Татуировка

Това ли е Патрик Махомес на крака ви? Как татуистът увековечава любовта на шампионите.

Накрая се запознахме с Тимур, татуист, здрав 35-годишен собственик на салон за татуировки с приятен, татуиран вид. Сред неговите татуировки има всичко, което човек, влюбен в бизнеса си, може да пожелае, особено атрибутите на любимия му футболен отбор, който наскоро стана лидер. Това включва емблемата на вождовете на левия малък пръст, върха на стрелата (друга емблема) на дясната китка и малка, но избеляла каска на вождовете под лявото му око..

Това е Патрик Магомес на крака ви - как един татуист увековечава любовта на шампионите - факти и снимки

Това е Патрик Магомес на крака ви – как един татуист увековечава любовта на шампионите – факти и снимки

Как татуистът увековечава любовта към шампионите – интересни факти

– Скоро ще го изтрия. Не искам да се появявам в училището, където водя децата си с татуировка на лицето, казва Тимур.

„Скочи тук“, каза Тимур на клиента си, 33-годишния Борис, здрав и бъбрив камион. Той се престори на хленчене, като видя, че след секунда иглите ще бъдат забити в глезена му:

– Страхувам се! – извика Борис, смеейки се, – Боя се!

Борис, баща на пет деца, се качи на върха на масажната маса, дръпна дясната страна на панталоните си и ми показа предишната работа на Тимур – това беше цяла галерия от спортни шампиони и филмови герои, които нарисуваха целия му крак от крака до горната част на бедрото. Там имаше много известни личности, включително актьорът по бойни изкуства Жан-Клод Ван Дам и футболни и баскетболни звезди..

Днес на глезена му ще има татуировка на Хамилтън Портър – героят на филма “Пясъчник”. Но първо трябва да обръснете крака на клиента..

– О, не, направи го по -добре вътре в бедрото!

Следващият по ред е друг известен футболист (не искам да споменавам името му тук), мястото за което остава само под дясното дупе на Борис (поради което не искам).

Но сред цялата тази галерия на славата има спортист на краката на Борис, когото той смята „за най -добрия сред всички, които някога са държали футболна топка в ръцете си“. Това е Патрик Магомес и сега той е заедно с Борис (или по -скоро тялото му) завинаги.

Други салони за татуировки също отбелязват леко увеличение на търсенето на татуировки на ръководителите на екипи, въпреки че това изобщо не отразява текущото състояние на нещата в екипа. Но в салона на Тимур търсенето е просто извън мащаба и всеки по принцип иска татуировка на Патрик..

„По -рано“, казва Тимур, „това не беше така. Само веднъж на всеки два месеца клиентът идваше, като искаше да си направи татуировката на Патрик. Сега няма край за тях, 3-4 пъти седмично го “нарисувам”.

Тимур също е фен на Magomes and the Chiefs, а баща му купи сезонен билет за всички мачове на отбора за една година предварително. В цялата му къща – само емблематичните цветове на любимия му екип: играчки и дъждове на новогодишната елха, завеси във всички стаи и дори завеса за душ. Съпругата му Еля също е фен, носи тези цветове върху себе си и дори боядисва косата си съответно. Много преди името на Магомес да дойде на устните на всички, голямо семейство вече знаеше как ще нарекат новото си куче..

„Нарекох я Магомес, преди да я купим. Казаха ми: “Ами ако се окаже момиче?” Но знаех, че ще имам момче.

– Това е като във футбола: когато изостанеш с 2 точки и можеш да загубиш, трябва да повярваш, че само 2 точки те делят от победата, така че ще спечелиш. Това е разликата. Отдавна съм фен на Чифовете, но преди това винаги знаех, че ще се провалим. Беше тъжно и дори се случи, че спрях да се притеснявам за екипа. Но сега всичко се промени. За първи път в живота си седя пред телевизора и избухвам в гордост от този човек (Махомес), виждам на какво е способен. Знаеш какво имам предвид?”

Феновете на отбора знаят точно какво има предвид – затова телефонът му звъни непрекъснато сега. Поръчките за татуировки на началници са насрочени за няколко седмици предварително, а ако Тимур иска, тогава и месеци..

Търсенето се разрасна много бързо, веднага след като през октомври тимът победи своите съперници. Някои фенове започнаха да смятат Махомес за дългоочаквания месия.

И всичко започна така: момичето караше два часа и половина, за да направи изображение на Патрик зад коляното й в салона на Тимур. Това беше първият портрет на Тимур на Магомес, същият, който по -късно се появи на бедрото на Борис. Тимур улавя характерния вид на Махомес и разпуснатата му коса под черната лента за глава. Това изображение отдавна продължава да печели най -добрите награди в професионалната общност за татуировки в социалните медии. Тимур го публикува и на своя уебсайт..

-Тогава – каза Тимур – хората просто полудяха, започнаха да изтеглят това изображение и го публикуват навсякъде, в блогове, различни фен сайтове, във Facebook..

Възхитен от успеха си, Тимур изпрати тази снимка на Магомес чрез Instagram. И получих отговора!

– Да, запазих го за спомен.

Извади мобилния си телефон и след няколко секунди намери отговора на Магомес: „Здравей. Страхотен!”

Около две седмици по -късно репортер от спортен вестник, който пише за феновете на Магомес, дойде в салона и снима Тимур, който татуира футболист на крака на Борис..

И тогава започна. Репортерите на спортно токшоу се обадиха да интервюират Тимур. Неговите творби също попаднаха в телевизията. Сега Тимур прави изображения на почти всички играчи на любимия си отбор. Хората го молят да си направи татуировка на емблемите и логата на вождовете. Борис скоро ще има голяма татуировка на гърба си, от рамо до рамо, където ще бъде както стадионът на любимия му отбор, така и неговата емблема.

– Имам дама, за която правя портрети на двама играчи едновременно, – каза Тимур, отбелязвайки, че всеки от портретите струва от 24 до 36 хиляди рубли и отнема от 4 до 8 часа, в зависимост от праговете на болка на хората. Това са портрети с размерите на човешка ръка или дори по -големи..

– За да се получи правилно лицето, портретът трябва да е с доста приличен размер. Тонът на кожата, изражението на лицето също трябва да съответстват на оригинала и това е доста трудно да се направи. Най -важните части са очите и устата..

Най -интересното в това е, че вече има няколко играчи на Chiefs сред клиентите на Тимур, въпреки че засега сред тях няма Магомес. Неговите прогнози относно любимия му са съвсем очевидни: той все още не е на върха на славата, най -доброто тепърва предстои и родният му отбор скоро ще стане шампион..

– С голямо удоволствие „нарисувам“ Патрик. Той е перфектен, като гръцки бог и работата става още по -бърза поради това “, каза Тимур, сбогувайки се с мен. И аз малко му завиждам.

Снимка селекция от рисунки на татуировки на тема спорт (197 снимки):

Гледай видеото:

Подготвено от: octava5 (Олга Борисовна)