni, hogy ha úgy döntöttem, hogy tetoválok valamit az életemben, akkor később megbánhatom, hogy jobb tetoválásokat kaphatok.”.

Ingyenes tetoválás mellkas helyett - tetoválás mellrákos betegek számára - 6. fotó

De miután látta, hogy Fairchild milyen mellbimbós tetoválásokat végez, úgy döntött, hogy kockáztat. 2016 júniusában Sklenkar találkozott egy tetoválóművésszel Philadelphiában, hogy tetoválást készítsen, és az eredmény felülmúlta a várakozásait..

“Értékelni fogom ezt a csodálatos műalkotást, amely a testemen készült, amíg élek” – mondja. “Beth nemcsak tehetségét fektette ebbe a munkába, hanem önmagának egy részét is, amely bennem és másokban fog élni, akiknek szentelte magát és idejét.”.

Készítette: viduf (Krasilnikov Stanislav Innokentyevich)