Tetoválás

A tetoválás misztikus hatása

A tetoválás misztikus hatása az emberi életre

A mi korunkban, a racionalizmus és a pragmatizmus korszakában, a logika uralkodásában az előítéletek és a babona felett, még mindig van helye néhány rejtélyes megnyilvánulásnak az élet oldaláról, amely el van rejtve előttünk. Az is előfordul, hogy bármennyire alapos is a tudományos megközelítés, még a leglelkesebb szkeptikusok is néha megmagyarázhatatlan dolgokkal találkoznak, amelyek miatt más szemszögből kell szemlélni a világot..

A testrajzok, vagy a tetoválások régóta érdekes kutatási tárgyak, aminek eredményeként valóban kiderült, hogy ez a fajta testékszer jelentős hatással van egy ember életére és sorsára..

A tetoválás misztikus hatása az emberi életre 1

Tetoválás misztikus sárkánnyal a hátán

Tetoválás az ókorban

Létezésük hajnalán a tetoválásnak sokkal nagyobb és mélyebb értelme volt, mint pusztán a testdíszítés. Az ókori törzsek például különféle szimbólumokkal festették testüket, ami hitük szerint segített kapcsolatot teremteni az elhunyt ősök szellemeivel, vagy így adóztak nekik. Leggyakrabban az ilyen törzsek tetoválásait különböző istenségekkel vagy természeti elemekkel azonosították, egyfajta védelemként és amulettként szolgáltak a gonosz szellemektől. Úgy tartották, hogy a különböző állatokat vagy istenségeket ábrázoló tetoválások erős kapcsolatot létesítenek a másik világgal, és felruházják az egyik vagy másik állatban rejlő képességekkel..

Így például a koponya képe a testen a halálfélelem hiányát szimbolizálta, elérhetetlenné tette számára, és bizonyos meggyőződések szerint lehetővé tette számára, hogy “becsapja”.

Idővel a testen lévő különleges, megkülönböztető jelek jelképezték, hogy valaki egy adott szakmához, családi klánhoz vagy valláshoz tartozik. Néha a tetoválás rítus volt, csak ezt követően lehetett a társadalom teljes jogú tagjának tekinteni..

A tetoválás misztikus hatása az emberi életre 2

Tetoválás repülő pillangókkal egy piros ruhás lány hátán

A tudósok egy galaxisában sokáig, körülbelül a 20. század végéig aktívan elutasították a tetoválások személyre és életére gyakorolt ​​misztikus hatásának elképzelését. Ez addig tartott, amíg az emberek pszichéje és társadalmi viselkedése területén dolgozó szakemberek érdeklődni kezdtek e kérdés iránt..

A tetoválás jelentése és hatása

A különböző megfigyelések eredményei segítettek megkülönböztetni a tetoválások két kategóriáját – konstruktív és destruktív, amelyek jelentése nagyon hasonló lehet, de nagymértékben függ alkalmazásuk céljától és okától..

A tetoválás misztikus konnotációja valójában egy személy tudatalattijában rejlik. A tetoválást általában bizonyos gondolatok és érzések okozzák, amelyeket egy személy rögzít a testre egy bizonyos szimbólum formájában. Gyakran tetoválásokhoz folyamodnak, hogy megőrizzék egy személy emlékét, vagy ily módon kifejezzék szeretetüket – ami a szerelmes fiatalok velejárója. De ez még érettebb korban is megtörténik – például a gyermekek, rokonok nevének kiütése a testrészeken.

A tetoválás misztikus hatása az emberi életre 3

Lány tetoválással a hátán ül egy fa ágain

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a tetoválás tulajdonosa túlságosan az ékszereire összpontosít, és tudat alatt megpróbál valami különleges jelentést adni, váratlan és furcsának tűnő eseményekhez vagy véletlenekhez vezet. Ennek eredményeként a tetoválás egyfajta érzelmi “töltése” van. Önmagában pozitív vagy negatív energiát összpontosít, amely ezután jótékony vagy nem túlságosan jó hatással van az ember és a külvilág közötti interakcióra..

A pszichológusok szerint, ha tetoválást tervez, ne vezessen néhány vágy, hogy a tetoválás olyan tulajdonságait személyesítse meg, amelyek nem veled kapcsolatosak. Egy határozatlan, félénk személy, aki tetoválást készít egy büszke állatról, például egy sasról vagy tigrisről, megpróbál megfelelni ennek a szimbólumnak, aminek következtében erős belső konfliktus van az ellentétes oldalakkal, ami viszont romboló hatással van a pszichére.

Tudnia kell, hogy a tetoválások a meghatározott jelentésű szimbólumok nyelvén alapulnak. A kép romboló ereje abban is rejlik, hogy az alkalmazott szimbólum ellentmondhat egy személy vallási meggyőződésének és ragaszkodásának. A legszembetűnőbb és leggyakoribb példa a tetoválás kiválasztása hieroglifa formájában. Igen, lehet, hogy kivontad néhány hieroglifa jelentését, és ez arra késztetett, hogy nyomd le a testedre. De nagyon gyakran az emberek nem figyelnek erre, és egy tetováló mester tanácsait követik, akik vagy helytelenül magyarázzák el a szimbólum jelentését, elfelejtik, vagy szándékosan más nevet adnak, csak szórakozásból. Ezenkívül a démoni szimbólumok képe a testen, a különböző hiedelmek szerint, visszafordíthatatlan és szörnyű következményekhez vezet, amelyek valódi tragédiává válhatnak..

A tetoválás misztikus hatása az emberi életre 4

Yakuza egy találkozón, fitogtatva a tetováló ingét

A pozitív szempontok közé tartozik a tetoválás megválasztása, amely tükrözi az emberben rejlő minőséget. Ebben az esetben az alkalmazott kép, szimbólum, felirat segítségével hozzájárulhat egy meglévő jellemvonás vagy viselkedés kialakulásához.

Amint láthatja, a tetoválás kiválasztásához figyelmes, megfontolt megközelítésre van szükség, mivel ez a testdísz egyenlő mértékben pozitív és élesen negatív hatással is járhat. A tetoválás eltávolítása pedig drága és kellemetlen feladat, ezért alaposan mérlegeljen mindent, mielőtt tetoválószalonba megy..