Татуировка

Британска история и татуировки – интересни факти

Татуировката има богата и интересна история. В продължение на векове това е начин младите британци да протестират и да покажат своята индивидуалност. Малко хора знаят, че дори Великобритания дължи името си на тази форма на изкуство до известна степен..

Кралска татуировка

През миналия век татуировките бяха много модерен и в същото време скандален атрибут за младите аристократи. През 1881 г. дори внукът на кралица Виктория решава да демонстрира предизвикателството си по този начин. Младият принц избра образа на синьо-червен дракон.

История на Великобритания и татуировки - интересни факти - снимка 1

История на Великобритания и татуировки – интересни факти – снимка 1

Постъпката на младия мъж предизвика вълна от обществен интерес. Всички английски вестници писаха за това и новините бяха предадени от уста на уста. Много скоро тя беше обрасла с слухове. Говореше се дори, че принцът си е пожелал да си направи татуировка със стрела на носа. Всичко стигна до факта, че майката на принца написа гневно писмо до сина си.

Въпреки че историята на стрелата се оказа само слух, хората получиха кралско одобрение за тази нова тенденция. Ето защо много скоро рисунките по тялото станаха изключително популярни сред богатите хора. Всеки, който отиде в Япония по работа, се върна с татуировка.

Индустрията се развива във Великобритания, както и в други европейски страни. Въпреки че модата започва едва тогава, историята на татуирането датира от много по -древни времена..

Защо Великобритания стана Великобритания

За първи път за рисунките по тялото на жителите на полуострова е разказано от Цезар в неговите „Записки за галската война“. След това той разказа за местните племена на британците, които срещнал в битка. Воините боядисаха телата си със синя боя, за да сплашат врага. Някои изследователи обаче смятат, че не е била временно нанесена боя, а татуировки..

История на Великобритания и татуировки - интересни факти - снимка 2

История на Великобритания и татуировки – интересни факти – снимка 2

Тази традиция направи голямо впечатление на римляните, защото племената започнаха да се наричат ​​”претан” – “боядисани”. За младите хора това беше своеобразен тест за смелост и начин да докажат своята пълнолетие. Великобритания дължи името си на такива смели мъже.

Традицията е запазена в продължение на много векове. Когато Великобритания е завладяна от норманите, те приемат изкуството на татуиране. Рисунката върху тялото обаче придобива съвременния си вид малко по -късно..

Индийско наследство

Голям тласък за развитието на британската култура се случи по време на развитието на териториите на Северна Америка. Тогава европейците се запознаха с традициите на местните племена и научиха, че те поставят рисунки на животни, растения и други предмети върху тялото..

Когато индианците бяха докарани във Великобритания, външният им вид порази първите европейци. Освен това, след това се е повишила нова вълна на популярност на татуировките. Те бяха особено обичани от поклонниците, които отидоха на изток за гроба на Исус..

Татуировката обаче придобива името си след около три века. По време на едно от пътуванията си Д. Кук научава, че местните наричат ​​рисунките си по тялото по този начин. Той донесе името във Великобритания.

История на Великобритания и татуировки - интересни факти - снимка 3

История на Великобритания и татуировки – интересни факти – снимка 3

Tattoo дължи не само името си на Албион, но и своята популярност. Благодарение на това състояние се появи цяла индустрия, оцеляла до наши дни..

Декорирането на тялото ви с татуировки е популярно сред хора от различни възрасти и социални среди. Предците на съвременните британци със сигурност биха одобрили такава приемственост на поколенията..

Подготвено от: Морея (Елена Петрова)