Tetovaža

Cijena Mehendija

Materijal će vam pomoći da saznate kako je nastao cijena mehendija (crtanje kane), opisat će značajke i suptilnosti koje će utjecati na cijenu, dati savjet o odabiru crteža, majstora i potrošnog materijala.

Mehendi cijena - fotografija

Najvažnija stvar o cijeni mehendija (crtanje kane)

Mehendi je izraz koji nam je došao iz hindskog jezika, što znači umjetnost slikanja dijelova tijela kanom. Ovaj se postupak izvodi pomoću posebne paste, čija je glavna komponenta kana. U Indiji se sama kana često naziva mehendi. Kako bismo barem približno razumjeli koliko bi to zadovoljstvo trebalo koštati, potrebno je uzeti u obzir takve važne aspekte kao što je sastav kane i vrijeme provedeno na crtežu..

photo Cijena mehendija od 03.12.2017. №001 - Cijena mehendija -

Kako se dobiva kana??

Nabavite kanu za mehendi iz biljke – Lavsonia (naziva se i Lavsonia bez trna). To je grm koji u prirodi doseže do 6 metara visine. Biljka je apsolutno nepretenciozna i raste u velikim količinama u vrućim zemljama. Za pripremu kane koriste se samo gornji listovi grma jer se od njih dobiva kana najfinijeg mljevenja..

Međutim, boja potrebna za mehendi nije samo kana, čak i ako ima prirodnu smeđe-crvenkastu boju. Sastav boje mora nužno uključivati ​​šećer, sok od limuna ili limunsku kiselinu. Osim toga, neki proizvođači ponekad dodaju kavu, eterična ulja, druga prirodna ili kemijska bojila..

photo Cijena mehendija od 03.12.2017. №002 - Cijena mehendija -

Kako napraviti mehendi bez negativnih posljedica?

  • Obratite pozornost na boju kane, vrlo svijetle i zasićene boje najvjerojatnije sadrže kemijsku boju. To se posebno odnosi na crnu kanu jer se crna boja postiže uz pomoć polifenilendiamina. Međutim, ako se prekorači dopuštena norma, pojavit će se snažna alergijska reakcija, a često i ozbiljne opekline..
  • Ne izvodite postupak na neprovjerenim mjestima (na primjer, na plaži). Na takvim mjestima često se miješa vrlo približno, što čak i u slučaju korištenja visokokvalitetne boje može izazvati alergije..
  • Ako ste zatražili uslugu od novog neprovjerenog majstora, zatražite da napravite alergijski test.

photo Cijena mehendija od 03.12.2017. №003 - Cijena mehendija -

Crtanje slike

Cijeli proces sastoji se od nekoliko faza:

  • Obrada kože. Izvodi se ribanjem (ili jednostavno možete upotrijebiti grubu krpu za pranje). Postupak je nužan kako bi se riješili već keratiniziranih slojeva kože, što će značajno produžiti život crteža;
  • Idealno ako vam je koža topla i pore otvorene. To je važno zbog činjenice da kana dobro prenosi svoj pigment samo u toplini;
  • Vrijeme za primjenu mehendija može potrajati od 15 minuta (jednostavan crtež) do nekoliko sati (složeni crteži koji zauzimaju velike površine tijela);
  • Nakon što se crtež namaže sirupom i pusti da se malo osuši;
  • Osušena pasta može se ukloniti tek nakon 3 – 4 sata, ali najbolja opcija bila bi je ukloniti nakon 8 – 10 sati;
  • Nakon uklanjanja, visokokvalitetna kana ima narančastu boju, ali će u roku od 2 dana postati mnogo tamnija.

photo Cijena mehendija od 03.12.2017. №004 - Cijena mehendija -

Ako se koristi visokokvalitetna kana, a posao obavlja kvalificirani stručnjak, tada bi prosječni trošak mehendija trebao biti 800 rubalja (za prosječnu veličinu slike). I vrijedno je zapamtiti da preniska cijena u većini slučajeva može ukazivati ​​na to da materijal koji je odabrao majstor nije kvalitetan i prirodan, što može dovesti do ozbiljnih posljedica..

photo Cijena mehendija od 03.12.2017. №005 - Cijena mehendija -