Татуировка с панделка

Татуировка на кръвна група в Световния ден на кръводарителите – 14 юни

От материала ще научите как се отбелязва Световният ден на кръводарителите, прочетете интересни факти за тази дата – 14 юни, вижте снимки на тематични рисунки на татуировка с кръвна група.

Татуировка на кръвна група в Световния ден на кръводарителите - 14 юни - информация и снимки

Татуировка с кръвна група на Световния ден на кръводарителите – 14 юни: информация за характеристиките и снимките на рисунките на татуировки

Световният ден на кръводарителите се отбелязва в 193 страни на ООН. Датата е открита през 2005 г. по инициатива на СЗО. На 14 юни, за да отбележат Световния ден на кръводарителите, те избраха и определиха времето да съвпадне с рождения ден на Карл Ландщайнер, който откри разделението на кръвта на групи.

История на кръводаряване

Самата дума „дарение“ означава „дарявам“, както и самата процедура. Даряването включва даряване на човешка кръв за медицински цели.

Благодарение на даряването, медицината има способността да прави преливания, да приготвя лекарства и да провежда изследвания.

Същата процедура за даряване на кръв е не просто безвредна, но дори полезна: стимулира работата на вътрешните органи и имунитета, предотвратява атеросклерозата и сърдечните заболявания.

Интересни факти

  • Живеейки в Австралия, Джеймс Харисън има специфични антитела в кръвта си, които са в състояние да помогнат на новородените. През живота си той е дарил повече от 560 литра кръв и препаратите, приготвени на негова основа, са помогнали на 2 000 000 новородени.
  • Жител на Волгоград – Юрий Мартинов, който сега е на 62 години, има рядка 4 -та кръвна група. През живота си той е дарявал кръв повече от 411 пъти и е вписан в Руската книга на рекордите.
  • Владимир Николаев от Украйна първо дари кръв на 21 -годишна възраст, през следващите 40 години той дари 400 литра кръв и 200 литра плазма, стана почетен донор на СССР и Украйна. В Украйна той е удостоен със званието Герой на Украйна.

Датата има за цел да изрази благодарност към дарителите, които спасяват огромен брой животи с действията си, и да привлече вниманието на хората към проблема и нуждите от даряване..

Дарявали ли сте кръв? Може би сте донор за постоянно? Какво мислите за дизайна на татуировки на кръвна група? Оставете вашето мнение в коментарите под материала.

Между другото! Имаме отделен материал за значението на татуировка с кръв и кръвна група..

Примери за снимки на рисунки на татуировки с кръвна група от 14.06.2020 г. (76 снимки)