Татуировка

Вредност на татуировките за здравето

В днешно време е трудно да изненадаш някого с татуировка по тялото. Той е не само стилен, красив и оригинален. Това е начин да изразите себе си, да подчертаете своята индивидуалност. В обществото обаче има мнение, особено сред хора на почитаема възраст, че татуировките след няколко години губят своята актуалност и да се отърват от тях е много проблематично. И на всичкото отгоре споровете за евентуалната вреда на татуировката върху човешкото тяло не стихват..

Вредност на татуировките за здравето - снимка 4

Вредността на татуировките за здравето – интересна информация

Какъв е процесът на рисуване на тялото? Това е доста трудна и болезнена процедура. Чрез пробиване на кожата с игла се инжектира оцветител, който запазва избрания вид татуировка за дълго време (вероятно завинаги). Подобна намеса в нашето тяло може да има редица негативни последици..

Колко опасни са татуировките?

Вредност на татуировките за здравето - снимка 3

Ето някои основни важни нюанси, които трябва да имате предвид, когато обсъждате рисковете за здравето на татуировките:

1) Възможни инфекции. Иглата в процеса на татуиране уврежда нашия епидермис. В резултат на това съществува вероятност от въвеждане в организма на различни патогенни частици – от вирусен хепатит до вируса на имунодефицита.

2) Алергична реакция. Когато се използва нискокачествен оцветител, могат да възникнат реакции под формата на екзема, кожен оток, зачервяване. Рискът от тези симптоми се увеличава по време на посещение на плаж или солариум. Ето защо не трябва да спестявате от закупуването на висококачествена боя..

3) Затруднен лечебен процес. Частта от кожата, където се намира татуировката, изисква внимателно внимание за дълго време (до шест месеца).

Вредност на татуировките за здравето - снимка

Вредност на татуировките за здравето – снимка

Неправилната грижа за кожата може да предизвика някои негативни точки:

а) възпалителни и инфекциозни процеси, дължащи се на контакт на кожата с дрехи (особено вълнени);

б) дългосрочна регенерация на кожни клетки (поради изчерпан имунитет, прекомерна консумация на алкохол, различни заболявания);

в) възможно изгаряне на модела с често излагане на ултравиолетова радиация.

4) Съдържащите се в боите химически компоненти имат токсичен ефект върху организма като цяло. Особено ако има предразположение към хронични заболявания.

5) Пристрастяването е забелязано и при някои хора, които добавят все повече и повече нови модели към свободните части на тялото. Явно в този случай е необходима консултация с психотерапевт..

Как да сведем до минимум вредата от татуировките?

Вредност на татуировките за здравето - снимка 2

За да се предпазите на 100% от нежелани и неприятни последици след татуиране, трябва да запомните няколко съвета:

– изберете достоен салон с безупречна репутация (препоръчително е да видите лиценза),

– трябва също да се запознаете със сертификатите за багрила (уверете се, че те не съдържат вредни за организма вещества),

– предпоставка трябва да бъде пълна стерилност и използването на устройства за еднократна употреба,

– експертите не препоръчват рисуване в непосредствена близост до бенки.

Подготвено от: гвардиола-777 (Киселев Дмитрий Николаевич)