Татуировка

Рискови фактори и отрицателни последици от татуировките

Тук можете да разберете за рискови фактори и отрицателни последици от татуировките, получете съвет и научете как да избегнете негативизма от рисуването на татуировка по тялото.

ВАЖНО!

Статията е само с информационна цел! Ако възникнат някакви негативни последици след прилагане на модел на татуировка (всякакви други здравословни проблеми), трябва непременно да потърсите квалифицирана медицинска помощ от специализирана институция.

Рискови фактори и отрицателни последици от татуировките - информация и препоръки

Рискови фактори и отрицателни последици от татуировките – информация и препоръки

Рискови фактори и отрицателни последици от татуировките – всичко най -важно

Отдавна са минали дните, когато татуировките са били признак за принадлежност към различни сектори на обществото. Сега Това е често срещан начин на самоизразяване, добре дошъл до ярък и уникален образ.

Но рисунките по тялото са неразривно свързани със здравето..

Преди да украсите тялото си, трябва да се запознаете с всички видове рискове. След всичко общоприети последици, известни на всеки, който иска да си направи татуировка – ХИВ и хепатит. Но това е само малка част от това, което може да се обърка..

 

Характеристики на състава и здравето.

Алергия – тези, които са предразположени към различни алергични реакции, трябва да бъдат особено внимателни относно татуирането. Жълтите цветове се считат за особено алергенни, поради високото съдържание на охра и хромов оксид..

 

 • Малко хора мислят, но властите, които контролират състава на боите – не съществува. И дори най -опитният майстор няма да може да предскаже реакцията на организма към веществата, които съдържа..

 

Кожни заболявания – екзема, псориазис и атопичен дерматит са спътници на много хора, практически не подлежащи на лечение. Кожните обриви не само пречат на рисунката на художника, но и могат да се влошат след процедурата..

 

 • Понякога първите признаци на псориазис се появяват след посещение на салон за татуировки, но това е по -непрофесионално от статистиката. По време на периоди на ремисия и стационарен етап майсторите често се съгласяват с процедурата.

 

Диабет – при това ендокринно заболяване татуировките са категорично противопоказани. Кожните съдове стават крехки, имунитетът се отслабва. По време на процедурата, поради болезнени усещания, нивата на кръвната захар спадат, което може да предизвика атака.

 

 • Но дори и с това заболяване е възможна татуировка. – с разрешение на лекаря и съгласието на татуиста. Инструментите ще бъдат обработени двойно и клиентът ще трябва да има инсулинова помпа.

 

Ако след изчертаване на модел се появи обрив, дразнене, кожата сърби и сърби – това е сигурен знак за несъвместимост на компонентите.. В допълнение към горното, татуировките са забранени в случай на:

 

 • период на бременност и кърмене;
 • грип и ARVI заболявания;
 • сериозни сърдечни патологии;
 • проблеми със съсирването на кръвта.

 

При наличието на тези заболявания, негативните последици от татуирането варират от трудностите при рисуването на картината и времето на нейното излекуване, до сериозни обостряния на болестите..

 

Как да избегнем.

 

Преди всичко, заспивайте добре преди процедурата. Яжте и никога не пийте алкохол – разрежда кръвта, намалявайки съсирването. Процедурата е противопоказана при жени по време на менструация..

Второ, ясно изразете желанията си и се свържете с доверени специалисти. Високите цени не винаги са показател за качество. Но солидно портфолио, положителни отзиви и доволни клиенти обикновено са надеждни..

И трето – следвайте инструкциите. Не бива да бръснете косата си сами преди процедурата – всичко необходимо ще бъде направено от професионалист. След нанасяне на татуировката, за да се избегнат негативни последици, салонът за татуировки ще предостави компетентни инструкции за грижа за рисунката. Най -малко:

 • избягвайте пряка слънчева светлина;
 • не мокрете татуировката и избягвайте триене;
 • носете свободно памучно облекло;
 • използвайте специални лечебни кремове;
 • в никакъв случай не откъсвайте образуваните кори.

 

снимка снимка Отрицателни ефекти на татуировката 12/04/2018 №030 - Отрицателни ефекти - снимка снимка Отрицателни ефекти на татуировката 12/04/2018 №039 - Отрицателни ефекти - снимка снимка Отрицателни ефекти на татуировката 12/04/2018 №043 - Отрицателни ефекти -

Татуировка – оригинален начин на самоизразяване, ограничен само от въображението на клиента и възможностите на майсторите. За да може пътуването до салона за татуировки да остави само приятни впечатления, трябва да вземете отговорно отношение към избора на майстора и последващата грижа за рисунката..

Рискови фактори и отрицателни последици от татуировките – снимка от 04.12.2018г

Гледай видеото:

Подготвено от: елизабетство