Татуировка

Невероятни технологични татуировки

Татуировките на нашето време вече не са толкова скучни, както преди няколко години. С помощта на съвременните технологии те са станали невероятни, необичайни и дори полезни. Смес от изкуство и технологии поражда невероятни идеи за интересни татуировки.

Невероятни технологични татуировки - информация и примери за снимки

Невероятни технологични татуировки – информация и примери за снимки

Невероятни технологични татуировки – пет възможности за бъдещето

1. Цифрова татуировка.

Цифрова татуировка - VivaLnk - татуировка за смартфон - снимка 1

Например, компанията VivaLnk започна да използва технологията, базирана на безжичния NFC интерфейс в продукта „цифрова татуировка“..

NFC – безжично предаване на данни на къси разстояния. С помощта на NFC можете да обменяте данни с устройства, които са в непосредствена близост едно до друго – не повече от 10 сантиметра.

Тази технология е широко използвана в цифровите мобилни устройства. По -често за безконтактни плащания за покупки, по -рядко при прехвърляне на файлове между устройства. Сега много хора използват NFC, когато плащат за стоки в магазините, просто като придържат смартфона си към терминала..

Цифрова татуировка - VivaLnk - татуировка за смартфон - снимка 2

Дигитална татуировка – стикер с уникален модел, който служи като личен идентификатор на собственика на телефона, ви позволява да отключите личния си телефон за секунда, само като го докоснете с притурка. Тази система за защита е по -сигурна от лична парола..

Един стикер върху човешкото тяло може да издържи пет до седем дни, след което трябва да се смени.

2. Татуировка с QR код.

Татуировка с QR код - Снимка 2

Татуировки като тази станаха много популярни напоследък..

QR код – двуизмерно пикселно изображение (баркод), което може да се декодира с помощта на камера на мобилен телефон.

Татуировка с QR код - Снимка 1

Използвайки такива снимки, почитателите на оригинални татуировки криптират името си, интернет връзка към социалните си мрежи или личния си блог и дори реклами на всякакви стоки..

3. Татуировка за диагностика на здравето.

Татуировка за диагностика на здравето - напреднали технологии - Снимка 2

Динамично развиващата се американска компания в областта на продажбите на мобилна електроника Advanced Technology е разработила проекта Epidermal Electronics.

Epidermal Electronics (епидермална електроника) – дигитални татуировки за здравна диагностика. Епидермални електронни системи (EES) – откритие, което скоро ще изтрие границите между биологията и електрониката.

Татуировката на Epidermal Electronics е фиксирана върху човешката кожа. Веригата е монтирана върху тънка гумена основа и има еластични свойства. Ако е огънат, притиснат, опънат, това няма да повлияе по никакъв начин на производителността. Животът на такава татуировка е от няколко дни до няколко години..

Татуировка за диагностика на здравето - напреднали технологии - Снимка 1

Epidermal Electronics и телефонът ще се отключат с едно докосване до него и ще дадат на потребителя на притурката информация за собственото му здраве, тъй като такава татуировка има много сензори.

Те не само проследяват телесната температура, пулса и кръвното налягане на човека, но също така събраната информация се предава на мобилно устройство чрез NFC технология..

4. Звукова татуировка.

Звукова татуировка - Skin Motion - Nate Siggard - Снимка 1

Идеята за звуковата татуировка идва от Nate Siggard, татуист, базиран в Лос Анджелис. Skin Motion project – модерна технология с добавяне на татуировка. Фирмата на Nate разработва мобилно приложение и платформа за създаване на звукови татуировки. Желаещите могат да качат желания аудио файл на уебсайта на проекта, който трябва да звучи от тялото му, да изберат регистриран майстор на татуировки.

Аудио файлът може да съдържа човешки глас, детски смях, музика – всеки незабравим звук. На този етап продължителността на файла е не повече от една минута.

Можете да пуснете звукова татуировка с помощта на специално мобилно приложение, което в момента е в режим на разработка.

5. Татуировка – анимация.

Татуировка - анимация - Антъни Антонелис - снимка 2

Антъни Антонелис е американски художник. Той е собственик на първата цифрова анимационна татуировка, която може да се види с телефон. Под кожата на Антъни се имплантира чип, който е невидим за окото, тъй като е по -малък от зърно пясък. Чипът съдържа 1 KB данни. Цялата информация от него се чете от всяко устройство, поддържано от NFC.

GIF изображението (малък правоъгълник с преливащ се цветен градиент) е това, което е зареден върху чипа от художника. Само собственикът на подкожния имплант може да промени изображенията на нови, останалите са в “режим на четене”.

Татуировка - анимация - Антъни Антонелис - снимка 1

Такива татуировки могат да представляват интерес за тези, които не искат да прилагат изображението върху кожата. Почти всеки може да види анимирани татуировки с помощта на телефон.!

Избор на снимки по темата – татуировка на бъдещето от 22.10.2019 г. (68 снимки):

Гледай видеото:

Подготвено от: НИКАВИВА (Коваленко)