Татуировка

Как да си направим мехенди (рисунки с къна)

Mehendi е нанасяне на рисунки върху тялото, които в сравнение с татуировките са краткотрайни и траят само няколко седмици. Тази функция ви позволява да прилагате различни видове дизайни безкраен брой пъти. Освен това, за разлика от същите татуировки, мехенди е абсолютно безвреден за кожата..

Много е трудно да се проследи произхода на това изкуство. Мнозина твърдят, че мехенди произхожда от Индия, но това далеч не е така. Дори в древен Египет можете да видите неговия произход, където рисунки с къна са прилагани към жени от висшите слоеве на обществото. Сега мнозина свързват това изкуство с индийската култура и традиции..

снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №005 - Как се прави мехенди_

Индийският мехенди е нещо невъобразимо. Безброй рисунки, които използват различни символи. Пример са изображенията на различни животни, дървета, цветя и т.н. Също така в Индия мехенди се използва не само като средство за украса на тялото, но и за различни видове ритуали и традиционни празници..

Всяка рисунка има специално значение. Например, образът на слон, според легендата, носи късмет и успех на неговия собственик..

Как да направите мехенди (рисунки с къна) – как да направите и как да спестите?

За създаване на шаблона се използва къна, която се извлича от дървото цинхона. Първо се откъсват листа от дърветата, които впоследствие се изсушават и се чупят, докато се образува прах. Този прах може да се съхранява около шест месеца, ако опаковката е плътна. Той е този, който се използва за създаване на паста, която в крайна сметка се използва за рисуване върху тялото..

снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №010 - Как се прави мехенди_ 24234

Към пастата могат да се добавят различни съставки. Това е необходимо, за да образува специален цвят. Като съставки могат да бъдат пепел, кафе, лимонов сок и др..

Дървена или метална пръчка, четка или специална тръба с готова къна може да служи като инструмент за рисуване на модели. Процесът на кандидатстване може да се извърши както на ръка, така и с помощта на шаблон, който се подготвя предварително..

След прилагане на къна е необходимо да се изчака от 6 до 8 часа. Това време е необходимо, за да изсъхне чертежа. Не е желателно да се намокри картината, получената кора трябва да се отдели сама. Най -накрая изсушената паста може да се поръси с лимонов сок или рисунката да се намокри със специално масло. По този начин мехенди ще продължи по -дълго..

снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №002 - Как се прави мехенди_

Също така си струва да се има предвид, че цветът на къната потъмнява за ден или два след нанасянето. Затова не се изненадвайте, че моделите в крайна сметка ще придобият бледочервен цвят..

Колко дълго може да продължи мехенди

Времето, през което мехенди може да издържи върху кожата, зависи от различни фактори: цвета на пастата, мястото, върху което е нанесена рисунката, колко често върху нея попада вода. Смята се също, че белите и черните смеси се отмиват по -бързо. Като цяло, в зависимост от тези фактори, рисунката може да продължи от седмица до месец..

снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №001 - Как се прави мехенди_ снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №003 - Как се прави мехенди_ снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №004 - Как се прави мехенди_

снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №006 - Как се прави мехенди_ снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №007 - Как се прави мехенди_ снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №008 - Как се прави мехенди_

снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №009 - Как се прави мехенди_ снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №010 - Как се прави мехенди_ снимка Как се прави мехенди от 01.08.2017 г. №012 - Как се прави мехенди_

За мнозина мехенди е традиция, за други е начин на самоизразяване и един вид почит към модата. Но едно нещо със сигурност не поражда съмнения, мехенди е истинско изкуство, което несъмнено заслужава възхищение..

Гледай видеото:

Подготвено от: serjfl (Загидулин Сергей Владленович)