Tetovaža

9 mjesta za tetoviranje koja zahtijevaju posebnu pažnju i njegu

Prilikom nanošenja tetovaže uvijek treba imati na umu rizik od infekcije, osobito ako se tetovaža nalazi na području sklonom infekciji. U takvim slučajevima možda ćete trebati više njege kako biste izbjegli infekciju jer može dovesti do stvaranja ožiljaka, a u slučaju ozbiljne infekcije do oštećenja drugih organa ili čak opasno po život..

9 mjesta za tetoviranje koja zahtijevaju posebnu pažnju i njegu - informacije i primjeri fotografija

9 mjesta za tetoviranje koja zahtijevaju posebnu pažnju i njegu – informacije i primjeri fotografija

9 web mjesta za tetovaže koje zahtijevaju posebnu pažnju i njegu – činjenice

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje

Briga o koži tijekom procesa ozdravljenja može vam pomoći da ostanete zdravi i izbjegnete neželjene učinke. Ako niste sigurni u sebe, možda bi vrijedilo razmisliti o svemu i nanijeti tetovažu na manje rizično područje tijela.?

  • Ruke (više ovdje)

Budući da je nemoguće izbjeći dodirivanje različitih površina tijekom dana, to uvelike povećava rizik od infekcije tetovaža na rukama i prstima. Trebali biste izbjegavati ovo područje za tetoviranje ili biti spremni poduzeti mjere opreza i slijediti upute za njegu koje će vam dati vaš umjetnik za tetoviranje..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - ruke

  • Noge (više ovdje)

Osim opasnosti od kontakta s puno prljavštine i klica, osobito ako nosite otvorene cipele, ovo je područje povezano i s drugim rizikom, budući da stopala imaju i vlastite bakterije. Pitajte svog umjetnika za tetovaže za savjet kako izbjeći klice i održavati područje čistim dok zacjeljuje..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - noge

  • Redovita područja za brijanje (više ovdje)

Ta područja (noge, lice i pazusi) mogu biti opasna jer brijanje traumatizira kožu i može dovesti do rasta bakterija. U idealnom slučaju, trebali biste se suzdržati od korištenja britvice do potpunog ozdravljenja, što će vašoj koži dati vremena da zacijeli..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - područje redovitog brijanja

  • Tele i gležnjevi (više ovdje)

Opskrba krvlju krvnih žila u tim područjima nije tako učinkovita, što bi vas moglo izložiti riziku od infekcije, pa morate biti posebno oprezni kada tetovaža zacijeli. Održavanje ovog područja čistim značajno će smanjiti rizik..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - teladi i gležnjevi

  • Zone trenja (više ovdje)

To mogu biti područja gdje dolazi do trenja pri kontaktu s odjećom (na primjer, u struku) ili područja intenzivnog kretanja (na primjer, laktovi ili koljena). Smanjite aktivnost i odaberite odjeću koja se ne trlja o kožu kako biste potaknuli ozdravljenje i smanjili infekciju..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - zone trenja

  • Unutarnja površina usana

Održavanje ovog područja čistim vrlo je teško jer sadrži sve vrste bakterija, pa je rizik od infekcije velik. Vaš umjetnik tetovaža moći će vam pomoći pružajući potrebne savjete za njegu.

  • Pazuha

Kao što je gore spomenuto, tetovaže na pazuhu imaju rizik od infekcije tijekom brijanja, a mikroorganizmi koji nastanjuju ovo područje povećavaju rizik od infekcije..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - pazuha

  • Pupak (više ovdje)

Vlažno okruženje i bakterije u tom području stvaraju potencijal za infekciju, ali održavanje čistoće i suhosti tijekom zacjeljivanja uvelike će smanjiti rizik..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - pupak

  • Područje stvaranja nabora

Područja na tijelu sklona infekcijama obuhvaćaju područja na kojima se koža nabora, primjerice ispod dojke, u blizini stražnjice ili u preponama. Ako ne pazite da ta područja održavate čistima, klice mogu izmaknuti kontroli i dovesti do infekcije..

Fotografija problematičnog područja za tetoviranje - područje stvaranja nabora

Kako biste spriječili infekcije u tim dijelovima tijela, imperativ je slijediti upute za čišćenje kože i upotrijebiti antibakterijski sapun za smanjenje bakterija. Održavanje tijela čistim može pomoći smanjiti rizik od infekcije dok tetovaža zacjeljuje. Prije nego se tetovirate, važno je konzultirati se s tetovažom i dobiti sve potrebne informacije o mogućim rizicima i preporukama za njegu nakon tetoviranja. Slijedite li sve savjete i poduzmete potrebne mjere opreza, ostat ćete zdravi, a vaša će tetovaža izgledati sjajno i oduševit će vas dugi niz godina..

Primjeri fotografija svijetlih crteža tetovaža od 04.03.2019

Gledaj video:

Pripremili: sv_stroyeva (Stolyarenko Svetlana Nikolaevna)